Eric Enache, Matia Curuia, Andrei Ponta, Andrei Vajda și Mihnea Ștefan au triumfat la cele cinci clase din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, în etapa a treia a sezonului, desfășurată pe circuitul AMCKART din București.

Eric Enache
Eric Enache, Matia Curuia, Andrei Ponta, Andrei Vajda și Mihnea Ștefan au triumfat la cele cinci clase din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, în etapa a treia a sezonului, desfășurată pe circuitul AMCKART din București.
 
Etapa a treia din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, organizat de Federația Română de Karting (FRK), s-a desfășurat în acest weekend, pe circuitul AMCKART din București. Antrenamentele și calificările de sâmbătă s-au desfășurat pe o vreme schimbătoare, iar manșele finale de duminică la temperaturi foarte ridicate. “A fost un weekend foarte interesant, în care piloții au fost nevoiți să se adapteze condițiilor meteo schimbătoare de la o ora la alta. Am avut și piloți care au debutat la clasa Promo BB, clasa susținută de Federația Română de Karting, ceea ce mă bucură foarte mult. Am avut curse disputate la toate clasele și asta este cel mai important”, a spus Lucian Ștefan, președintele FRK

La clasa Promo BB, dedicată copiilor cu vârste între 5 și 7 ani, cel mai rapid în antrenamente a fost Octavian Costache (Real Racing), urmat de Vichea Nemeș (JMS Racing) și Eric Enache (Tomis Kart). După cele două manșe calificare, Eric Enache a fost cel mai rapid, urmat de Rareș Stan și Octavian Costache, ambii piloți ai echipei Real Racing. Ordinea s-a păstrat și în manșele finale de duminică, Eric Enache consolidându-și poziția de lider în clasamentul general, mai ales că Rareș Vlădăreanu (BRT), ocupantul poziției a doua înaintea etapei de la București, a terminat pe locul 4.

La clasa Pufo, Matia Curuia (JMS Performance), Alexandru Iancu (Real Racing) și Vlad Ceanga (Real Racing) s-au luptat pentru prima poziție în antrenamente și calificări, la finalul zilei Matia Curuia fiind cel mai rapid, urmat de Alex Iancu. Matia Curuia a obținut duminică prima sa victorie din acest sezon la clasa Pufo și s-a apropiat, în clasamentul general, la 6 puncte de Alex Iancu, clasat pe 2 la București,. Mihai Șuteanu a terminat ziua pe locul trei, pilotul echipei Tomis Kart fiind la prima prezență pe podiumul clasei în 2014.

La clasa Mini, Andrei Ponta a fost cel mai rapid, pilotul Real Racing fiind urmat de Andrei Carcea (BRT) și Andrei Mărgărit (Real Racing), aceasta fiind și ordinea din sesiunea de antrenamente libere de dimineață. În cursele de duminică, Andrei Ponta și Andrei Carcea și-au păstrat pozițiile, iar pe 3 s-a clasat Cristian Feier (3G Motorsport), aflat la primul podium din carieră la clasa Mini. Andrei Ponta a profitat de absența la start a colegului său de echipă, Kristopher Schlett, și a trecut pe prima poziție în clasamentul general al clasei.

Daniel Vasile (BRT) a fost cel mai rapid în antrenamentele de la clasa KFJ și și-a confirmat supremația și în calificări. Andrei Vajda (GO KART Team) s-a clasat pe locul secund, iar Alexandru Dina (JMS Performance) a terminat pe 3 în calificări. Duminică, Andrei Vajda s-a impus în ambele curse și și-a asigurat astfel victoria, pilotul GO KART Team fiind urmat de Daniel Vasile și Nicholas Pascu (CSSK). Cu 87 de puncte Andrei Vajda este lider la general, iar Daniel Vasile ocupă poziția a doua cu 83 puncte.

La clasa KZ2, Mihnea Ștefan și-a confirmat poziția de lider al clasamentului general și a fost cel mai rapid în calificări, pilotul JMS Racing fiind urmat de Daniel George Guli, colegul său de echipă, și Viktor Ștefan (CSSK).  Mihnea Ștefan s-a impus și în ambele manșe de duminică obținând cea de-a doua victorie din acest sezon, după cea din etapa de la Târgu Secuiesc. Podiumul clasei KZ2 a fost completat de Viktor Ștefan (CSSK) și Eduard Bârloiu (Real Racing).

Etapa a patra din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, organizat de Federația Română de Karting, este programată în weekendul 2 – 3 august, pe circuitul de la Târgu Secuiesc.

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii