Chiar dacă Raliul Moldovei a fost unul plin de ghinion pentru Napoca Rally Academy, juniorii echipei au reusit sa adune experienta utila pe specialele de macadam din etapa a cincea a Campionatului National de Raliuri.

Marco Tempestini si Toni Avram - Ford Fiesta R5 - Raliul Moldovei
Evolutii excelente in super rally pentru juniorii NRA.
Bogdan Marisca a abandonat in timp ce lupta pentru un loc pe podium.
Alex Mirea si Dragos Despinoiu au terminat pe doi la Cupa Dacia si clasa 9
Un raliu cu ghinion si pentru Marco Tempestini.

Chiar dacă Raliul Moldovei a fost unul plin de ghinion pentru Napoca Rally Academy, juniorii echipei au reusit sa adune experienta utila pe specialele de macadam din etapa a cincea a Campionatului National de Raliuri.

Pentru juniorii Napoca Rally Academy, Raliul Moldovei a fost o etapa care nu a inceput pozitiv, dar care s-a terminat cu evolutii bune. Aflati la primul raliu cu modelul Peugeot 208 R2, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu au fost nevoiti sa abandoneze dupa ce planetara masinii s-a rupt pe prima proba speciala. “Inceputul nu a fost cel mai bun, dar important este ca vom continua sambata in super rally. Nu avem un obiectiv pentru aceasta etapa, dar este important sa parcurgem cat mai multi kilometri”, a spus Florin Tincescu, la finalul zilei de vineri.

Pe speciala urmatoare este randul echipajului Simone Tempestini / Dorin Pulpea sa abandoneze, de data aceasta in urma unei iesiri in decor. “Nu a fost nimic grav, dar nu am reusit sa punem masina singuri pe drum. Am facut o greseala acum, dar si noi mergem mai departe in super rally”, a spus juniorul NRA, dupa prima zi din Raliul Moldovei.

Si pentru Marco Tempestini ziua a fost una cu ghinion inca de pe prima proba speciala cand s-a rupt o valva. “Am oprit pe proba pentru a schimba roata si am pierdut peste cinci minute. Nu mai avem sanse la podium acum, dar este important sa continuam intr-un ritm cat mai bun”, a spus si Marco Tempestini, care a terminat prima zi pe locul 14.

Bogdan Marisca si Marc Banca au avut un inceput prudent, pilotul Napoca Rally Academy nefiind multumit de setarile alese. “Am facut cateva modificari dupa prima speciala si apoi lucrurile au mers putin mai bine. Suntem pe cinci dupa prima zi si vom incerca sa crestem ritmul sambata”, a spus si Bogdan Marisca.

Revenit in echipa pentru etapa a cincea a sezonului, echipajul Alex Mirea / Dragos Despinoiu a inceput cu o usoara iesire in decor, dar in final a terminat prima zi pe locul doi la Cupa Dacia si la clasa 9. “Nu am mers demult pe macadam si am facut o greseala. Am avut noroc insa si am ajuns in parcul de service fara probleme, sunt bucuros ca am putut continua raliul”, a spus Alex Mirea.

Nici ziua de sambata nu a fost una cu mult mai buna pentru Napoca Rally Academy, dar juniorii NRA au obtinut rezultate excelente in super rally. Simone Tempestini a terminat in top 3 o serie de probe si le-a castigat pe ultimele doua. “Am facut maximum ce se putea aici dupa iesirea in decor de vineri. Nu a fost cel mai bun raliu, dar sunt multumit de evolutia avuta sambata si avem un punct bun de plecare pentru urmatoarele etape”, a mai adaugat Simone Tempestini.

Si Florin Tincescu a avut o evolutie excelenta sambata cand l-a invins pe 6 probe speciale pe favoritul local, Adrian Raspopa. “Imi place foarte mult noua masina si sunt multumit de ritmul avut sambata. Pentru mine cel mai important este sa parcurg kilometri cu masina si sunt multumit cu evolutia de pe ultimele probe”, a spus si Florin Tincescu.

Pentru Marco Tempestini si Toni Avram raliul s-a terminat pe prima proba a zilei de sambata, iar pentru Bogdan Marisca si Marc Banca pe speciala a opta, cu probleme la motor, dupa ce au ajuns pana pe pozitia a treia in clasamentul general.

Alex Mirea a avut un ritm bun si sambata, iar la finalul raliului s-a clasat pe doi la Cupa Dacia si clasa 9. “Sunt bucuros ca am terminat acest raliu si acum scorul este egal, 1 – 1 , in duelul cu Bogdan Barbu. Sper sa preiau conducerea la urmatoarea etapa”, a spus la final si Alex Mirea, care a terminat pe podium si in clasamentul 2WD.

Invitatii speciali ai echipei Napoca Rally Academy la Raliul Moldovei au fost Mateo Garralda, antrenorul echipei de handbal Stiinta Bacau, unul dintre cei 3 handbalisti din istoria handbalului european care a reusit sa castige Cupa Europeana la Handbal cu 3 echipe diferite, Ionut Rotaru, coordonatorul echipei, si Monica Rosu, campioana olimpica la gimnastica. Cei trei au participat la shakedown-ul oficial si au descoperit senzatiile traite de un copilot alaturi de pilotii Napoca Rally Academy.

Urmatoarea provocare din Campionatul National de Raliuri Dunlop este Raliul Iasului, programat in primul weekend din septembrie. Pentru Simone Tempestini si Dorin Pulpea urmeaza Raliul Finlandei, in weekendul 31 iulie – 3 august, etapa care conteaza in Junior WRC, iar pentru Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu urmeaza participarea in Barum Czech Rally Zlin, in weekendul 29 – 31 august, etapa in Junior ERC. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii