ŠKODA Rapid Spaceback a câștigat mult râvnitul Red Dot pentru designul său extraordinar. Un juriu format din experți la nivel înalt acordă acest premiu anual, ca parte a Premiilor Red Dot Design, una dintre cele mai renumite distincții internaționale de design.

Skoda Rapid Spaceback
ŠKODA Rapid Spaceback: automobilul compact şi inovator câștigă Premiul Red Dot pentru designul său de înaltă calitate.
ŠKODA Octavia RS primește ”Mențiunea Onorifică”.
ŠKODA este extrem de încântată de cel de-al șaptelea Premiu Red Dot câștigat.

ŠKODA Rapid Spaceback a câștigat mult râvnitul Red Dot pentru designul său extraordinar. Un juriu format din experți  la nivel înalt acordă acest premiu anual, ca parte a Premiilor Red Dot Design, una dintre cele mai renumite distincții internaționale de design. Și noul model ŠKODA Octavia Combi RS a cucerit juriul cu designul său, primind ”Mențiune Onorifică”. Până acum, șapte dintre modelele de serie ŠKODA au câștigat un Premiu Red Dot.

Proporții impresionante, suprafețe netede, conturate și linii clare caracterizează exteriorul noii ŠKODA Rapid Spaceback. Noul limbajul al designului ŠKODA este reflectat în acest autovehicul, prin forma sa netedă, expresivă și actuală. Modelul Rapid Spaceback este rezultatul celor peste o sută de ani de ani de design sofisticat al mărcii ŠKODA. Cu ajutorul acestor gene puternice, Jozef Kabaň , designerul șef al mărcii ŠKODA, împreună cu echipa sa, stabilesc acum noi tendințe în designul automobilelor moderne.

După ce a fost extrem de bine primită pe piața de consum, filosofia designului modern a cucerit acum și comisia de jurați a prestigioaselor premii pentru design, Red Dot. Modelul din segmentul compact, în cinci uși, Rapid Spaceback de la ŠKODA, a devansat competiția acerbă și a primit ”Red Dot” pentru calitatea excepțională a designului său.

Premiile Red Dot pentru Design din 2014 au implicat 40 de experți internaționali, care au examinat amănunțit ŠKODA Rapid Spaceback și toate celelalte modele participante. Pe langă criterii cum ar fi inovația, funcționalitatea, ergonomia și durabilitatea, s-au luat în calcul și compatibilitatea cu mediul și claritatea funcțiilor. Un total de 1.816 producători, designeri și arhitecți din 53 de țări au prezentat 4.815 schițe.

Prin această victorie din cadrul Premiilor pentru Design Red Dot 2014, modelul ŠKODA Rapid Spaceback valorifică succesul versiunii Rapid hatchback, care a câștigat râvnitul trofeu pentru design în urmă cu un an. Acest rezultat demonstrează că aspectul armonios și echilibrat al automobilelor de serie din segmentul compact a câștigat deopotrivă simpatia experților și pe cea a consumatorilor.

”Suntem încântați că efortul nostru și designul specific al modelelor ŠKODA au fost atât de bine primite. Premiul ”Red Dot” confirmă că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea limbajului de design al mărcii ŠKODA” declară Jozef Kabaň, designerul șef al mărcii ŠKODA. ”Modelul ŠKODA Rapid Spaceback dovedește că designul sofisticat este important și ar trebui luat în serios chiar și pentru segmentul compact”.

Pe lângă premiul obținut de noul Rapid Spaceback, jurații Red Dot au recompensat și noul model ŠKODA Octavia RS.  Automobilul aparținând segmentului sport, marcat de o eleganță atemporală și un design creativ, a primit ”Mențiune Onorifică” pentru soluțiile sale specifice de design. Anul trecut modelul ŠKODA Octavia limuzină a câștigat acest premiu.

Nu doar un exterior nemaipomenit, dar și un interior interesant
Noul model ŠKODA Rapid Spaceback combină esteticul cu numeroase calități practice. Acestea variază de la un nivel înalt de siguranță, la motoare economice și un excelent raport calitate-preț al interiorului spațios. În ciuda faptului că este un automobil compact, Rapid Spaceback oferă o multitudine de utilizări. Pe lângă spațiul generos oferit pentru picioare – chiar și pentru locurile din spate - portbagajul are o capacitate cuprinsă între 415 și 1.380 litri, situând modernul autovehicul în cinci uși, în topul celor mai bune din categoria sa.

Este a șaptea oară când ŠKODA primește premiul ”Red Dot” pentru design. Primul model al producătorului ceh distins cu mult-râvnitul premiu al calității, a fost automobilul de succes Octavia Combi, în anul 2006. Un an mai târziu, experții au remarcat versatilul model ŠKODA Roomster, înainte ca modelul ŠKODA Fabia să câștige premiul ”Red Dot” în 2008. În anul 2010, producătorul de automobile cu sediul în Mladá Boleslav a fost încântat să obțină două premii, cu modelele ŠKODA Yeti și Superb Combi. Anul trecut, modelul ŠKODA Rapid a fost primul model premiat pentru noul limbaj al designului companiei legendare.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii