Proiectul BMW i a demonstrat preocuparea pentru dezvoltarea durabilă în fiecare proces de producţie şi detaliu de dezvoltare.

Accesorii BMW i3
Un set de 11 accesorii în spiritul BMW i: materiale durabile sau reciclate, construcţie ultrauşoară.
Soluţie inovatoare pentru transportul câinilor.

Proiectul BMW i a demonstrat preocuparea pentru dezvoltarea durabilă în fiecare proces de producţie şi detaliu de dezvoltare. Astfel, BMW i3 este produs folosind energie numai din surse regenerabile şi, în acelaşi timp, cu un consum  de energie cu 50% mai mic faţă de un automobil convenţional şi folosind cu 70% mai puţină apă. Mai mult, certificarea ISO a atestat că  amprenta CO2 a BMW i3 este cu 30%-50% mai mică faţă de un automobil convenţional.

Cea mai recentă inovaţie în direcţia dezvoltării durabile este noua gamă de accesorii dedicate BMW i3 care include 11 obiecte multifuncţionale, uşoare şi realizate din materiale reciclate. Obiectivul a fost crearea unor produse care să fie deosebit de utile, să respecte cerinţele de greutate pentru un automobil electric şi să fie produse, asemenea BMW i3, cu un impact cât mai mic asupra mediului. Astfel, toate produsele sunt realizate din materiale reciclate, aşa cum sticlele de plastic (PET), şi materiale brute din surse regenerabile. Logistica optimizată asigură o eficientizare suplimentară a emisiilor CO2 la transport.

„Obiectivul nostru este utilizarea cât mai eficientă a resurselor şi, atât cât este posibil, a materialelor reciclate. De exemplu, am dezvoltat pentru prima dată un covoraş, rezistent la toate anotimpurile, 100% din materiale reciclabile”, a explicat Susanne Wüst, Product Manager for Original BMW i Accessories.

O altă caracteristică importantă a setului de 11 accesorii este greutatea redusă, o caracteristică care respectă conceptul ultrauşor al modelelor BMW i. Pentru aceasta, fiecare produs îndeplineşte cât mai multe funcţii posibil. De exemplu, cutia pentru portbagaj poate fi rearanjată şi folosită ca o cutie de transport.

Husa de protecţie pentru portbagaj, produsă din PET-uri reciclate, cu două suprafeţe – una rezistentă la umezeală şi alta mai moale, poate fi folosită şi ca pătura de picnic. În acelaşi timp, este soluţia ideală pentru transportul câinilor.

Colecţia de accesorii, distinsă cu iF produc design award 2014, a fost dezvoltată în colaborare cu divizia DesignworksUSA a BMW Group. „Pentru accesoriile BMW i am combinat mesajul dezvoltării durabile cu soluţii inteligente”, a spus Rudolph Moosmeier, Creative Director at DesignworksUSA. „Tema greutăţii reduse şi a materialelor sustenabile a fost tradusă într-un limbaj de design care oferă întregii game de accesorii o imagine consistentă, în armonie cu toate variantele de interior ale i3”.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii