Echipa Hyundai Shell World Rally este pregatita pentru Raliul Germaniei, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA.

Bouffier Antibes
Echipa Hyundai Shell World Rally este pregatita pentru Raliul Germaniei, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA.
Alaturi de liderul echipei, Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), vor lua startul Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) si Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC), aflat la prima participare in WRC, la bordul unui model Hyundai.

Dupa experienta pe macadam, acumulata in prima parte a anului 2014, in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), echipa Hyundai Shell World Rally este pregatita pentru debutul in Raliul Germaniei, prima etapa veritabila de asfalt din acest sezon competitional. Intrucat sediul Hyundai Motorsport este la Alzenau, la doar 225 km fata de cartierul general al raliului din Trier, Raliul Germaniei reprezinta o provocare pentru cele trei echipaje Hyundai.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC #7) sunt liderii echipei, din care vor mai face parte spaniolii Dani Sordo si Marc Martí (Hyundai i20 WRC #8). A treia unitate Hyundai i20 WRC inscrisa in competitie va fi pilotata de francezii Bryan Bouffier si Xavier Panseri (Hyundai i20 WRC #20), cei doi fiind la prima prezenta alaturi de Hyundai Motorsport N, intr-o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri. Bouffier este pilot de teste Hyundai, inca din anul 2013 si cunoaste foarte bine modelul cu care va lua startul in aceasta etapa.

Pentru echipajele inscrise in WRC, urmeaza trei zile cu probe dificile, la finalul saptamanii curente: speciale inguste langa raul Mosel, probe rapide in regiunea Saarland, dar si probe tehnice, in zona militara Baumholder.

Hyundai Shell World Rally se bazeaza in aceasta etapa si pe informatiile obtinute in Raliul Antibes – castigat de Bryan Bouffier, in luna mai.

Dupa imbunatatirile la motor, realizate cu ocazia Raliului Finlandei, pentru aceasta etapa au fost operate modificari la sasiu, obiectivul fiind de a incheia competitia de asfalt, cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC si de a acumula cat mai multe informatii pentru a fi valorificate cu ocazia etapelor urmatoare.   

“Raliul Germaniei reprezinta o noua provocare, deoarece modelul Hyundai i20 WRC va fi in actiune pentru prima data pe speciale clasice de asfalt, in cadrul Campionatului Mondial. Avem o echipa puternica pentru acest raliu. Thierry si Dani au obtinut in trecut rezultate foarte bune aici, iar Bryan a acumulat experienta importanta cu modelul i20 WRC pe acest tip de suprafata. Am realizat, de asemenea, si cateva modificari la sasiu, in special la suportul radiatorului, pentru a creste rezistenta masinii si speram intr-o evolutie pozitiva”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Germaniei este un eveniment important pentru Thierry Neuville, belgianul fiind nascut in St. Vith, la doar 85 km de Trier, unde se afla cartierul general al raliului.

“Sunt incantat sa particip la Raliul Germaniei, in fata fanilor mei din Belgia, a familiei si prietenilor. Este primul meu raliu cu Hyundai i20 WRC pe asfalt. Ma simt foarte bine pe aceasta suprafata si imi doresc mult sa obtin un rezultat bun pentru a ajuta echipa sa continue dezvoltarea masinii. Am facut deja o serie de teste pe asfalt si cred ca am gasit setarea optima pentru etapa din aceasta saptamana“, a precizat Neuville.

Castigator al Raliul Germaniei in 2013, Dani Sordo revine la volanul unitatii Hyundai i20 WRC cu numarul 8, pentru al patrulea raliu in cadrul echipei si este hotarat sa-si arate potentialul pe specialele de asfalt.

“Imi plac probele din Raliul Germaniei si asteptam sa pilotez modelul Hyundai i20 WRC intr-o etapa pe asfalt, inca de la inceputul sezonului. Este un raliu dificil, cu probe speciale, care au suprafete diferite, iar vremea, de cele mai multe ori imprevizibila, poate avea un rol important”, a declarat Sordo.

Aflat la prima participare intr-o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri alaturi de echipa Hyundai Shell World Rally, Bouffier este optimist in obtinerea unui rezultat bun.

“Este pentru prima oara cand concurez in Raliul Germaniei si voi acorda o atentie deosebita recunoasterilor din acest an. Dupa victoria din mai, in Raliul Antibes, modelul Hyundai i20 WRC a fost imbunatatit si am simtit diferenta la testele efectuate inaintea acestei etape”, a adaugat Bryan Bouffier.

Raliul Germaniei va demara joi, 21 august, cu startul festiv din Trier, la Porta Nigra, monument inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Actiunea pe probele speciale debuteaza vineri, 22 august, raliul incluzand 18 probe speciale, impartite in trei zile, cu o lungime totala de 362 km.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii