Pilotul german Rainer Zietlow va conduce 17752 de kilometri într-o călătorie de la un cap la altul în timp record, echipat cu anvelope Goodyear Wrangler HP.

Goodyear porneste intr-o calatorie de record mondial pe 3 continente
Pilotul german Rainer Zietlow va conduce 17752 de kilometri într-o călătorie de la un cap la altul în timp record, echipat cu anvelope Goodyear Wrangler HP.

Goodyear anunță astăzi că multiplul spărgător de recoduri german, Rainer Zietlow, alături de echipa sa Challenge4, a pornit astăzi într-o lungă călătorie la bordul unui Volkswagen Touareg V6 TDI, plecând din localitatea Nordkapp (North Cape), Norvegia, până în Cape Agulhas, Africa de Sud, țintind să acopere 17752 de kilometri în mai puțin de 10 zile, în încercarea de a stabili un nou record mondial. Echipa a pornit din Nordkapp la 3.00am CET în această dimineață.

Zietlow și echipa sa vor trece prin 19 țări, străbătând 3 continente: Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Germania, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe șiAfrica de Sus. Pentru a ajunge pe continentul african, echipa va zbura din Adana, Turcia la Cairo, Egipt.

Cei trei din echipă vor conduce prin rotație câte 5 ore fiecare, 24 de ore pe zi, oprind numai pentru alimentare, ca să poată face față acestei provocări.

Mașina VW Touareg V6 TDI va fi echipată cu anvelope Goodyear Wrangler HP proiectate pentru SUV și vehicule 4X4, necesare pentru a-i duce prin climate extreme și în condițiile de drum extrem de variate pe care le vor întâlni pe parcursul călătoriei lor, cum ar fi suprafețele înghețate din Capul Nord, munții Etiopiei sau infernalul ‘road to hell’ din Kenya – 400 de kilometri de roci vulcanice și pietriș.

“Condițiile extreme necesită anvelopel excepționale,” a spus Hans Vrijsen, Marketing Director EMEA. “Touareg-ul lui Zietlow’s v-a fi echipat cu anvelopele Goodyear Wrangler ce oferă o performanță excelentă pentru toate anotimpurile și pentru toate tipurile de teren grație tehnologieiSmartTred Weather Reactive Technology ce le permite anvelopelor să iși adapteze comportamentul la condițiile de drum. Echipa  Challenge4 este pe mâini bune!”

Rainer Zietlow, ce a stabilit deja un număr impresionant de recorduri pentru cele mai rapide și cele mai lungi călătorii, a spus “17,000 kilometride aventură si provocări, asta este ceea ce cautăm. Mi-am petrecut o mare parte din viață în spatele volanului. Grație echipamentului oferit de partenerii noștrii suntem bine pregatiți pentru această călătorie grea pe care o avem în față și suntem încrezători că vom ajunge în Cape Agulhas în mai puțin de 10 zile.”

 „La Goodyear, credem că livrarea stării de spirit necesare conducătorilor auto este prioritatea noastră numărul 1“, a mai spus Vrijsen. „provocarea lui Rainer este una cu totul excepțională, dar nici viziunea noastră nu este diferită – provocarea sa este de a stabili un nou record mondial–iar contribuția noastră este de a-l ajuta să reușească. Și vom face acest lucru, furnizându-i cele mai bune produse, astfel încât el să se poată concentra pe provocare, și nu pe anvelope!“

Zietlow va dona câte 20 de euro cenți pentru fiecare kilometru parcurs către organizația de caritate SOS Satele Copiilor din Zambia și Tanzania. Goodyear a ales să dubleze fiecare eurocent donat de Zietlow în acțiunea sa caritabilă.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii