Cu două etape rămase de disputat din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, lupta pentru titlurile naționale devine din ce în ce mai interesantă.

Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit
Cu două etape rămase de disputat din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, lupta pentru titlurile naționale devine din ce în ce mai interesantă. În acest weekend, pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc, este programată etapa a 5-a din sezonul 2014.
 
Piloții din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, organizat de Federația Română de Karting, revin în acest weekend pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc pentru etapa a cincea a sezonului 2014. Cu două etape rămase de disputat din actualul sezonu, lupta pentru titlurile naționale este încă deschisă.

La clasa Promo BB, dedicată piloților cu vârste între 5 și 7 ani, Eric Enache (Tomis Kart) și Rareș Vlădăreanu (Red Motor) sunt despărțiți de doar două puncte. Rareș Vlădăreanu s-a impus în etapa anterioară de la Târgu Secuiesc, dar lupta pentru titlu se va decide, cel mai probabil, în ultima etapă a sezonului. “Sunt foarte încântat că proiectul inițiat de Federația Română de Karting s-a bucurat de succes încă din primul an. Am decis să-I susținem pe cei mai mici piloți și nu numai că avem deja 13 copii care au adunat puncte anul acesta, dar unul dintre ei este și o fată foarte talentată, Denisa-Andreea Mureșan”, a spus Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting (FRK).

Și la clasa Pufo se anunță un duel extraordinar între Matia Curuia (JMS Performance) și Alex Iancu (Real Racing). Matia Curuia a reușit să obțină prima sa victorie din acest sezon în etapa a patra și a ajuns la 89 de puncte, cu unul mai mult decât Alex Iancu. Vlad Ceangă (Real Racing) mai are și el șanse matematice la titlu așa că lupta la această clasă va fi și mai disputată în ultimele două etape.

La clasa Mini, Andrei Ponta și Kristopher Schlett de la Real Racing, dar și Andrei Carcea (Andy Racing Team) au șanse la titlu în acest sezon. Andrei Ponta a obținut două victorii consecutive și are 88 de puncte, cu 15 mai multe decât Andrei Carcea. Kristopher Schlett, primul lider al clasei, a retrogradat pe poziția a treia cu un total de 68 puncte.

La clasa KFJ lupta pentru prima poziție se dă între Andrei Vajda (Go Kart Team) și Daniel Vasile (BRT). Înaintea etapei de la Târgu Secuiesc Andrei Vajda are  111 puncte, cu zece mai multe decât Daniel Vasile (101 p), ocupantul poziției secunde la clasa KFJ. Alexandru Dina (JMS Performance) are 68 puncte și se luptă cu Nicholas Pascu (CSSK), cu 55 puncte, pentru ultimul loc pe podiumul clasei KFJ.

La clasa KZ2, Mihnea Ștefan (JMS Performance) a câștigat toate cele patru etape desfășurate în acest sezon, dar nici el nu are încă titlul asigurat. Pilotul JMS Performance a adunat 96 puncte, iar Viktor Ștefan (CSSK), campionul de anul trecut, are 75 de puncte.

“De fiecare dată la Târgu Secuiesc au fost curse extrem de disputate, dar acum când lupta pentru tltlurile naționale este atât de strânsă sunt sigur că vom avea parte de curse și mai intense. Pilotul care va face cele mai puține greșeli va avea câștig de cauză în final. Acum nu mai este doar o luptă pe circuit ci și o luptă psihologică între principalii pretendenți la titlurile naționale”, a spus Lucian Ștefan, președintele FRK.

Ziua de vineri, 12 septembrie, este dedicată exclusiv antrenamentelor libere pentru toate clasele. Sâmbătă, 13 septembrie, programul începe la ora 08:40 cu verificările tehnice, antrenamente libere antrenamentele calificative și manșele de calificare, programate începând cu ora 14:35. Ziua de duminică, 14 septembrie, începe cu sesiunea de încălzire la 09:00 și continuă cu prezentarea piloților și a oficialilor, la ora 10:20. Prima manșă de concurs începe la ora 11:00, iar cea de-a doua la ora 13:00. Festivitatea de premiere pentru cele cinci clase va începe la ora 15:30. “Intrarea la circuit este liberă în toate cele trei zile și vrem să atragem astfel cât mai mulți spectatori”, a mai adăugat Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii