Bogdan Marișca, Marco Tempestini și Simone Tempestini au terminat prima zi din Raliul Iașului în top 9. Invitatul special al echipei Napoca Rally Academy a fost Florin Prunea, manager sportiv la CSMS Iași, care a experimentat senzațiile unui copilot alături de Simone Tempestini.

Florin Prunea si Simone Tempestini - Shakedown Raliul Iașului
Bogdan Marișca și Carmen Poenaru pe podium după prima zi din Raliul Iașului.
Marco Tempestini și Simone Tempestini au pierdut timp din cauza prafului.
Florine Prunea, manager sportiv la CSMS Iași, a fost copilotul lui Simone Tempestini la shakedown.

Bogdan Marișca, Marco Tempestini și Simone Tempestini au terminat prima zi din Raliul Iașului în top 9. Invitatul special al echipei Napoca Rally Academy a fost Florin Prunea, manager sportiv la CSMS Iași, care a experimentat senzațiile unui copilot alături de Simone Tempestini. 

În prima zi din Raliul Iașului au fost programate trei probe speciale parcurse în sens invers față de ediția din 2013. După cei 50 de kilometri de probă specială pe macadam, echipajele Napoca Rally Academy se află în top 9.

Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au avut un început ceva mai prudent, ținând cont că aceasta este prima etapă la care concurează în această formulă în 2014, dar au crescut ritmul pe ultima probă a zilei și au terminat pe locul 3 în clasamentul general. “A fost o zi bună. Era normal să începem mai prudent, dar încet, încet am crescut ritmul și acest lucru s-a văzut pe finalul zilei. Sunt mulțumit de comportamentul mașinii și vom încerca să mergem și mâine în același ritm”, a spus Bogdan Marișca.

Pentru Marco Tempestini principala problemă din prima zi a raliului a fost lipsa de vizibilitate din cauza prafului, iar după cele trei probe se află pe poziția a șaptea la general. “Nu am văzut nimic astăzi”, a comentat scurt Marco Tempestini, la finalul ultimei probe speciale.

Nici Simone Tempestini nu a avut o zi mai ușoară. Praful nu a fost singura problemă, juniorul NRA având probleme cu frânele și setările mașinii. Astfel, chiar dacă a început raliul cu cel de-al doilea timp pe prima probă, la finalul zilei a retrogradat până pe locul 9 după ce a intrat mai târziu și într-un punct de control orar, fapt care l-a costat încă 20 de secunde. “Astăzi am avut parte de tot ceea ce nu mi-am dorit la această etapă. Praf și probleme tehnice. Sper ca totul să se rezolve în parcul de service și mâine să recuperăm timpul pierdut”, a spus Simone Tempestini.

La shakedown, Simone Tempestini l-a avut ca și copilot pe Florin Prunea, actualmente manager sportiv la CSMS Iași. “A fost o experiență incredibilă. Mi-a fost puțin teamă la început, dar apoi adrenalina a transformat totul în plăcere pură. Este fantastic și senzația trăită este extraordinară”, a spus Florin Prunea. 

Înaintea startului în Raliul Iașului, piloții Napoca Rally Academy au fost “șoferi de taxi” în cadrul campaniei de siguranță rutieră derulată împreună cu Banca Transilvania. Clienții BT au  avut parte de o experiență inedită fiind transportați la destinația dorită cu o mașină de curse a echipei NRA. Înscrierile online pentru câștigarea celor 20 de locuri la cursul de defensive driving NRA din 20 septembrie de la Iași continuă până în data de 9 septembrie pe site-ul oficial www.bancatransilvania.ro/raliu

Raliul Iașului continuă sâmbătă cu restul de 7 probe speciale cu o lungime de 71,25 km. 

Sursa : Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii