Comisia sportivă a competiției Dunlop Romanian Superbike 2014 a respins cererea de excludere a pilotului Titus Cun, cerută ca urmare a neprezentării acestuia la festivitatea de premiere din cadrul ultimei etape, și anunță astăzi rezultatele finale omologate ale competiției.

Cursa istorica de la Adancata
DUNLOP ROMANIAN SUPERBIKE 2014, etapă istorică pe circuit la Adâncata.

Rezultate omologate:
  • Mii de spectatori au asistat la cursa dublă de motociclism viteză de la MotorPark România – Adâncata.
  • George Vintilă și piloții Avia Motors au deschis cele 8 curse moto ale zilei
  • Cătălin Cazacu, castigător absolut al sezonului, cu toate victoriile de etapă adjudecate la clasa SBK 1000 în Dunlop Romanian Superbike 2014
  • Gala DUNLOP RoSBK, sprijinită de DUNLOP și ROMBAT
Comisia sportivă a competiției Dunlop Romanian Superbike 2014 a respins cererea de excludere a pilotului Titus Cun, cerută ca urmare a neprezentării acestuia la festivitatea de premiere din cadrul ultimei etape, și anunță astăzi rezultatele finale omologate ale competiției.

Disputată pe primul circuit profesionist de MOTO GP și Formula 1 din România, ultima etapă a DUNLOP Romanian Superbike 2014 a adunat la start toți piloții de motociclism viteză importanți din 4 țări precum România, Bulgaria, Ungaria și Israel, și aproximativ 5000 de spectatori adunați în padocuri și pe marginea pistei, în locurile special amenajate pentru ei.

Construcția extrem de tehnică a circuitului, entuziasmul piloților de a alerga pe prima pistă profesionistă din țară, organizarea de top a etapei și atmosfera de Isle of Man TT au încins atmosfera și au creat condițiile optime pentru ca piloții să puncteze dublu în etapa de la MotorPark Adâncata, alergând două curse în aceeași zi.

Toate cele 8 curse ale zilei, Superbike 1000, Supersport 600, profesioniști și debutanți, de câte două ori fiecare, au fost deschise de mașinile echipei de viteză în coastă Avia Motors. Andrei Mitrașcă, primul reprezentant oficial al României care a terminat cu success cursa de aproape 20 de km lungime de la Pikes Peak, vedeta de radio și televiziune, George Vintilă, și pilotul Bogdan Dobranici au deschis cursele moto la volanul a trei superbe Skoda Octavia RS.

La clasa regină SBK 1000, victoria atât în prima, cât și în cea de-a doua cursă a fost adjudecată de Cătălin Cazacu. Cu punctele acumulate aici, pilotul timișorean devine câștigătorul absolut al sezonului 2014. Performanța lui Cătălin Cazacu în 2014 este una notabilă, acesta câștigând toate etapele din acest sezon. Podiumul clasei a fost completat de pilotul bucureștean Petre Pop și de pilotul din Israel, Barda Gal. În cursele clasei, Ionuț Mistode a reușit doar o clasare pe locul 6, dar și-a adjudecat locul secund în Superbike Challenge powered by DUNLOP.

Clasa Supersport 600 a fost dominată de Ionel Pascotă, care și-a adjudecat victoria în ambele manșe de consucrs. La această clasă, Titus Cun a reușit clasarea pe poziția secundă in ambele manșe, iar pe a treiatreaptă a podiumului s-a clasat Bozinov Boyko din Bulgaria în prima manșă și Segev Dan din Israel în cea de-a doua manșă.Neprezentarea la festivitatea de premiere a pilotului Titus Cun a fost contestată și supusă discuției de excludere. Comisia sportivă întrunită la începutul acestei săptămâni, a decis însă validarea rezultatelor și respingerea propunerii de excludere adusă sportivului de la clasa SSP 600.

Ca urmare a deciziei comisiei sportive de ieri, rezultatele definitive ale etapei de la MotorPark România,jucată în cadrul DUNLOP Romanian Superbike 2014 în primul weekend al lunii curente, sunt:
SBK 1000, ambele manșe de concurs:
  1. Cătălin Cazacu, România
  2. Petre Pop, România
  3. Barda Gal, Israel
SSP 600, prima manșă de concurs:
  1. Ionel Pacotă, România
  2. Titus Cun, România
  3. Bozinov Boiko, Bulgaria
SSP 600, a doua manșă de concurs:
  1. Ionel Pacotă, România
  2. Titus Cun, România
  3. Segev Dan, Israel
La clasa SBK 1000 in GP Racer Rookies Cup, Alex Szekely este câștigătorul clasei, în timp ce la SSP 600, Sabău Adrian a câștigat la limită în fața lui Șimuț Silviu.

Clasamentele finale după 7 etape disputate (din care ultima dublă) sunt:
În competiția internațională Superbike Challenge Powered by DUNLOP:
  1. Cătălin Cazacu, 175p
  2. Ionuț Mistode, 124p
  3. Barda Gal, 113p
La clasa SBK 1000:
  1. Cătălin Cazacu, 200p
  2. Ionuț Mistode, 152p
  3. Cosmin Costescu, 89p
  4. Iosif Ureche, 88p
  5. Zoltan Zsigmond, 77p
  6. Răzvan Ponoran, 61p
  7. Răzvan Filipeanu, 57p
  8. Andrei Novăceanu, 53p
  9. Petre Pop, 51p
  10. Alexandru Moldovan, 41p
La clasa SSP 600:
  1. Titus Cun, 140p
  2. Emil Drăghici, 121p
  3. Segev Dan, 101p
  4. Alin Năsăudeanu, 82p
  5. Aron Romocea, 60p
  6. Ionut Pasere, 52p
  7. Ionel Pascotă, 50p
  8. Alex Burac, 40p
  9. Victor Mihăilescu, 37p
  10. Goran Tsarvishki, 35p
Gala de sfârșit de sezon, în care performerii DUNLOP Romanian Superbike 2014 vor fi din nou scoși la rampă și premiați, va avea loc pe 1 noiembrie a.c. la orele 19.00 in Centrul Vechi al capitalei, la EXPAT PUB, str. Blănari nr.21. În acest an, alături de partenerul tradițional al competiției, vine și ROMBAT, producătorul nr.1 de baterii din România, pentru a susține performanța românească.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii