Echipa Hyundai Shell World Rally si-a atins obiectivul principal si a terminat Raliul Spaniei, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, cu toate cele trei masini in top 10, adunand astfel informatii importante pentru dezvoltarea masinii.

Neuville
Echipa Hyundai Shell World Rally a adunat informatii importante la ultima etapa pe asfalt din aest sezon si va continua dezvoltarea modelului Hyundai i20 WRC.
Dani Sordo si Thierry Neuville au terminat Raliul Spaniei pe locurile 5, respectiv 6, dupa o lupta interesanta pe ultimele patru probe ale raliului.
Hayden Paddon a castigat prima proba speciala din cariera si a adunat puncte in primul sau raliu pe asfalt din acest sezon.

Echipa Hyundai Shell World Rally si-a atins obiectivul principal si a terminat Raliul Spaniei, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, cu toate cele trei masini in top 10, adunand astfel informatii importante pentru dezvoltarea masinii. Pilotii au reusit timpi excelenti pe probele de macadam din prima zi, iar apoi si-au consolidat pozitiile pe specialele dificile de asfalt din zona Costa Daurada, programate sambata si duminica.

Raliul Spaniei, singura etapa mixta din calendarul WRC, a reprezentat o premiera si o provocare unica pentru echipa Hyundai Shell World Rally. Cu doua victorii de proba speciala obtinute vineri - Hayden Paddon pe PS3 si Thierry Neuville pe PS6, care a si condus raliul in prima parte – modelul Hyundai i20 WRC si-a demonstrat potentialul pe specialele de macadam. Vineri si sambata, pe probele de asfalt, echipa s-a concentrat pe imbunatatirea setarilor si gasirea celor mai bune solutii tehnice  pentru suprafata foarte abraziva din Spania.

In ultima zi a raliului au fost programate patru probe speciale cu o lungime totala de 72,06 km: doua treceri pe La Mussara (20,48 km) si Ruidecanyes (15,55 km), a doua trecere contand si ca Power Stage.

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC, copilot Marc Martí) a fortat in ultima zi incercand sa-l ajunga pe Mads Østberg, in lupta pentru pozitia a patra. Spaniolul a terminat pe 5, la 8,9 secunde fata de norvegian, si a fost in final cel mai bine clasat echipaj Hyundai Shell WRT. Pentru Sordo aceasta este a treia clasare consecutiva in top cinci din acest sezon.

“Am dat totul in acest weekend si chiar daca nu am reusit sa terminam pe pozitia a patra suntem multumiti cu evolutia din Spania unde am adunat o serie de informatii care ne vor ajuta sa ne imbunatatim evolutia pe asfalt. Am fost foarte prudenti pe unele sectiuni pentru a evita orice fel de probleme si inca o clasare in top cinci este un rezultat bun pentru o echipa aflata la primul sezon in aceasta competitie. A fost o senzatie foarte frumoasa pentru noi sa concuram in fata proprilor suporteri si le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut de pe marginea probelor speciale”, a spus Dani Sordo.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul) a terminat raliul pe locul 6, dupa ce duminica a fost implicat intr-o lupta interesanta cu Andreas Mikkelsen. Neuville a fost lider in prima zi, dar pe speciala a treia a facut o pana si a pierdut pozitii importante.

“Am mers la maximum in prima zi pentru a vedea care este nivelul nostru de performanta, iar masina s-a comportat excelent. Pe asfalt, masina a avut un comportament subvirator pe virajele inguste, dar am reusit sa corectam acest lucru din setari. Suntem abia la primul nostru sezon si cel mai important lucru este ca am reusit sa facem progrese de la o etapa la alta. De abia astept sa continuam in acelasi ritm si la Raliul Marii Britanii, ultima etapa din acest sezon”, a spus Thierry Neuville.

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC, copilot John Kennard) a terminat primul raliu de asfalt din acest sezon pe pozitia a noua. Neozeelandezul a reusit sa castige aici prima s-a proba speciala (PS3) din WRC si doar lipsa de incredere in masina pe probele de asfalt l-a impiedicat sa obtina un rezultat mai bun. Pe tot parcursul sfarsitului de saptamana, Paddon a reusit sa-si imbunatateasca timpii pe probe si increderea sa in masina a crescut constant.

“A fost un raliu in care am invatat multe. Am obtinut prima victorie pe o proba speciala si am acumulat experienta importanta pentru viitor. Am avut unele probleme pe asfalt, dar am reusit sa ne imbunatatim evolutia de la o proba la alta. Ma bucur ca am terminat in top 10 si ca nu am avut probleme la primul nostru raliu pe asfalt pentru echipa. Acum abia astept sa revenim pe macadam, in Marea Britanie, la ultima etapa a sezonului”, a spus si Paddon.

Echipa Hyundai Shell World Rally a adunat informatii utile la prima sa participare in aceasta etapa. Suprafa abraziva si temperaturile ridicate au fost o provocare suplimentara pentru toti, dar toate cele trei echipaje au reusit sa termine Raliul Spaniei fara probleme majore.

“Am invatat multe in acest weekend despre performanta si potentialul masinilor noastre in aceste conditii. Pilotii au fortat duminica, dar toate cele trei masini au avut un comportament subvirator pe virajele inguste. Stim ca trebuie sa mai imbunatatim setarile pentru astfel de sectiuni, iar informatiile adunate aici ne vor ajuta cu siguranta. Echipa a inceput raliul foarte bune si a evoluat permanent pe parcursul acestui weekend. Il felicit pe Hayden pentru prima sa victorie si acum ne concentram toate fortele pentru ultima etapa pe macadam din acest sezon”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Clasament final Raliul Spaniei 2014
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:46:44.6
J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +11.3
M. Hirvonen / J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +1:42.2
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +2:13.3
D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +2:22.2
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4:01.0
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +4:02.9
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +8:06.8
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +9:12.4
N. Al-Attyiah / G. Bernacchini (Ford Fiesta RRC) +12:39.8

Clasament general Campionatul Mondial de Raliuri FIA - piloti
S. Ogier 242 puncte / J.M. Latvala 211 / A. Mikkelsen 150  / M. Hirvonen  108 / M. Østberg 92 / T. Neuville 91 / K. Meeke 84 / E. Evans 71  / M. Prokop   42 / D. Sordo 40 / H. Solberg 26 / B. Bouffier 20 / J. Hänninen 20 / H. Paddon 18 / R. Kubica  14 / O. Tanak 11 / B. Guerra 8 / C. Atkinson 7 / P. Tidemand 6 / J. Melicharek 4 / D. Kuipers  4 / N. Al-Attyiah 4 / L. Bertelli 2 / M. Gamba 2 / C. Breen 2  / J. Protasov 2 / J. Ketomaa 1 / K. Kruuda 1 / K. Al Qassimi 1

Clasament general Campionatul Mondial de Raliuri FIA - constructori
Volkswagen Motorsport 416 points / Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 187 / M-Sport World Rally Team 180 / Hyundai Motorsport 175 / Volkswagen Motorsport II 133 / Jipocar Czech National Team 45 / Hyundai Motorsport N 26  / RK M-Sport World Rally Team 25

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii