Goodyear anunță lansarea oficială a celei de-a noua generații de anvelope de iarnă din gama UltraGrip. Noua anvelopă va fi disponibilă către consumatori chiar din iarna lui 2014.

Goodyear UG9
UltraGrip 9 va fi disponibilă pentru consumatori chiar din iarna anului 2014.

Goodyear anunță lansarea oficială a celei de-a noua generații de anvelope de iarnă din gama UltraGrip. Noua anvelopă va fi disponibilă către consumatori chiar din iarna lui 2014.

UltraGrip 9a fost introdusă în cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat la Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg, unul din cele două puncte cheie de cercetare și dezvoltare pe care le deține compania.

Anvelopa UltraGrip 9 este disponibilă în 33 de dimensiuni în care sunt prezente și dimensiunile de 14 și 16 inch destinate mașinilor mici și de clasă medie. Această anvelopă înlocuiește modelul de succes al Goodyear, UltraGrip 8, care a fost montat pe mai bine de 7 milioane de mașini în ultimii trei ani. 

Construită pe standardele de siguranță pentru condus în condiții de iarnă
Anvelopa UltraGrip 9 de la Goodyear a fost dezvoltată pentru a răspunde nevoilor consumatorilor din Europa care sunt în căutarea unei anvelope de iarnă premium. Anvelopa a fost dezvoltată de asemenea pentru a răspunde cererii diverse din Europa, unde sunt întâlnite condiții de iarnă variate, de la zilele reci și extremde uscate, la cele cu condiții de carosabil umed și alunecos, sau la zăpadă. 

Construită pe această nevoie, noua anvelopă UltraGrip 9 de la Goodyear livrează o performanță îmbunătățită pe zăpadă comparativ cu predecesoarea sa. Pentru a desăvârși și mai mult muchiile tăioase ale designului noii benzi de rulare, elementele de pe profil au fost dezvoltate de o asemenea manieră încât ele săse potrivească perfect formelor petei de contact indiferent de manevra pe care trebuie să o execute anvelopa, dând posibilitatea unui răspuns solid din partea anvelopei în timpul condusului, în timpul virării, în timpul frânării sau în timpul accelerării.

O manevrabilitate mai bună pe zăpadă este asigurată de numărul mare de muchii și de amplitudinea specifică mai mare a canelurii de pe umărul din blocul de caneluri al anvelopei. O geometrie variabilă a blocurilor livrează o tracțiune puternică pe zăpadă. Pe gheață, densitatea canelurilor specifice modelului UltraGrip,cu o pată de contact în formă pătrată,ajută la îmbunătățirea perfromanței în timp ce șanțurile hidrodinamice ale UltraGrip livrează o rezistență la acvaplanare extrem de consistentă și o bună performanță la alunecare, permițând anvelopei să vină în întâmpinarea unor variate condiții de iarnă ce se întâlnesc adesea în Europa. Pentru zilele ploioase, blocurile compacte ale umărului lateral dezvoltat cu tehnologie 3D BIS oferă o performanță a frânarii pe carosabil umed mai bună.

Compusul anvelopei UltraGrip 9 a fost de asemenea îmbunătățit față de predecesoarea sa. Un amestec special de plastifianți, între care se numără și uleiuri vegetale și rășini destinate îmbunătățirii tracțiunii pe carosabil umed, a fost dezvoltat pentru a livra o performanță îmbunătățită pe zăpadă și gheață, îmbunătățind totodată abilitatea anvelopei de a se lipi de drum în condiții de iarnă. Pentru prima dată în oferta sa de iarnă, anvelopa UltraGrip 9 vine în două versiuni, care sunt independente din punct de vedere al dimensiunilor. Acest lucru a fost gândit pentru a livra cea mai bună performanță posibilă pentru diferite dimensiuni din gamă.

„Lunile de iarnă în Europa se disting prin caracterul extrem de variabil al condițiilor de iarnă“, a explicat Fabien Desarcon, Product Marketing Manager la Goodyear EMEA.  „Acest lucru ne impune să livrăm o anvelopă care nu numai că dă performanța cu cea mai înaltă calitate pe zăpadă, dar care reușește totodată să facă față cu brio alunecușului și cantităților mari de apă specifice momentelor de iarnă nu tocmai liniștite. Anvelopa UltraGrip 9 livrează soluții acestor nevoi.“

Abilitatea anvelopei UltraGrip de a face față variatelor condiții de iarnă este și mai mult sporită de munca semnificativă pe care am depus-o pentru a ne asigura că anvelopa deține proprietăți puternice pentru iarnăpe toată durata ei de viață. Performanța pe timp de iarnă menținută la un nivel constant pe toată durata de viață a anvelopei este asigurată grație canelurilor adânci care asigură o performanță continuă în condițiile în care anvelopa se uzează totuși. Pentru a-i ajuta pe consumatori să țină o evidență a gradului de uzură al anvelopei UltraGrip 9 pe anvelopă este trecut un “TOP” indicator, în formă de fulg de nea, integrat în profilul benzii de rulare. Când anvelopa este la doar 4 mm adâncime a benzii de rulare, fulgul de nea s-a tocit definitiv, avertizând conducătorul auto că anvelopa nu mai este recomandată pentru condiții de iarnă și că trebuie să ia în calcul înlocuirea ei.

Goodyear a lucrat la dezvoltarea celei mai recente anvelope de iarnă pentru mai bine de doi ani de zile, construind un produs în baza celor mai înalte standarde livrate de cele opt generații de anvelope de iarnă predecesoare.

Sursa: Izabella Ghita PR Managing Partner INKCOMMPR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii