Rainer Zietlow a condus de la un Cap la altul în mai puțin de 22 de zile (mai exact în 21 de zile și 16 ore), parcurgând mai bine de 17.000 de kilometri cu un singur set de anvelope Goodyear Wrangler.

Goodyear și Rainer Zietlow
Goodyear și Rainer Zietlow au ajuns în cel mai sudic punct al Africii.

Rainer Zietlow a condus de la un Cap la altul în mai puțin de 22 de zile (mai exact în 21 de zile și 16 ore), parcurgând mai bine de 17.000 de kilometri cu un singur set de anvelope Goodyear Wrangler.

Rainer Zietlow și echipa sa Challenge4 au stabilit un nou record mondial pentru cea mai rapidă calătorie dintre Capul Nord din Norvegia și Capul Agulhas din Africa de Sud, realizată cu un Volkswagen Touareg V6 TDI echipat cu anvelope Goodyear Wrangler. Cei trei au parcurs cei 17.752 de kilometri în 21 de zile și 16 ore. Cu această echipare, echipa proiectului Cape-to-Cape a doborât deja existentul record de 28 de zile stabilit între Capul Nord și Capul Agulhas.

Provocarea celor trei a fost întârziată de un incident petrecut în Tanzania, unde mașina a fost avariată ca urmare a unui impact cu un alt vehicul, necesitând reparații pentru mai bine de 13 zile. Dacă acest incident nu ar fi avut loc, mașina ar fi bătut recordul în doar 8 zile și 10 ore.

Rainer și echipa sa au folosit un singur set de anvelope Goodyear Wrangler pentru a stabilit acest record mondial, provocare ce a presupus trecerea prin condiții extrem de variate de vreme și drum, cum ar fi: inundații, noroi, provocări off-road sau parcargerea celebrului ‘road to hell’ din Kenia. Aceste condiții extreme au pus echipamentul la test în fiecare etapă din cei 17752 de kilometri ai călătoriei.

Hans Vrijsen, Marketing Director Goodyear EMEA, a spus “Fără nici o îndoială, anvelopele Goodyear Wrangler au fost cea mai bună alegere pentruVW-ul Touareg V6 TDI al lui Rainer. Suntem mândri să fi fost un partener de încredere al echipei Challenge4 pentru această extraordinară provocare. Am demonstrat că pasiunea noastră, cuplată cu peste 100 de ani de inovație în condusul auto în siguranță, au dus la un succes.”

Rainer Zietlow a adăugat “Am fost înarmați cu un excepțional echipament, ce ne-a asigurat succesul total pe tot parcursul călătoriei din Norvegia în Africa de Sud. Sprijinul pe care l-am primit în diferitele momente ale călătoriei noastre a fost cu adevărat excepțional, în special când mașina a trebuit să intre în reparații ca urmare a incidentului din Tanzania. Faptul că am străbătut diferite zone climatice și că am întâlnit un spectru complet de provocări în materie de condiții de drum a fost testul ultim pentru Touareg și pentru anvelopele Goodyear Wrangler. Ambele au fost dincolo de orice așteptări, dovedindu-și calitatea și anduranța.”

Zietlow și echipa sa Challenge4 se vor îmbarca acum pentru un  număr important de saloane și expoziții internațioanle ce vor avea loc atât în Africa, cât și în Orientul Mijlociu și Europa, pentru a prezenta echipamentul folosit în această temerară încercare.

Zietlow va dona 20 Euro cențipentru fiecare kilometru parcurs către organizația caritabilă SOS Satele Copiilor din Zambia și Sudan. Pentru fiecare eurocent donat de Zietlow, Goodyear va dona dublu, oferind totodată și 10.000 de euro către SOS Satele Copiilor din Africa de Sud.stir

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii