Echipa Hyundai Shell World Rally a terminat Raliul Frantei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC in top 10, indeplinandu-si astfel obiectivele stabilite.

Neuville
Echipa Hyundai Shell World Rally a terminat cu toate cele trei echipaje in puncte si si-a atins obiectivul stabilit pentru Raliul Frantei.
Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) si-a asigurat pozitia a patra dupa o lupta intensa cu Robert Kubica.
Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) si Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC) au terminat raliul pe locurile opt, respectiv noua, Neuville stabilind al doilea timp pe PS17.

Echipa Hyundai Shell World Rally a terminat Raliul Frantei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC in top 10, indeplinandu-si astfel obiectivele stabilite.

In primul sezon complet din Campionatul Mondial de Raliuri, echipa si-a propus sa acumuleze cat mai multa experienta si sa imbunatateasca cu fiecare raliu performantele modelului  Hyundai i20 WRC. Raliul desfasurat in acest weekend acesta i-a oferit echipei Hyundai Shell World Rally posibilitatea de a se acomoda cu asfaltul din Franta, toti pilotii reusind sa faca progrese importante pe parcursul acestei etape.

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC, copilot Marc Martí) a fost implicat aproape tot weekendul in lupta pentru pozitia a patra, iar inaintea ultimei probe ocupa pozitia a cincea la general.  Robert Kubica a facut o greseala pe final si astfel Sordo a revenit pe locul patru, aceasta fiind a doua clasare consecutiva in top cinci, dupa podiumul din Raliul Germaniei, in luna august.

Am acumulat multe informatii aici si acesta este un lucru pozitiv. In general, a fost un raliu fara probleme si am reusit sa aducem imbunatatiri notabile masinii in cele trei zile. A fost placut sa fiu implicat in lupta pentru pozitia a patra, desi abandonul lui Robert in ultima proba a raliului nu este deznodamantul pe care ni-l doream. Pozitia a patra in acest raliu dificil este o clasare buna si am reusit sa mai invatam lucruri importante despre masina. Echipa tehnica si-a dovedit profesionalismul si cred ca putem fi multumiti cu realizarile noastre”, a spus Dani Sordo.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul) a revenit excelent dupa problema la turbo din prima zi, care l-a costat timp pretios. Pilotul belgian a atacat pe fiecare proba si revenit in top 10 la finalul zilei de sambata, urcand pe noua dupa primele probe de duminica si terminand pe pozitia a opta dupa ultima proba din Raliul Frantei.

“A fost dificil sa revenim dupa problema de vineri, dar am fortat si cred ca putem fi multumiti de rezultat. Pentru echipa este excelent sa termine cursa cu toate cele trei masini, adunand astfel informatii utile, iar in ceea ce ma priveste, cred ca am facut tot ceea ce era posibil sa ne atingem obiectivele. A fost o dimineata buna, cu probe frumoase si am avut timpi competitivi. Binenteles ca ne-am fi dorit o clasare mai buna, dar echipa a facut o treaba fantastica ceea ce ne-a permis sa terminam raliul si sa imbunatatim constant masina”, a spus Neuville.

Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC, copilot Xavier Panseri), aflat la al doilea raliu din WRC alaturi de Hyundai Shell WRT, a avut o evolutie buna in raliul sau de casa si in final a terminat in puncte, pe pozitia a noua.

“A fost minunat sa particip la Raliul Frantei, raliul meu de casa, si sa beneficiez de sustinerea fanilor locali. Am abordat mai prudent probele de astazi, pentru a nu compormite un final cu toate cele trei masini in top zece pentru echipa, dar ne-am simtit bine. Clasarea in top zece este o performanta buna, tinand cont de dificultatea probelor. Am facut tot ce am putut, iar echipa ne-a sustinut, oferindu-ne o masina in care m-am simtit confortabil. Este loc de progres, dar am venit aici sa invatam si sa evoluam, iar acest obiectiv a fost atins”, a spus si Bryan Boufier.

Raliul Frantei a fost un test dificil, dar util, pentru echipa Hyundai Shell World Rally. Un final cu toate cele trei masini in puncte inseamna si acumularea unor date si informatii necesare pentru dezvoltarea ulterioara a modelului i20 WRC.

“Sunt foarte multumit ca am terminat acest raliu cu toate cele trei echipaje in top zece. Acesta este pentru noi obiectivul principal. A fost un raliu dificil si a trebui sa ne adaptam si sa imbunatatim masina pe tot parcursul celor trei zile. Echipa s-a descurcat excelent in aceste conditii. Dani a avut o evolutie constanta si a reusit sa termine pe pozitia a patra. A fost o lupta interesanta si imi pare rau ca Robert a abandonat pe final. Thierry a avut probleme vineri si a pierdut timp, dar apoi a facut o cursa excelenta si a recuperat pana pe pozitia a opta. Bryan si-a atins si el obiectivul si a terminat cursa de casa pe pozitia a noua. Am invatat multe in acest weekend si vom folosi asta in avantajul nostru in ultimele doua etape etape din sezonul nostru de debut din WRC”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Frantei – clasament general
J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 2:38:19.1
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +44.8
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:05.3
D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:48.7
M. Hirvonen / J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +2:00.7
E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:00.8
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +3:02.5
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4:08.4
B. Bouffier / X. Panseri (Hyundai i20 WRC) +4:12.9
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +6:07.5

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA
S. Ogier 217 p / J.M. Latvala 190 / A. Mikkelsen 143  / M. Hirvonen  93 / T. Neuville 83 / K. Meeke 82 /  M. Østberg 80 / E. Evans 71  / M. Prokop   38 / D. Sordo 30 / H. Solberg 26 / B. Bouffier 20 / J. Hänninen 20 / H. Paddon 16 / R. Kubica  14 / O. Tanak 11 / B. Guerra 8 / C. Atkinson 7 / P. Tidemand 6 / J. Melicharek 4 / D. Kuipers  4 / N. Al-Attyiah 3 / L. Bertelli 2 / M. Gamba 2 / C. Breen 2  / J. Protasov 2 / J. Ketomaa 1 / K. Kruuda 1 / K. Al Qassimi 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA
Volkswagen Motorsport 373 p / Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 175 / M-Sport World Rally Team 164 / Hyundai Motorsport 157 / Volkswagen Motorsport II 127 / Jipocar Czech National Team 41 / RK M-Sport World Rally Team 25 /  Hyundai Motorsport N 24

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii