Circuitul AMCKART din București a găzduit în acest weekend Cupa României la Karting. Octavian Costache, Alex Iancu, Andrei Mărgărit, Daniel Vasile și Mihnea Ștefan au triumfat în ultima competiție organizată în acest sezon de Federația Română de Karting.

Cupa Romaniei la Karting - Federatia Romana de Karting
Circuitul AMCKART din București a găzduit în acest weekend Cupa României la Karting. Octavian Costache, Alex Iancu, Andrei Mărgărit, Daniel Vasile și Mihnea Ștefan au triumfat în ultima competiție organizată în acest sezon de Federația Română de Karting.
 
După lupta decisivă pentru ttilurile naționale din ultima etapă a Campionatului Național de Karting Viteză pe Circuit de la Bacău, Federația Română de Karting a organizat weekendul trecut și Cupa României, ultimul eveniment din calendarul competițional pe 2014.

Desfășurată pe o vreme frumoasă, Cupa României a fost ultima confruntare dintre piloții înscriși la cele cinci clase: Promo BB, Pufo, Mini, KFJ și KZ2.

La clasa Promo BB, dedicată piloților între 5 și 7 ani, lupta pentru primele trei poziții s-a dat între Octavian Costache (ICS Racing), Darius Babaioana (Transkart Racing) și Tudor Drăgan (Real Racing). Darius Babaioana, câștigătorul ultimei etape din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, a fost cel mai rapid în calificări, dar în finală s-a clasat doar pe poziția a treia. Tudor Drăgan a avut o evoluție constantă și a reușit să urce pentru a doua oară în carieră pe podium. Cu o evoluție excelentă în finală, Octavian Costache și-a trecut în cont victoria la clasa Promo BB în Cupa României.

La clasa Pufo lupta pentru victorie s-a dat tot între cei doi protagoniști implicați anul acesta în duelul pentru titlul clasei. Matia Curuia (JMS Performance), noul campion al clasei Pufo, nu a reușit să treacă de data aceasta de Alex Iancu (Real Racing), vicecampionul din 2014 reușind să câștige Cupa României. Câștigătorul utlimei etape de la Bacău, Vlad Ceangă (Real Racing) a terminat pe treapta a treia a podiumului.

La clasa Mini, Andrei Mărgărit (Real Racing) a avut un weekend excelent. Campionul de anul trecut la clasa Pufo, a fost cel mai rapid în antremanete, iar în calificări a fost învins doar de Andrei Carcea. În cursa finală, pilotul Real Racing a avut o evoluție fără greșeală și a reușit să câștige prima cursă la această clasă. Kristopher Schlett (Real Racing) și Andrei Carcea (Andy Racing Team) au completat podiumul clasei Mini în Cupa României.  

La clasa KFJ, lupta pentru primele două poziții s-a dat între piloții Real Racing, Daniel Vasile și Alexandru Dina, și Nicholas Pascu. Vicecampionul clasei, Daniel Vasile a confirmat statutul de favorit, în lipsa campionului Andrei Vajda (Go Kart Team), și s-a impus fără probleme.  Nicholas Pascu (CSSK) a reușit să  câștige, în finală,  duelul cu Alexandru Dina, obținând aici unul dintre cele mai bune rezultate din acest sezon.

La clasa KZ2, Mihnea Ștefan, campionul național din 2014, a fost invincibil. Pilotul JMS Performance s-a impus fără probleme câștigând încă un trofeu după un sezon perfect. Viktor Ștefan (CSSK), vicecampion al clasei, a terminat pe 2, podiumul fiind completat de Andrea Raimondi (Red Motor).

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii