Reflexele toamnei s-au oglindit in natura iar freamatul organizarii Trans Carpatic Rally Raid a razbit dincolo de granitele Romaniei. La startul competitiei, alaturi de cele patru echipaje din Italia, s-a prezentat si un echipaj bulgar.

Trans Carpatic Rally Raid 2014
Reflexele toamnei s-au oglindit in natura iar freamatul organizarii Trans Carpatic Rally Raid a razbit dincolo de granitele Romaniei. La startul competitiei, alaturi de cele patru echipaje din Italia, s-a prezentat si un echipaj bulgar.

Startul festiv si superspeciala de vineri 03 octombrie au atras cateva zeci de spectatori care s-au bucurat de spectacolul oferit de concurenti. Sambata, in prima zi de rally raid, au luat startul 8 piloti pe motociclete, 2 la ghidonul quad-urilor si 21 de echipaje cu masini de teren.

Sambata 04 octombrie, Catalin Badoi #1, Ionut Florea #15 si Vlad Tiglariu #17 au deschis calea la moto, iar la auto Vincenzo Cangi / Paolo Manfredini #269, Roberto Camporese / Catherine Lefebvre # 223 si Domide Ovidiu / Ilea Radu #110.

Daca la start lucrurile pareau relativ simple, iar road book-ul era cat se poate de clar, traseul ales cu grija de organizatori le-a creat cateva dileme participantilor. Ritmul alert impus de echipajele din Italia si Bulgaria a determinat schimbarea si adaptarea strategiei de concurs pentru echipajele din Romania.

Surpriza a venit din partea echipajului brasovean Dan Berger / Goran Gabriel #117 - Jeep Cherokee care a terminat prima zi pe locul 1 la auto. Tributul platit de echipaj: doua telescoaspe rupte. In clasamentul provizoriu acestia au fost urmati de Roberto Camporese / Catherine Lefebvre # 223 - Mitsubishi Pajero, Rusu Adrian / Turdean Tudor #160 - Opel Frontera, in timp ce echipajul Leonte Mihai / Stoica Mihai #113 - Arover reusea sa-si conserve pozitia a 4-a in clasament. La moto lucrurile s-au asezat pe fagasul preconizat: Somodean Ioan #666 - Husaberg, Mihai Ban #25(quad) - Yamaha Raptor si Vlad Tiglariu #17 - KTM EX Racing se aflau la conducerea cursei.

Duminica 05 octombrie echipajul italian Roberto Camporese / Catherine Lefebvre # 223 a reusit sa recupereze pe traseu diferenta de un minut fata de ocupantii locului unu dar si sa castige rally raid-ul la o diferenta de 29 de secunde. In clasamentul Open au fost secondati de echipajul Dan Berger / Goran Gabriel #117, respectiv de Domide Ovidiu / Ilea Radu #110. La moto cursa a fost castigata de Somodean Ioan #666, urmat de Mihai Ban #25(quad) si Catalin Badoi #1. La promo auto locul 1 a fost ocupat de Bob Alin / Mates Marius #214, urmati de Otoman Robert / Marinescu Cristian #225 si Pascale Ovidiu / Popa Marian #36.

Declaratii ale participantilor la TRANS CARPATIC RALLY RAID 2014
Auto - Roberto Camporese - Italia: "Am asteptat de mult acest rally raid si sunt foarte bucuros de rezultatul obtinut. Am ramas impresionat de determinarea echipajelor din Romania. In cea de a doua zi am fortat si nu a lipsit mult sa pierdem locul pe care l-am obtinut. Felicit organizatorii si concurentii pentru acest minunat concurs. Traseul a fost superb. Voi reveni cu drag ori de cate ori voi avea ocazia."

Todor Hristov - Bulgaria: "Imi place sa conduc ATV dar si Quad. Am participat de 3 ori la Raliul Dakar cu ATV-ul. Acum m-am prezentat la concursul de la Brasov cu un Mitsubishi. Sunt fericit ca prin sport am reusit sa-mi fac atat de multi prieteni, mai ales din Romania. Am participat la competitii in Abu Dabhi, Qatar, Argentina, Arabia Saudita si nu numai. Insa traseele din Romania au un farmec aparte. Seamana cu cele din Bulgaria dar terenul este mult mai variat si mai spectaculos. Iubesc Transfagarasanul. Singura diferenta este de limba. Aici pentru mine este ca si acasa. Oamenii sunt primitori, calzi, deosebit de ospitalieri. Pana acum am participat la doua competitii in Romania. Aceasta competitie este o experienta excelenta pentru mine. Acasa pregatesc un Hyundai pentru rally raid si sper sa ajung la concursuri si in Australia. Voi reveni cu placere la competitiile din Romania."

Dan Berger - Romania: "Am sperat pana in ultimul moment ca vom reusi sa ocupam locul intai. Ritmul infernal din prima zi ne-a lasat fara suspensii iar duminica am incercat sa ne conservam pozitia si sa pastram un ritm alert. Sunt fericit ca am reusit sa ocupam pozitia secunda la Open. Traseul a fost interesant, frumos cu repere care ne-au dat putin de furca. Multumesc tuturor celor care ne-au sustinut, care au fost si raman alaturi de noi. Dupa acest concurs ne vom pune la punct masina."

Leonte Mihai - Romania: "Numarul mare de participanti la acest rally raid m-a facut deosebit de fericit. Am abordat traseul cu mult entuziasm, un traseu frumos care ne-a intrebuintat destul de serios. Imediat dupa start am facut o bucla pe care a trebuit sa o recuperam ulterior. Am fortat si ne-am confruntat cu probleme mecanice. Uneori experienta este doborata de adrenalina iar adversarul asteapta greseala ta. Sunt entuziasmat de ce am reusit sa realizam la Brasov. Experinta ne va fi de folos in organizarea altor concursuri. Am reusit sa atragem parteneri seriosi si ne dorim sa-i pastram. Multumesc prietenilor din Italia si Bulgaria pentru participare. Felicitari tuturor celor care au raspuns prezent!"

Chirigut Horia - Romania: "Este al 8-lea concurs de rally raid la care am participat. Nimic nu se compara cu ritmul si atmosfera de la aceste competitii. Sunt veritabile incercari ale simtului de orientare, ale stresului generat de defectiunile aproape inevitabile. Daca ar fi sa fac un clasament, la trasee Brasovul ocupa locul 2 iar la popularitate locul 1."

Moto - Somodean Ioan - Romania: "Am avut o abordare prudenta la superspeciala. Chiar nu imi doream sa fiu primul la start. In concurs mi-am impus un ritm alert pe care l-am mentinut pana la final. Sunt bucuros sa vad ca acest gen de competitie este revitalizat la Brasov. Astept cu interes si alte provocari."

Ionut Florea - Romania: "Sunt incantat de atmosfera si de organizarea de aici. Imi pare rau ca nu am descoperit acest gen de competitie mai repede. Cu siguranta nu va fi ultima mea cursa. In prima zi m-am ratacit si am pierdut timp serios. Nu m-am dat batut si am reusit sa termin cursa."

Vlad Serbanescu - Romania: "Este prima competitie de acest fel la care am luat parte. Am reusit sa ma acomodez destul de repede cu folosirea road book-uului dar nu am reusit sa pastrez ritmul cursei. Din cauza unor probleme de alimentare pe care nu am reusit sa le rezolv a trebuit sa abandonez. Voi reveni la astfel de concursuri cu incredere si entuziasm."

Andrei Jerca - Romania: "Particip la competitii de rally raid din 2006. Daca initial am participat la bordul unor masini de teren de doi ani am trecut la Quad. Este mult mai facil, logistica este mai usor de asigurat si mai simpla, bugetul este mai acceptabil iar farmecul si senzatiile traite in sa nu se compara cu cele de la volanul unei masini. Visez sa particip la Dakar. Excelenta atmosfera de la Brasov. Felicitari!"

TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014 - concurs organizat de Trans Carpatic Club, Dracula Rally-Raid, Arover, cu sprijinul Institutiei Prefectului Brasov, al primariilor Sanpetru, Rupea, Feldioara, Halchiu si Tarlungeni, al Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov si al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov.

Parteneri: Hotel restaurant STOP, PRO X, X-1R, Avincis, Balcar, Bus Trade SRL, Ideea One, Auto Friends, Medecon, service auto Friends, Sapte Seri si Autostiri.ro.

Sursa: Dan Strauti, Autostiri.ro
Credit foto: Bogdan Barabas - Dan Strauti
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii