Înarmat cu un design şi mai impresionant şi cu performanţe remarcabile, noul BMW X6 îşi consolidează poziţia de exponent principal al plăcerii exclusiviste a condusului.

X6 debuteaza in Romania
Înarmat cu un design şi mai impresionant şi cu performanţe remarcabile, noul BMW X6 îşi consolidează poziţia de exponent principal al plăcerii exclusiviste a condusului. Ajuns la cea de-a doua generaţie, modelul Sports Activity Coupé - care a depăşit deja vânzări globale de 250.000 de unităţi - se bucură de un statut special în rândul rivalilor gamei BMW X datorită alurii irezistibile, performanţelor remarcabile şi luxului inovator. Noul model este pregătit să îşi facă debutul în showroomurile din România începând din 4 decembrie. Preţul de început este de 56600 Euro fără pentru versiunea xDrive30d, în timp modelele M50d şi xDrive50i sunt disponibile pentru 74700 Euro, respectiv 73195 Euro fără TVA.

Design unic în segment
Designul extrovertit al noului BMW X6 combină robusteţea şi versatilitatea unui model BMW X cu eleganţa sportivă specifică coupéurilor mărcii. Interiorul îmbină spaţiul generos cu dotările sport specifice modelului şi ambianţa luxoasă, în timp ce designul şi pachetele de dotări evidenţiază stilul exclusivist al noului BMW X6. Pachetul Design Pure Extravagance adaugă accente de înaltă calitate atât la interior, cât şi la exterior. În acelaşi timp, pachetul M Sport include dotări selectate special care îmbunătăţesc caracterul dinamic al automobilului, atrăgând imediat atenţia. De asemenea, încă de la lansare vor fi disponibilă dotările din programul BMW Individual.

Suplimentar, noul BMW X6 dispune de o gamă exclusivă de dotări standard care o depăşeşte cu mult pe cea a generaţiei anterioare: faruri bixenon, jante de 19 ţoli din aliaj uşor, operare automată a hayonului şi transmisie sport Steptronic cu opt trepte, cu clapete pe volan pentru schimbarea vitezelor, precum şi tapiţerie cu piele, aer condiţionat reglabil pe două zone, oglindă retrovizoare cu efect antiorbire şi pachet de siguranţă Driving Assistant din portofoliul BMW ConnectedDrive. Funcţionalitatea extinsă se datorează şi spătarului banchetei ce poate fi divizat/rabatat în raport 40:20:40, ceea ce permite portbagajului să fie extins de la 580 de litri la un maxim de 1.525 de litri (un plus de 75 de litri faţă de modelul anterior).

Motorizări cu până la 22% mai eificiente
Noul model este pregătit de lansare pentru luna decembrie a acestui an. Gama de motoare disponibile (consum mediu mixt: 9,7-6,0 l/100 km; emisii CO2: 225–157 g/km) constă din propulsorul V8 de ultimă generaţie care dezvoltă 330 kW/450 CP pentru BMW X6 xDrive50i, un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie care oferă 190 kW/258 CP pentru BMW X6 xDrive30d şi încă un agregat cu aceeaşi configuraţie, cu trei turbocompresoare - 280 kW/381 CP -, pentru BMW X6 M50d. Pe lângă faptul că asigură performanţe semnificativ îmbunătăţite, noul BMW X6 beneficiază şi de o reducere cu până la 22% a consumului mediu mixt datorită tehnologiei BMW TwinPower Turbo, transmisiei sport Steptronic cu opt trepte (disponibilă standard), numeroaselor tehnologii BMW EfficientDynamics, optimizării ce a redus masa şi aerodinamicii îmbunătăţite. În primăvara 2015, BMW X6 xDrive35i (225 kW/306 CP) şi BMW X6 xDrive40d (230 kW/313 CP) vor completa gama de modele.


Disponibil standard pentru toate mdoele, sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive optimizează tracţiunea, stabilitatea direcţională şi dinamica în viraje, în funcţie de situaţie. Pentru o dinamică îmbunătăţită, xDrive poate fi combinat opţional cu pachete de suspensie adaptivă, inclusiv Dynamic Performance Control.

O altă particularitate a conceputului ce stă la baza noului BMW X6 este tehnologia sistemului de propulsie care combină performanţe impresionante cu o eficienţă exemplară. Motoarele pe benzină şi diesel cu tehnologie BMW TwinPower Turbo - care înregistrează o creştere a puterii şi o scădere a consumului şi a emisiilor -, transmisia sport Steptronic cu opt trepte ce a trecut recent printr-o dezvoltare suplimentară, tehnologiile BMW EfficientDynamics suplimentare şi cea mai recentă versiune a sistemului inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive asigură totul pentru ca noul BMW X6 să-şi extindă poziţia de lider în segment.

Toate variantele noului BMW X6 respectă standardele EU6 privind emisiile. Limitele oxizilor de azot pentru motorizările diesel sunt îndeplinite prin utilizarea unui catalizator de absorbţie NOX şi a unui catalizator SCR cu injecţie de uree (AdBlue).

Vârful gamei de motorizări pentru noul BMW X6 este propulsorul V8 pe benzină. Cea mai nouă versiune a motorului de 4,4 litri care echipează BMW X6 xDrive50i înregistrează o creştere a puterii maxime, în comparaţie cu predecesorul său, de 10% - la 330 kW/450 CP (+30 kW/43 CP) - şi, în acelaşi timp, beneficiază de o reducere a consumului mediu mixt 22%. Gama de tehnologii BMW TwinPower Turbo cuprinde acum şi gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC, alături de cele două turbocompresoare şi injecţia directă High Precision, înzestrând motorul cu opt cilindri cu reacţie şi putere de tracţiune îmbunătăţite, dar şi cu o eficienţă superioară. Cuplul maxim de 650 Nm (+50 Nm) este disponibil între 2000 şi 4500 rpm, iar noul BMW X6 xDrive50i sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde - este mai rapid cu 0,6 secunde faţă de modelul anterior. Consumul de combustibil este de 9,7 l/100 km, iar emisiile CO2 variază între 225 şi 227 g/km (în ciclul de testare EU şi în funcţie de formatul pneurilor alese).

Un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 225 kW/306 CP, va completa gama de propulsoare pe benzină din primăvara anului 2015, astfel că noul BMW X6 xDrive35i va sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde. Consumul mediu mixt în ciclul de testare EU va fi de 8,5-8,6 l/100 km, în timp ce emisiile CO2 vor varia între 198 şi 200 g/km (în ciclul de testare EU, în funcţie de pneurile alese).

Deja exemplar, echilibrul dintre performanţe şi consumul de combustibil realizat de modelul anterior a fost îmbunătăţit încă o dată de noul BMW X6 xDrive30d. Motorul diesel de 3,0 litri beneficiază de tehnologia BMW TwinPower Turbo care cuprinde un sistem de supraalimentare cu geometrie variabilă a admisiei şi injecţie directă common-rail. Propulsorul cu şase cilindri dispuşi în linie generează o putere maximă de 190 kW/258 CP (+10 kW/13 CP) şi un cuplu maxim de 560 Nm (+20 Nm) disponibil între 1500 şi 3000 rpm. Această creştere permite o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde (-0,8 secunde). Consumul mediu de combustibil al noului BMW X6 xDrive30d se situează la 6,0 l/100 km - o îmbunătăţire de 19% faţă de modelul anterior -, în timp ce emisiile CO2 sunt de 157-159 g/km (conform ciclului de testare EU şi în funcţie de dimensiunile pneurilor).

De o doză suplimentară de performanţe sportive şi eficienţă se bucură şi noul BMW X6 M50d care va fi disponibil încă de lansarea celei de-a doua generaţii a modelului Sports Activity Coupé. Ce de-a treia variantă de motorizare diesel - noul BMW X6 xDrive40d - va urma în primăvara anului 2015. Motorul diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, cu supraalimentare în mai multe etape şi putere maxim de 230 kW/313 CP, realizează sprintul 0-100 km/h în 5,8 secunde. Consumul mediu mixt al noului BMW X6 xDrive40d este de 6.2-6,3 l/100 km, în timp ce emisiile CO2 sunt de 163-165 g/km (conform ciclului de testare EU şi în funcţie de dimensiunile pneurilor).

Transmisie automată cu opt trepet şi Launch Control standard
Toate motoare disponibile pentru noul BMW X6 sunt combinate standard cu o transmisie sport Steptronic cu opt trepte, care se evidenţiază prin precizia deosebită, eficienţa internă ridicată şi capacitatea impresionantă de a efectuat schimbările rapid. Conducătorul poate prelua controlul manual al schimbării vitezelor fie prin utilizarea selectorului clasic, fie cu ajutorul clapetelor de pe volan. Pe lângă acestea, cea mai nouă generaţie a transmisie sport automate oferă funcţie Launch Control care permite o acceleraţie cu tracţiune optimizată şi dinamică maximizată la demaraj.

În combinaţie cu sistemul de navigaţie Professional, transmisia automată are capacitatea de a lua în calcul profilul traseului pentru schimbarea vitezelor. Pe baza datelor de navigaţie, cutia de viteze îşi adaptează strategia de schimbare a treptelor în funcţie de situaţia de moment - de exemplu când automobilul se apropie de un viraj, de un sens giratoriu sau bandă de acces pe autostradă. Dacă maşina se apropie de o intersecţie sau de un viraj, transmisia retrogradează în treapta potrivită, utilizându-se optim frâna de motor. Ulterior, cutia de viteze trece în treapta optimă pentru o accelerare dinamică la ieşirea din viraj. În plus, interacţiunea cu sistemul de navigaţie permite evitarea urcării în trepte superioare între două viraje succesive. Acest sistem nu este încă disponibil pentru România.

Pe lângă setările COMFORT, SPORT şi SPORT+, butonul Driving Experience Control de pe consola centrală permite conducătorului să activeze şi modul ECO PRO. În modul ECO PRO, gestiunea motorului, răspunsul acceleraţiei şi caracteristicile transmisiei sunt adaptate sistematic pentru a susţine un stil de condus la turaţie redusă şi deosebit de eficient. În acelaşi timp, modul ECO PRO programează şi funcţiile operare electric precum controlul aerului condiţionat, scaune încălzite şi oglinzi retrovizoare încălzite pentru management foarte eficient al energiei. Modul ECO PRO include şi o funcţie coasting, care decuplează motorul de restul sistemului de propulsie când conducătorul eliberează acceleraţia la viteze cuprinse între 50 şi 160 km/h şi nu frânează în acelaşi timp. Aceasta permite ca noul BMW X6 să ruleze fără frână de motor, ceea ce asigură eficienţă maximă a combustibilului.

Echipamente opţionale
Farurile LED adaptive, Comfort Access (care include deschidere şi închidere hands-free a hayonului) şi alte opţiuni de înaltă calitate subliniază caracterul inovator al noului BMW X6. Plăcerea condusului şi confortul pe distanţe lungi pot fi îmbunătăţire suplimentar cu dotări precum sistemul de navigaţie Professional cu controler tactil (Touch Controller), sistemul de sonorizare Bang & Olufsen high-end surround şi noul sistem de entertainment în spate Professional.

Dotare opţională, sistemul de navigaţie Professional permite selectarea traseelor cu navigaţie ECO PRO, în care consumul este eficientizat. Când este activată funcţia de orientare pe traseu, Proactive Driving Assistant transmite conducătorului cu exactitate când este momentul optim să elibereze acceleraţia - pentru a economisi combustibil - de exemplu, când se apropie de viraje sau de zone cu limite de viteză.

Gama de tehnologii BMW EfficientDynamics legate de sistemul de propulsie şi şasiu care sunt disponibile standard include funcţia Auto Start Stop ce previne consumul inutil de combustibil când se staţionează în intersecţii sau în ambuteiaje, Brake Energy Regeneration (generarea energiei la frânare) cu monitor BMW EfficientDynamics în cockpit, operarea inteligentă a componentelor auxiliare precum pompele de combustibil şi de răcire, controlul activ al flapsurilor de aer (în funcţie de model şi nivelul de echipare), Electric Power Steering (servodirecţie electrică) şi anvelope cu ruliu redus.

xDrive şi Dynamic Performance Control pentru Torque Vectoring – distribuţia dinamică a cuplului între roţi
Prin transferul constant al transmisiei între puntea faţă şi cea spate în funcţie de necesităţi, BMW xDrive furnizează o abordare specială a plăcerii condusului pentru care BMW este renumit. În cea mai recentă versiune a sa, caseta de transfer a sistemului de tracţiune integrală afişează o eficienţă îmbunătăţiră şi o reducere a masei cu 1,4 kg. Conexiunea între sistemul de tracţiune integrală şi DSC (Dynamic Stability Control / controlul dinamic al stabilităţii) permite ca repartiţia transmisiei să fie ajustată în avans. În consecinţă, performanţele sistemului de tracţiune integrală sunt disponibile încă dinainte să apară patinarea - nu doar pe zăpadă şi suprafeţe alunecoase, ci şi în virajele abordate dinamic -, iar întreaga putere a motorului este transformată în plăcere a condusului.

Dynamic Performance Control permite ca distribuţia puterii să fie ajustat cu şi mai mare precizie. De asemenea gestionat electronic, acest sistem este integrat în diferenţialul spate. Conlucând cu xDrive, se creează o combinaţie între dinamica manevrabilităţii şi stabilitatea direcţională. Dynamic Performance Control, care este disponibil ca parte a pachetelor opţionale de suspensie Dynamic şi Professional, variază perfect repartiţia puterii între roţile spate (vector de cuplu). Rezultatul este o îmbunătăţire semnificativă în reacţia direcţiei şi ţinuta de drum, indiferent de viteză. Dynamic Performance Control îşi păstrează acţiunea de stabilizare în cazul în care conducătorul eliberează acceleraţia într-un viraj.

Experienţa tracţiunii integrale este amplificată suplimentar - în special în regim off-road - de noul afişaj cu statutul xDrive din Control Display. Beneficiară a unor grafice 3D, această echipare standard prezintă informaţii în timp real despre ruliul şi tangajul caroseriei. În automobilele echipate cu sistemul opţional de navigaţie Professional, un compas este afişat suplimentar pe panoul de instrumente. O contribuţie la evoluţia în condiţii de siguranţă pe teren accidentat are şi sistemul Hill Descent Control (HDC), disponibil standard.

Aerodinamică best in class
Noul BMW X6 stabileşte noi standarde şi când este vorba de aerodinamică. Air Curtains, Air Breathers, fluxul optimizat de aer peste spate, deflectoarele de aer pe pasajele roţilor faţă, flapsurile pentru aerul de răcire (în funcţie de model) care pot fi închise active atât în secţiunea superioară, cât şi în cea inferioară a părţii frontale, precum şi numeroase alte detalii au permis reducerea coeficientului aerodinamic până la Cd 0,32 (BMW X6 xDrive30d).

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii