Prin câştigarea premiului "Green Car of the Year" 2015, BMW i3 a adăugat încă un trofeu la o serie impresionantă de onoruri primite în primul său an pe piaţă. Automobilul ales pentru acest premiu, decernat de Green Car Journal la Salonul Auto de la Los Angeles 2014, este primul model integral electric din segmentul premium.

BMW i3
Prin câştigarea premiului "Green Car of the Year" 2015, BMW i3 a adăugat încă un trofeu la o serie impresionantă de onoruri primite în primul său an pe piaţă. Automobilul ales pentru acest premiu, decernat de Green Car Journal la Salonul Auto de la Los Angeles 2014, este primul model integral electric din segmentul premium. Acest trofeu, care se adaugă unei serii lungi de distincţii pe care BMW i3 le-a primit de-a lungul ultimelor luni, este încă o recunoaştere a conceptului unic de mobilitate sustenabilă pe care îl oferă acest model. Peste 12000 de automobile BMW i3 au fost vândute cu începere din luna noiembrie 2013. Prezenţa unui număr din ce în ce mai mare de automobile de acest fel pe şoselele din lumea întreagă este o dovadă clară că acum este posibil să nu se emită emisii prin plăcerea condusului în segmentul premium şi că această combinaţie revoluţionară este una de durată. La un an de la lansare, BMW i3 este deja al treilea cel mai bine vândut automobil integral electric de pe piaţă.

Primii clienţi BMW i3 din Germania au apreciat, în special, performanţele sportive. Acestea se bazează pe un electromotor de 125 kW/170 CP, care oferă o reacţie foarte bună a acceleraţiei, şi pe tehnologia avansată a şasiului. În principal, aceşti conducători utilizează BMW i3 pentru condus cotidian în trafic urban şi pentru naveta spre şi dinspre birou. Cel mai des, ei încarcă acumulatorul litiu-ion peste noapte, la o sursă casnică. Motivele principale pentru care aceşti clienţi au cumpărat primul automobil electric din portofoliul BMW Group sunt conceptul integrat de mobilitate sustenabilă şi experienţa unei tehnologii de avangardă. În ochii primilor clienţi germani, cele mai importante caracteristici ale BMW i3 au fost celula pasagerilor din fibră de carbon (CFRP), materialele din resurse regenerabile folosire la interior, tehnologia matură a propulsiei, conectivitatea de ultimă oră şi designul pe care clienţii l-au considerat ca fiind unul "futurist". Cererea pentru acest automobil electric, care opţional poate fi echipat cu un sistem de extindere a autonomiei bazat pe un motor cu ardere internă, a depăşit orice aşteptări.

Atât ca număr, cât şi ca diversitate, seria de premii obţinute de BMW i3 - care a început încă dinainte de lansarea pe piaţă şi care continuă pe un trend ascendent - este excepţională. În Germania, deja de la începerea vânzărilor, BMW i3 a obţinut premiul "Green Steering Wheel" 2013 - una dintre categoriile competiţiei "Volanul de Aur" organizată de Auto Bild şi Bild am Sonntag - şi a fost votat cel mai bun automobil din clasa la premiile "Best Cars" decernate de "auto, motor und sport". De asemenea, modelul a obţinut două premii din partea cititorilor revistei Auto Zeitung, precum şi Auto Trophy 2013 şi Green Mobility Trophy 2014.

Şi pe scena internaţională, lansarea cu succes pe piaţă a modelului BMW i3 a fost însoţită de calificative foarte bune în sondajele de opinie şi în analizele realizate de experţii independenţi. Până acum, cele mai importante distincţii sunt premiile UK Car of the Year, Next Green Car, Green Car of the Year, Fleet Hero şi succesul în segment în topul "Sunday Times Top 100" (toate acestea în Marea Britanie), premiul special al juriului la "Maşina Anului în Elveţia"şi un succes la premiile Trophées de l’Argus din Franţa. În aprilie 2014, un juriu format din jurnalişti auto de pretutindeni au ales BMW i3 ca fiind "World Green Car of the Year" şi "World Car Design of the Year" (Designul Auto al Anului în Lume).

Designul exterior şi interior al BMW i3, deopotrivă inovator şi individualist, a primit şi el numeroase distincţii, printre care se numără German Design Award, iF gold pentru design de produs şi "Automotive Interiors Expo Award", în timp ce ediţia franceză a revistei GQ l-a numit pe directorul de design BMW i, Benoit Jacob, ca fiind "Designerul Anului". Alte distincţii au fost acordate de Auto Bild, unde designul BMW i3 a fost ales "Inovaţia Anului", iar cititorii Auto Bild Klassik l-au numit "Clasicul Viitorului".

Cel mai recent premiu, "Green Car of the Year" 2015 - decernat la Salonul Auto de la Los Angeles -, este încă o recunoaştere adusă conceptului global de mobilitate sustenabilă pe care îl oferă BMW i3. Evaluarea făcută de Green Car Journal s-a bazat pe faptul că BMW i3 nu emite noxe în timpul utilizării, pe designul ultrauşor inovator şi procentajul ridicat de materiale produse prin metode sustenabile ce sunt folosite în producţie. Green Car Journal este specializat în reportaje privind tehnologiile cu dezvoltare durabilă şi care îmbunătăţesc eficienţa, precum şi tendinţele de pionierat din industria auto şi organizează - anual, cu începere din 2005 - "Green Car of the Year" la Salonul Auto de la Los Angeles. Expoziţia din acest an este deschisă publicului în perioada 21-30 noiembrie. 

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii