Echipa Hyundai Shell World Rally a inceput pregatirile pentru cel de-al doilea sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu o sesiune de teste de patru zile in regiunea Ardèche.

141205_2015 Testings
Echipa Hyundai Shell World Rally a inceput pregatirile pentru cel de-al doilea sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu o sesiune de teste de patru zile in regiunea Ardèche.

Pilotii oficiali pentru anul 2015 - Thierry Neuville si Dani Sordo au testat modelul Hyundai i20 WRC pe drumuri similare cu cele din Raliul Monte-Carlo, prima etapa din calendarul pentru anul viitor, care se va desfasura peste sapte saptamani, in perioada 22 – 25 ianuarie.

Neuville a testat doua zile, luni si marti, iar Sordo, colegul sau, miercuri si joi. Conditiile meteo au fost variate, ceea ce a permis echipei sa probeze numeroase setari pentru prima etapa de anul viitor.

Rolul testului este de a monitoriza cum functioneaza cele mai noi specificatii ale modelului Hyundai i20 WRC pe drumuri tipice pentru primul raliu din calendarul pe 2015.

“Am avut doua zile foarte productive, in care am demarat pregatirea pentru sezonul urmator. Este foarte important sa incepem cat mai devreme posibil, astfel incat sa fim in forma pentru primele raliuri din 2015.”, a declarat Thierry Neuville.

“Testele realizate saptamana aceasta cu modelul Hyundai i20 WRC in Ardèche au functionat perfect. Vom continua cu programul nostru de iarna, pentru a fi intr-o forma cat mai buna inainte de sarbatorile de iarna”, a mentionat Dani Sordo.

“Scopul probelor pe asfalt de saptamana aceasta a fost de a monitoriza cele mai noi specificatii ale modelului Hyundai i20 WRC in aceste conditii. Pentru a fi cat mai pregatiti pentru aceasta provocare, va urma curand si un test pe zapada, prima etapa fiind programata deja luna viitoare. Thierry si Dani, pilotii nostri pentru 2015, au testat cate doua zile fiecare pe asfalt si vor participa si la testele pe zapada din Suedia, la jumatatea lunii decembrie.”, a afirmat si Michel Nandan, directorul echipei.

La jumatatea lunii decembrie echipa va realiza o proba similara pe zapada din Suedia, Neuville si Sordo urmand sa testeze fiecare cate doua zile la volanul modelului Hyundai i20. Hyundai Shell World Rally va avea astfel, inaintea sarbatorilor de iarna, toate informatiile necesare pentru pregatirea primelor doua etape din 2015 in Campionatul Mondial de Raliuri.

Ultimul test oficial va fi programat in prima parte a lunii ianuarie, obiectivul principal fiind de a stabili setarile finale pentru Raliul Monte-Carlo, etapa care se va desfasura in perioada 22 – 25 ianuarie.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii