Simone Tempestini a fost invitat să participe, în premieră, la Bologna Motor Show. Juniorul Napoca Rally Academy a concurat pe un Ford Fiesta R5 și a terminat sezonul 2014 cu o clasare pe podium.

Simone Tempestini - Ford Fiesta R5 - Bologna Motor Show
Simone Tempestini a concurat cu Ford Fiesta R5 la Bologna Motor Show.
Juniorul NRA a încheiat sezonul 2014 cu o clasare pe podium.
După pauza de Sărbători urmează participarea la Jaennerrallye în Austria.

Simone Tempestini a fost invitat să participe, în premieră, la Bologna Motor Show. Juniorul Napoca Rally Academy a concurat pe un Ford Fiesta R5 și a terminat sezonul 2014 cu o clasare pe podium. 

Bologna Motor Show, unul dintre cele mai importante evenimente auto/moto din Italia, se desfășoară anul acesta în perioada 6 – 14 decembrie. Ca de obicei, în ultimul weekend sunt programate și diverse competiții la care participă cei mai buni piloți din Italia și invitați speciali din toată lumea. Anul acesta, la eveniment a fost invitat și Simone Tempestini, care a concurat pe un Ford Fiesta R5 în competiția dedicată piloților din Campionatul Italian de Raliuri.

Competiția, desfășurată pe circuitul amenajat special lângă centrul expozițional, a început cu două manșe de calificare a câte trei tururi, iar Simone Tempestini a terminat cu cel de-al patrulea timp. În sferturile de finală, juniorul NRA a trecut cu scorul de 2 la 0 de Gabrielle Ciavarella (Ford Fiesta R5). Semifinala dintre Simone Tempestini și Denis Colombini s-a terminat cu scorul de 1 la 1, dar Colombini (Ford Fiesta R5) s-a calificat în finală pentru că a avut cel mai bun timp în cele două confruntări. Juniorul Napoca Rally Academy și-a luat revanșa în finala mică și după ce a stabilit cel mai bun timp din competiție s-a impus în fața lui Nicolo Marchiono (Peugeot 208 R5).

“Este un eveniment la care mi-am dorit să particip de când am fost mic. Aici am luat pentru prima oară contact cu sporturile cu motor și visul meu a devenit acum realitate. Am fost onorat să accept invitația organizatorilor, iar faptul că am și reușit să termin pe podium în confruntarea cu cei mai buni piloți din Italia este un bonus. Urmează o scurtă pauză, după care vom merge în Austria pentru prima etapă din 2015”, a spus Simone Tempestini.

Jaennerrallye, prima etapă din Campionatul European de Raliuri, se va desfășura în perioada 4 – 6 ianuarie 2015, iar Simone Tempestini va lua startul cu modelul Citroen DSR R3 ca parte a programului de pregătire pentru Raliul Monte-Carlo.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii