În acest weekend, la sediul Ministerului Tineretului și Sporturilor, Federația Română de Karting i-a premiat pe cei mai buni piloți din sezonul 2014 al Campionatului Național de Karting Viteză pe Circuit.

Gala FRK 2014
În acest weekend, la sediul Ministerului Tineretului și Sporturilor, Federația Română de Karting i-a premiat pe cei mai buni piloți din sezonul 2014 al Campionatului Național de Karting Viteză pe Circuit.
 
În sezonul 2014, Federația Română de Karting a organizat șase etape incluse în Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit la București, Târgu Secuiesc și Bacău. Lupta pentru titlurile naționale a fost extrem de disputată la toate cele cinci clase: Promo BB, Pufo, Mini, KFJ și KZ2.

“Sezonul 2014 a însemnat în primul rând organizarea unei noi clase, Promo BB, dedicată copiilor între 5 și 7 ani. A fost un succes total, mai ales că avem și o fată printre concurenți,  și suntem încântați că putem să susținem cei mai tineri piloți la începutul carierei lor. A fost un sezon frumos, foarte disputat cu lupte strânse la toate clasele. Aș vrea să le mulțumesc oficialilor, arbitrilor, piloților și tuturor celor care au fost alături de noi în sezonul 2014”, a spus Lucian Stefan, presedintele Federatiei Romane de Karting, la Gala Campionilor 2014.

Primul campion la clasa Promo BB a fost Rareș Vlădăreanu (Red Motor) care a reușit să adune 102 puncte, cu opt mai multe decât Eric Enache (Tomis Kart). Podiumul clasei a fost ocupat de Darius Babaioana (Transkart Racing).

La clasa Pufo, Matia Curuia (JMS Performance) a reușit să obțină titlul după o luptă strânsă cu Alex Iancu (Real Racing). Pe trei, după cele șase curse, s-a clasat Vlad Ceanga (Real Racing).

La clasa Mini, trofeul de campion i-a revenit lui Andrei Ponta (Real Racing), podiumul fiind completat de Andrei Carcea (Andy Racing) și Kristopher Schlett (Real Racing). Lupta la clasa Mini a fost una dintre cele mai disputate diferența dintre ocupanții primelor două locuri fiind la final de doar două puncte.

La clasa KFJ, Andrei Vajda (Go Kart Team) s-a impus cu un total de 140 de puncte, cel mai mare punctaj adunat de un pilot în sezonul 2014. Pe următoarele două poziții s-au clasat Daniel Vasile (BRT) și Alexandru Dina (JMS Performance).

La clasa KZ2 noul campion este Ștefan Mihnea, pilotul JMS Performance reușind să-l învingă pe Viktor Ștefan (CSSK), campionul din 2013. Podiumul clasei a fost obținut, cu 87 de puncte, de Eduard Bârloiu (Real Racing).

Tot în cadrul Galei FRK 2014, cel mai bun sportiv al anului în karting a fost ales Andrei Vajda, campion natțonal la clasa KFJ.

“Sper ca toți piloții care au participat în sezonul 2014 din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit să-și continue parcursul și să obțină performanțe din ce în ce mai bune. Ne pregătim pentru un nou sezon care sunt sigur va fi cel puțin la fel de spectaculos ca cel de anul trecut”, a mai spus Ștefan Lucian, președintele Federației Române de Karting.

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii