Salonul Auto de la Detroit a reprezentat scena ideala pentru revenirea unui model care, la prima generatie, a reusit sa rescrie regulile in materie de performanta, uzabilitate si fiabilitate in sfera supermasinilor.

Acura NSX
Salonul Auto de la Detroit a reprezentat scena ideala pentru revenirea unui model care, la prima generatie, a reusit sa rescrie regulile in materie de performanta, uzabilitate si fiabilitate in sfera supermasinilor.

Lansat oficial ca model de serie sub brandul Acura, noua generatie NSX a fost dezvoltata pentru a oferi o noua experienta in materie de sportivitate, una axata pe ideea de a pune soferul in centrul unei experiente senzoriale de efect.

Ca si prima generatie a modelului NSX, recunoscuta pentru modul inovator de abordare a conceptului  de performanta, noul model se bazeaza pe solutii tehnice noi in industrie ce au ca punct central un sistem de propulsie hibrid. Montat central, noul propulsor bi-turbo pe benzina in configuratie V6 la unghi de 75 de grade are rolul principal in actul de propulsie si functioneaza in tandem cu trei motoare electrice pentru a produce peste 550 de CP.

Resursele motorului pe benzina sunt gestionate de o transmisie automata cu 9 trepte cu dublu ambreiaj ce utilizeaza un sistem automat de gestiune a turatiei la trecerea in treapta inferioara. Doua motoare electrice sunt plasate in partea din fata a masinii si sunt responsabile individual de propulsia pe cate o roata motoare, in timp ce al treilea motor electric este plasat intre motorul pe benzina si transmisie si ofera un plus de putere puntii spate.

Toate cele patru surse de putere functioneaza impreuna pentru a oferi cel mai avansat sistem de tractiune integrala disponibil la ora actuala in segmentul automobilelor de performanta, intitulat Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD). Configuratia suspensiei este una de tip independent fata/spate, fabricata integral din aluminiu, iar sistemul de franare dispune de discuri carbon-ceramice.

Respectand traditia predecesorului sau, care a fost primul model de serie din lume cu sasiu si caroserie confectionate exclusiv din aluminiu, noul NSX abordeaza o filozofie noua de constructie ce utilizeaza o combinatie dintre aluminiu, otel ultra-rezistent si alte materiale avansate pentru structura generala a sasiului si o podea realizata din fibra de carbon.

In acelasi timp, NSX marcheaza o premiera mondiala folosind o tehnologie noua de productie a elementelor de sasiu care combina flexibilitatea unui proces de turnare cu rezistenta unui material forjat, permitand inginerilor sa mentina o greutate totala scazuta.

Pozitionarea celor 4 motoare si strategia de scadere a greutatii prin folosirea materialelor si tehnicilor amintite ii ofera lui NSX cel mai jos centru de greutate din segmentul din care face parte. Aceasta caracteristica, impreuna cu livrarea imediata a puterii gratie ansamblului de propulsie hibrid si motricitatea asigurata de sistemul avansat de tractiune integrala, pune bazele unei experiente dinamice greu de egalat. Noul NSX dispune si de un sistem dinamic integrat capabil sa ii ofere soferului patru moduri distincte de functionare Quiet, Sport, Sport+ si Track cu setari specifice pentru raspunsul celor patru unitati de putere, transmisiei, suspensiei, sistemului de directie si efectului sonor al motorului cu aprindere interna.

“Scopul nostru final a fost de a construi un nou NSX, unul care sa respecte mostenirea originalului si sa ofere o noua experienta a condusului, una in care fiecare componenta a masinii respecta cea mai inteligenta parte a masinii si anume soferul” a declarat Mike Accavitti, Vice-Presedinte Senior si GM Acura. 

Noul NSX va fi produs exclusiv la Performance Manufacturing Center in statul American Ohio si va fi comercializat pe piata europeana ca Honda NSX.

Sursa: Bogdan Stan, Area Sales&PR Coordinator, HONDA TRADING ROMANIA 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii