BMW Manufacturing Co. a anunţat că valoarea exporturilor sale de automobile efectuate în 2014 prin Port of Charleston a totalizat 9,2 miliarde de dolari. Aceasta poziţioneaăz fabrica BMW Group din Spartanburg, Carolina de Sud, pe prima poziţie în topul exportatorilor de automobile din Statele Unite ale Americi.

BMW - cel mai mare exportator de automobile din Statele Unite
BMW Manufacturing Co. a anunţat că valoarea exporturilor sale de automobile efectuate în 2014 prin Port of Charleston a totalizat 9,2 miliarde de dolari. Aceasta poziţioneaăz fabrica BMW Group din Spartanburg, Carolina de Sud, pe prima poziţie în topul exportatorilor de automobile din Statele Unite ale Americi. În conformitate cu datele de la Departamentul de Stat pentru Comerţ, această realizare reprezintă o creştere de 13% faţă de valoarea înregistrată de BMW în 2013 cu un total de peste 9 miliarde de dolari.

În 2014, peste 260.000 de automobile au fost exportate de la uzina din Carolina de Sud, adică mai mult de 70% din volumul total al fabricii. Datele sunt centralizate de Departamentul de Stat pentru Comerţ şi sunt ierarhizate pe state şi în funcţie de valoarea de listă a automobilelor. Pe locul al doilea se află statul Alabama, cu uzine operate de Honda, Mercedes şi Hyundai. Michigan, leagănul industriei auto americane, s-a situat pe poziţia a treia, cu cele trei mărci americane mari - General Motors, Ford şi Chrysler. 

"Obţinerea primului loc în rândul exportatorilor auto din SUA completează un an de succes pentru BMW în Carolina de Sud. Cu peste 364.000 de unităţi, 2014 a fost şi un an al recordurilor în ceea ce priveşte producţia acestei uzine", a declarat Manfred Erlacher, preşedinte şi CEO BMW Manufacturing. "Contribuţia semnificativă pe care compania noastră a avut-o la balanţa comercială a SUA ne consolidează poziţia de cel mai important producător de automobile premium din lume." 

Despre producţia de automobile BMW în Statele Unite
În prezent, BMW Manufacturing produce zilnic peste 1.200 de automobile şi exportă aceste modele în peste 140 de pieţe din întreaga lume. În 2014, uzina a sărbătorit două decenii de producţie, anunţând o investiţie de un miliard de dolari pentru a creşte capacitatea de producţie la 450.000 de automobile, ceea ce va face ca locaţia din Spartanburg să devină cea mai mare uzină BMW din lume.

De la inaugurarea uzinei în 1994, aceasta a produs peste 2,6 milioane de automobile BMW pentru clienţii din întreaga lume. În prezent, Spartanburg foloseşte aproximativ 8000 de angajaţi pentru a produce modele BMW X3, X5, X5 M, X6, X6 M şi BMW X4. O versiune plug-in hybrid a BMW X5 va începe producţia în acest an. O dată cu finalizarea investiţiilor de extindere, tot aici se va produce şi viitorul BMW X7.

Guvernatorul Nikki Haley a apreciat succesul economic şi a declarat: "Exporturile Carolinei de Sud au continuat să crească pentru că, pretutindeni în lume, avem reputaţia de a fi un loc propice afacerilor. Faptul că am continuat să doborâm recordurile de export este un motiv de sărbătoare în Carolina de Sud - arată că forţa de muncă este una de valoare, iar mediul este unul care favorizează businessul. Economia noastră este în mişcare şi pot spune că suntem abia la început".

"Automobilele BMW, renumite la nivel mondial pentru marca şi calitatea lor, continuă să fie o contribuţie majoră la succesul global al Autorităţii Portuare din Carolina de Sud", a completat Jim Newsome, preşedinte şi CEO al Autorităţii Portuare din Carolina de Sud. "Suntem mândri să ne ocupăm atât de automobilele BMW finisate, cât şi de componentele BMW, a căror prezenţă în Carolina de Sud este o dovadă a capacităţilor portuare şi a infrastructurii logistice."

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii