Echipa Hyundai Motorsport a urcat pentru a patra oara pe podium in WRC, dupa ce Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a reusit sa termine Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), pe locul secund.

Neuville
Echipa Hyundai Motorsport a obtinut un podium fantastic, echipajul Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul terminand pe locul secund in Raliul Suediei.
Hayden Paddon a terminat pe locul cinci obtinand astfel cel mai bun rezultat din WRC, in prima dintre cele 12 etape in care va concura pentru echipa anul acesta.
Kevin Abbring a ajuns la sosire, la prima sa participare cu un model Hyundai i20 WRC, si i-a adus echipei Hyundai Motorsport N un punct in clasamentul constructorilor.

Echipa Hyundai Motorsport a urcat pentru a patra oara pe podium in WRC, dupa ce Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a reusit sa termine Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), pe locul secund.

In urma rezultatelor din aceasta etapa, Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia a doua in clasamentul constructorilor cu un total de 55 de puncte, iar Neuville a primit inca doua puncte suplimentare dupa evolutia din Power Stage, ultima proba a raliului, unde a inregistrat cel de-al doilea timp. Belgianul este acum pe doi in clasamentul general al pilotilor cu un total de 30 de puncte.

Echipajul a fost implicat in lupta pentru victorie pana pe ultima proba, Neuville fiind unul dintre cei mai rapizi piloti pe tot parcursul acestui weekend. Lupta pentru victorie s-a dat pe ultima speciala, Power Stage, cand primii trei piloti erau despartiti de doar 4,6 secunde, avand 15,87 km de proba de parcurs.

Neuville si-a trecut in cont prima victorie de proba speciala vineri si a terminat prima zi a raliului pe locul secund in clasamentul general. Sambata a mai castigat doua probe speciale, PS15 (Fredriksberg 18.15km) si PS18 (Vargåsen), si a urcat pe prima pozitie la general. Pe ultima proba de sambata a stabilit si un record cu un salt de 44 metri pe legendara saritoare Colin’s Crest. Belgianul a ramas in lupta pentru un loc pe podium pana la finalul raliului, iar dupa cele trei probe speciale de duminica a terminat pe pozitia a doua, la 6,4 secunde in spatele liderului. 

“Ce raliu! De mult nu am mai vazut o lupta atat de stransa si ma bucur ca am fost implicat pana la final in acest duel. Nimeni nu se astepta sa ne luptam aici pentru victorie si am reusit sa obtinem o performanta senzationala. Am fortat la maximum pentru a castiga, mi-am asumat riscuri mari, si nu cred ca as fi putut face mai mult. Locul secund este un rezultat excelent pentru mine si pentru intreaga echipa, care a facut eforturi fantastice”, a spus Thierry Neuville. 

Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) a avut un inceput foarte bun la debutul sau in cel de-al doilea sezon pentru Hyundai Motorsport. Locul cinci obtinut in Suedia este cea mai buna performanta pentru Paddon in WRC, cu o pozitie mai sus decat cel mai bun rezultat de pana acum obtinut tot cu Hyundai Motorsport (2014, Raliul Australiei). Impreuna cu John Kennard, copilotul sau, Paddon si-a adaptat stilul de pilotaj la setarile modelului Hyundai i20 WRC si la caracteristicile unice ale probelor din Suedia, obtinand astfel 10 puncte importante pentru echipa Hyundai Shell World Rally in clasamentul constructorilor.

“A fost un raliu bun pentru noi, dar cel mai important lucru este ca am adunat experienta pretioasa in conditii de iarna. Dupa ce vineri am terminat pe locul sase la general, mi-am propus sa-mi consolidez aceasta pozitie si sa ajung la sosire. Nu a fost deloc usor si a trebuit sa ne adaptam permanent la situatia de pe probe, dar sunt foarte multumit ca am reusit sa terminam acest raliu dificil. Am avut unele momente foarte bune, altele mai putin, dar o clasare in top cinci este un rezultat excelent. Am adunat puncte importante pentru echipa in clasamentul constructorilor si cred ca avem acum un punct bun de pornire pe care putem sa construim in Raliul Mexicului”, a spus Hayden Paddon. 

Raliul Suediei a fost un test util si pentru Kevin Abbring (#20 Hyundai i20 WRC), olandezul fiind la primul contact cu modelul Hyundai i20 WRC. Locul 11 la debutul in cadrul echipei Hyundai Mobis World Rally este un rezultat excelent pentru pilotul olandez, care a adunat si un punct in clasamentul constructorilor pentru echipa.

“Nu voi uita niciodata acest raliu si sunt foarte fericit ca am reusit sa ajung la sosire in prima mea cursa cu modelul Hyundai i20 WRC. A fost o experienta incredibila si un privilegiu pentru mine sa ma lupt pe probele solicitante din Raliul Suediei. Increderea mea a crescut pe tot parcursul weekendului si chiar daca am avut cateva momente dificile, finalul a fost unul pozitiv. Echipa a facut o treaba exceptionala si m-a ajutat sa-mi intru foarte repede in ritm. Astept cu nerabdare sa am din nou ocazia sa pilotez aceasta masina in WRC”, a spus Kevin Abbring.

Pentru echipa Hyundai Motorsport, Raliul Suediei a fost o etapa excelenta, toate cele trei echipaje avand performante competitive. Progresul facut comparativ cu acelasi raliu din urma cu un an demonstreaza munca sustinuta a intregii echipe, atat a membrilor aflati la uzina din Alzenau, cat si a celor care se deplaseaza la fiecare etapa din mondial. Locul secund obtinut in Suedia este al patrulea podium din WRC pentru Hyundai Motorsport, dupa Mexic, Polonia si Germania in 2014, si primul raliu din 2015 unde toate cele trei echipaje inscrise ajung la sosire. Neuville a castigat in total trei probe speciale si a fost lider inaintea ultimei zile, ceea ce demonstreaza inca o data competitivitatea echipei Hyundai Motorsport in WRC.

“Acest podium este un rezultat excelent pentru toti membri echipei Hyundai Motorsport. Nivelul nostru de performanta este incurajator, dar in acelasi timp am realizat ca ne mai asteapta multa munca. Thierry a avut un ritm exceptional in acest weekend si clasarea pe locul secund este binemeritata. Desigur, am beneficiat de ghinionul lui Mikkelsen in Power Stage, dar acest lucru nu umbreste cu nimic performanta lui Thierry. Am fost in carti pentru victorie pe tot parcursul raliului si este un moment special pentru noi. Un podium, doua puncte in Power Stage si locul secund in clasamentul constructorilor si al pilotilor ne dau o senzatie placuta!

“Hayden a terminat in top cinci la prima sa cursa din acest sezon, ceea ce reprezinta iarasi un rezultat remarcabil. Si Kevin ne-a depasit asteptarile cu evolutia sa matura. A muncit mult, si-a urmarit obiectivul si a terminat un raliu foarte dificil. As vrea sa multumesc intregii echipe pentru profesionalismul de care da dovada. Suntem mandri de rezultatele obtinute”, a spus si Michel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Suediei 2015
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +6.4
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) 39.8
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:26.0
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +3:31.5
E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:53.0
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +4:05.8
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:26.0
Y. Protasov / P. Cherepin (Ford Fiesta RS WRC) +5:32.2
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +6:50.9
K. Abbring / S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +7:55.6

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2015
 S. Ogier 53 puncte / T. Neuville 30 / A. Mikkelsen 30 / J.M. Latvala 19 / M. Østberg 14 / E. Evans 14 / O. Tanak 12 / H. Paddon 10 / K. Meeke 10 / D. Sordo 8 / M. Prokop 6 / S. Loeb 6 / K. Abbring 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2015
 Volkswagen Motorsport 68 puncte / Hyundai Motorsport 55 / M-Sport World Rally Team 32 / Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 20 / Volkswagen Motorsport II 15 / Jipocar Czech National Team 10 / Hyundai Motorsport N 1 / FWRT SRL 1

Toate rezultatele sunt provizorii pana la omologarea lor oficiala de catre FIA.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii