Noul DS 5 reprezintă noua gamă de vehicule DS: stil avangardist, comportament dinamic, rafinament, atenţie deosebită la detalii şi, nu în ultimul rând, tehnologii high-tech.

Noul DS 5 Simbolul marcii DS
Noul DS 5 reprezintă noua gamă de vehicule DS: stil avangardist, comportament dinamic, rafinament, atenţie deosebită la detalii şi, nu în ultimul rând, tehnologii high-tech. Modelul simbol al DS inaugurează identitatea Mărcii şi propune o nouă parte frontală restilizată care, alături de numeroase alte calităţi, îl transformă într-un veritabil DS!

Începând cu calandrul verticalizat, sculptat, care centrează logo-ul DS, continuând cu farurile Xenon Full LED, ecranul tactil de ultimă generaţie şi motorizările performante…toate noutăţile întăresc notorietatea lui DS 5 pe lângă alte numeroase calităţi ce au stat la baza renumelui său: silueta distinctivă, design-ul exterior şi interior ieşit din comun (rafinament în cel mai mic detaliu şi un post de comandă de tip cockpit).

Din Europa până în China, DS 5 a făcut furori în rândul clienţilor. Noul DS 5 ridică ştacheta şi mai sus datorită părţii frontale restilizate, stilului avangardist, rafinamentului, atenţiei la detalii, comportamentului dinamic demn de un DS şi tehnologiei vârf de gamă dedicată design-ului şi funcţionalităţii. Pe scurt, o maşină irezistibilă!

DS 5 va fi prezentat în cadrul Salonului Mondial de la Geneva 2015 şi urmează a fi comercializat în Europa începând cu luna iunie 2015.

« Noul DS 5 nu este doar o maşină nouă. Este modelul DS ce lansează noua noastră identitate de Marcă. La 60 de ani de la lansarea DS-ului original, noul DS 5 conţine toată structura ADN-ului Mărcii DS şi, mai presus de toate, ne oferă posibilitatea de a afirma clar obiectivul nostru: renaşterea cu ajutorul segmentului premium de autovehicule franţuzeşti ! » Yves Bonnefont, Director General al Mărcii DS.

O NOUĂ PARTE FRONTALĂ PENTRU O NOUĂ MARCĂ
« Calificat drept un concept car «pe roţi», DS 5 este o creaţie unică cu un stil expresiv, hipnotic. Noul DS 5 îşi păstrează punctele forte - parte integrantă a identităţii, punând în acelaşi timp accentul pe codurile DS. Cel mai emblematic exemplu în acest sens este, bineînţeles, partea frontală!» Thierry Metroz, Responsabil Styling DS.

Noul DS 5 Simbolul marcii DS
Partea frontală: elementul cheie al oricărui autovehicul premium. Noul DS 5 beneficiază de o parte frontală ce inspiră prestigiu şi personalitate puternică. Calandrul verticalizat poartă cu mândrie logo-ul DS - DS Wings - amintind de legendarul DS - fiind completat desigur de noile faruri.

Accentuând unicitatea părţii frontale, calandrul DS Wings, de formă hexagonală, afişează un design sculptat, grafic, cu adevărat unic. Conturul cromat sporeşte aspectul elegant al grilei, ce se prelungeşte cu 2 aripi luminoase în interiorul farurilor.

La fel ca DS 3 şi DS 3 Cabrio, noul DS 5 adoptă noua semnătură luminoasă a Mărcii cu noile faruri ce combină tehnologiile LED şi Xenon cu noile semnalizatoare. Concepute ca veritabile nestemate, farurile personalizează partea frontală. În plus, oferă o iluminare de înaltă calitate, reflectând în acelaşi timp rafinamentul şi grija pentru detalii exprimată de DS! Lansate la modelul DS 3, în iulie anul trecut, noile faruri urmează să echipeze întreaga gamă de modele DS.

UN DESIGN AVANGARDIST
Noua parte frontală – calandrul, farurile, fantele de aer laterale - reprezintă perfect stilul avangardist al acestei maşini. Fie că este privit din faţă, din spate sau din lateral, Noul DS 5 este extrem de uşor de recunoscut.

Privit din lateral, există un element ce atrage toate privirile şi personalizează exteriorul: inserţia cromată ce porneşte din partea superioară a farului şi se continuă până la baza geamurilor frontale.

Văzut din spate, noul DS 5 reafirmă poziţia sa cu ajutorul elementului final dublu de evacuare, integrat în bara de protecţie spate. De altfel, semnătura luminoasă formată din 6 ghiduri de lumină valorizează partea din spate.

Noul DS 5 Simbolul marcii DS
UN AUTOVEHICUL 100% TEHNOLOGIC
« DS 5 a reprezentat, încă de la început, o altă abordare a segmentului premium. Un vehicul diferit de celelalte, ce nu poate fi introdus într-o categorie anume. Pentru mine este alchimia dintre rafinament şi tehnologie. Două cuvinte cheie care capătă înţeles pe deplin cu noul DS 5. Pentru că, aşa cum se întâmplă cel mai adesea pe segmentul premium, detaliile fac diferenţa !» Eric Apode, Director de Producţie şi Dezvoltare a Mărcii DS. 

Un post de condus de tip ‘Cockpit’
Interiorul noului DS 5 ne trimite cu gândul la universul aeronautic. Cockpit-ul este reprezentativ în acest sens. Pavilionul propune trei ambianţe luminoase conferind o notă inedită şi personală, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Întregul post de condus este construit în jurul conducătorului auto. Principalele comenzi de bord sunt regrupate la nivelul celor două console centrale, una în partea de jos, iar cealaltă la nivelul pavilionului, ce integrează numeroase butoane speciale şi taste inspirate din universul aerospaţial.

Ecran tactil pentru o ergonomie simplificată…şi numeroase servicii conectate
Ecranul tactil color al noului DS 5 oferă noi perspective asupra experienţei high-tech la volan.

Noul sistem oferă acces facil la toate funcţiile autovehiculului (de la navigaţie la muzică) şi simplifică ergonomia habitaclului (spre exemplu, mai puţin cu 12 butoane pe consola centrală).

Ecranul de ultimă generaţie include tehnologia New Mirror Screen, care afişează toate aplicaţiile de pe Smartphone pentru a le putea utiliza în deplină siguranţă, atunci când sunteţi la volan.

Pentru siguranţa şi confortul dumneavoastră la volan, noul DS 5 integrează, de asemenea, funcţia DS Connect Box cu pachetul SOS & Assistance, un sistem inovator ce permite efectuarea apelurilor de urgenţă şi asistenţă localizată oferind, în acelaşi timp, asistenţă adaptată în cazul apariţiei unei defecţiuni. Astăzi, peste 230.000 de vehicule DS echipate cu această funcţie rulează deja în Europa.

Pentru a optimiza nivelul de confort şi siguranţă, o serie de pachete noi vă stau la dispoziţie:
  • pachetul Monitoring: carnet de întreţinere virtual (verificarea automată a kilometrajului şi transmiterea alertelor cu privire la viitoarele intervale de revizie), eco-driving (sfaturi personalizate legate de modul de rulare) şi un raport al modului de rulare (o sinteză a modului de utilizare a vehiculului) ;
  • Pachetul Mapping: localizează vehiculul, afişează traseele şi oferă informaţii cu privire la modul de utilizare a vehiculului în cazul închirierii ;
  • Pachetul Tracking: localizează vehiculul în cazul unui furt.
Noul DS 5 introduce, de asemenea, sistemul MyDS, o aplicaţie compatibilă iOS/Android. Obiectivul acestei aplicaţii este acela de oferi conducătorilor auto asistenţa necesară prin servicii inovatoare (înainte, după şi în timpul rulajului). Astfel, clienţii DS beneficiază de informaţii legate de vehiculele lor, precum şi de ofertele şi avantajele dedicate special acestora.

O gamă largă de echipamente ce îmbină siguranţa şi confortul
În acelaşi timp, noul DS 5 beneficiază de echipamente de ultimă generaţie, majoritatea disponibile încă de la primul nivel de echipare.

Spre exemplu, sistemul de supraveghere a unghiului mort (SAM) completează gama de echipamente, care include deja funcţia de alertă depăşire involuntară a liniei de marcaj (AFIL) şi comutarea automată a luminilor de drum, proiectoare direcţionale şi iluminarea statică la intersectare pentru o vizibilitate optimă, sistemul de asistenţă la demarajul în rampă, controlul inteligent al tracţiunii şi anti-patinare, camera video pentru marşarier şi afişajul de tip head-up. Autovehiculul integrează nu mai puţin de zece sisteme de siguranţă.

DS 5 stabileşte noi standarde în materie de confort, graţie scaunelor cu memorie şi funcţie masaj, funcţiei de acces şi demaraj mâini libere (ADML), inclusiv pentru portierele din spate, oglinzi retrovizoare exterioare încălzite, oglindă interioară electrocromă, iluminare ambientală, lumini interioare automate, climatizare automată bi-zonă şi sistemul  HiFi DENON…

Noul DS 5 oferă aşadar atât conducătorului, cât şi pasagerilor un înalt nivel de siguranţă şi confort.

Noul DS 5: Simbolul marcii DS
Motorizări extrem de eficiente
Noul DS 5 integrează cele mai noi motorizări dezvoltate de Grupul PSA. Fie că vorbim de gama pe benzină sau diesel, motorizările propuse dezvoltă o putere între 120 şi 210 CP fiind, în acelaşi timp, deosebit de prietenoase cu mediul (între 3,8 l/100 şi 4,3 l/100 pentru versiunile diesel). Să nu uităm desigur şi de motorizarea Hybrid 4x4: 90 g/km de CO2 şi un consum de 3,5 l/100 în ciclu combinat. Toate aceste performanţe poziţionează DS 5 la nivelul celor mai buni concurenţi premium.

Încă de la lansare, clienţii au posibilitatea de a alege dintr-o gamă de 5 motorizări conforme normei Euro 6, deosebit de reactive, cu funcţionare lină, capabile să dezvolte un cuplu de la 240 până la 400 Nm. Gama va fi îmbogăţită la sfârşitul anului 2015 cu noua motorizare de 210 CP: versiunea THP 210 S&S BVM6.

  • Versiunea THP 165 S&S EAT6
Asociată cutiei de viteze automate de ultimă generaţie, cu 6 rapoarte (schimbarea mai rapidă a treptelor de viteză, manevrabilitate sporită, reducerea frecării interne, etc…),  noua motorizare THP 165 S&S consumă în ciclu mixt 5,9 l/100 km afişând un nivel al emisiilor de CO2 de 135 g/km, adică mai puţin cu 30 g/km, respectiv 18% în ciclu combinat, comparativ cu versiunea THP 155 Euro 5.

Cu o presiune maximă a injecţiei de 200 bari şi tehnologie Stop&Start (cu demaror ranforsat), acest propulsor dezvoltă o putere maximă de 121 kW (165 CP CEE) la 6.000 tr/min. Cuplul maxim obţinut atinge 240 Nm începând cu 1.400 tr/min şi rămâne constant până la 4.000 tr/min, pentru un confort remarcabil, atât în regimuri de turaţie joase, cât şi în regimuri de turaţie înalte.

În ceea ce priveşte versiunile diesel, noul DS 5 propune cea mai nouă generaţie de motorizări diesel denumită BlueHDi.

Aceasta combină performanţele remarcabile cu un nivel al consumului şi emisiilor de CO2 deosebit de scăzut! Aceste rezultate au fost posibile ca urmare a îmbunătăţirii efective a motorului (randament îmbunătăţit, înveliş de tip  DiamondLikeCarbon, pierderi mecanice reduse…) şi, bineînţeles, un sistem de evacuare inovator şi eficient.
Caracterul inovator şi unic al acestui sistem de evacuare constă în combinarea atentă a tehnologiilor: modulul SCR (Selective Catalytic Reduction), poziţionat înaintea filtrului de particule aditivat, este singurul sistem de  post-tratare capabil să reducă cu până la 90% emisiile şi cu până la 4% nivelul de CO2.

  • Motorizarea BlueHDi 120 S&S BVM6
BlueHDi 120 S&S BVM6 este calificată drept o motorizare performantă, atât în materie de consum şi emisii de CO2, cât şi în ceea ce priveşte cuplul. Cifrele vorbesc de la sine: 3,8l/100 km,  100 g/km de CO2, un cuplu de 300 Nm. Cu asemenea rezultate, noul DS 5, ocupă o poziţie de referinţă în raport cu concurenţii săi din segment. Din al doilea semestru al anului 2015, această motorizare va fi asociată unei cutii de viteze automate în 6 rapoarte, pentru un confort la volan garantat!

  •  Motorizarea BlueHDi 150 S&S BVM6
O altă motorizare ce plasează noul DS 5 pe o poziţie de referinţă în segmentul său (de motorizare echivalentă) în materie de cuplu, consum şi emisii: BlueHDi 150. Motorizarea de 2 litri HDi 150 înregistrează un consum de 4,4 l/100 km şi emisii de 103 g/km de CO2, ceea ce reprezintă o reducere de 22 g comparativ cu versiunea HDi 160.  De altfel,  cuplul maxim, mai mare faţă de generaţia precedentă (HDi 160 Euro 5) atinge 370 Nm la 2.000 tr/min.

  • Motorizarea BlueHDi 180 S&S EAT6
Motorizarea BlueHDi 180 oferă senzaţii inedite, dezvoltând o putere maximă de 133 kW şi un cuplu maxim de 400 Nm la 2.000 tr/min. Integrarea unei noi turbine cu geometrie variabilă, creşterea presiunii de supra-alimentare şi de combustie a făcut posibilă îmbunătăţirea performanţei  versiunii  BlueHDi 180 cu 20 CP, comparativ cu generaţia precedentă (HDi 160). În plus, această motorizare vine echipată cu  arbori de echilibrare pentru a asigura un nivel de confort excepţional în materie de acustică şi vibraţii. Rezultatul : DS 5 BlueHDi 180 S&S EAT6 combină performanţa - datorită emisiilor de CO2 şi de consum la cel mai bun nivel în segmentul său (110 g/km de CO2, adică o reducere de 44 g comparativ cu HDi 160 BVA,  şi 4,3 l/100 km) – cu plăcerea de a conduce (cuplu de 400 Nm).

  • Hybrid 4x4 Diesel
DS 5 a fost primul autovehicul ce a integrat tehnologia Hybrid diesel. Noua versiune vine echipată cu un grup motopropulsor ce combină cu succes performanţele unui motor diesel HDi cu eficienţa unui propulsor electric. Versiunea Hybrid 4x4 oferă senzaţii la condus energizante (200 CP, tracţiune integrală, mod de rulare urban electric şi funcţia boost la acceleraţie), cu un nivel al emisiilor extrem de reduse (90 g/km) şi un consum de 3,5 l/100 km, redus până la 3 l/100 km pe traseele urbane.

Cu Hybrid 4x4 puteţi opta pentru unul din cele 4 moduri disponibile. Datorită butonului dedicat integrat la nivelul consolei centrale, conducătorul auto poate selecta unul din cele 4 moduri de funcţionare: Auto, Zero Emission Véhicle (ZEV), Tracţiune integrală (roţile din faţă sunt acţionate de motorul termic, iar cele din spate de motorul electric ) şi Sport (utilizarea maximă a motorului electric pentru a suplimenta motorul termic).

RAFINAMENTUL ŞI ATENŢIA LA DETALII, VALORI CHEIE ALE MĂRCII DS
Fie că vorbim de interior sau de exterior, cuvintele definitorii pentru DS sunt, cu siguranţă, rafinamentul şi atenţia pentru detalii.

Vehicul « flagship» veritabil , noul DS 5 beneficiază de întreaga expertiză a Mărcii. Fiecare detaliu s-a bucurat de o atenţie aparte! De exemplu, monograma DS, poziţionată la nivelul farurilor, conferă părţii frontale un caracter distinctiv.

Atenţia deosebită la detalii se reflectă şi în utilizarea materialelor autentice precum aluminiul la mânerele portierelor, metalul şi pielea pentru schimbătorul de viteze. Materiale autentice sunt folosite într-o manieră unică şi exclusivistă, aşa cum este şi tapiţeria scaunelor cu design tip « brăţară de ceas ».

Noul DS 5 se numără de altfel, printre puţinele modele ce oferă posibilitatea personalizării cu 3 tipuri de piele, inclusiv piele fină Nappa şi piele Semi-aniline, printre cele mai rafinate tipuri de piele folosite extrem de rar în industria auto. Din cinci vehicule vândute, un DS 5 este echipat cu tapiţerie din piele Semi-aniline cu design tip « brăţară de ceas ».

Noul DS 5 propune o nouă gamă de finisaje interioare! O nouă ambianţă de interior este acum disponibilă cu tapiţeria pentru scaune din piele Nappa bi-ton negru şi albastru safir, cu design tip « brăţară de ceas » precum şi un nou decor pentru monograma DS, ce înfrumuseţează portierele şi consola centrală.

De altfel, o nouă culoare exterioară este propusă pentru lansare: Blue Encre, o nuanţă subtilă ce accentuează personalitatea şi aspectul elegant al maşinii.

UN COMPORTAMENT DINAMIC, RELAXANT
Ţinuta de drum a noului DS 5 îmbină dinamismul şi confortul. Suspensiile au fost optimizate încă de la început pentru un plus de confort. De altfel, amortizoarele au fost dotate cu tehnologia PLV (Preloaded linear valve) care reduce variaţiile forţei de amortizare, permiţând uniformizarea efortului. De asemenea, cursa de compresie s-a mărit. Rezultatul: DS 5 absoarbe mai bine denivelările de pe traseu, oferind un confort la vibraţie net îmbunătăţit graţie diminuării zgomotului la impact.

Marca DS
Născută la Paris, marca franţuzească DS a fost înfiinţată oficial la 1 iunie 2014. Principalul obiectiv: acela de a reînvia gama premium în industria automobilistică din Franţa. Inspirată din înalta expertiză franţuzească, DS duce mai departe valorile inovaţiei şi unicităţii mostenite de la primul DS lansat în anul 1955. Concepută pentru acei clienţi dornici să se afirme, gama  DS include acum  DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 5, DS 5LS* şi DS 6*.  Gama propune autovehicule care se disting prin stilul aparte, rafinamentul în cele mai mici detalii, materialele nobile şi tehnologiile inovatoare, precum ansamblul de propulsie hibrid diesel Hybrid4, ce echipează modelul DS 5. Disponibilă în Europa în magazinele DS sau la standurile de prezentare dedicate, din cadrul reţelei CITROËN, DS deţine şi propria reţea de puncte de vânzare în China. DS reprezintă astfel, pentru clienţii săi, o experienţă a mărcii care depăşeşte produsul în sine, graţie ofertei exclusive de servicii premium, în special prin intermediul clubului DS PRIVILÈGE. Până acum marca înregistrează un număr de 500.000 unităţi vândute de la lansare. www.driveDS.com.

*Comercializate exclusiv în China.


Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii