La sfârșitul lunii martie începe un nou sezon din Campionatul Național de Raliuri, iar Napoca Rally Academy va alinia cinci echipaje la start. Simone Tempestini va participa cu Ford Fiesta R5, Florin Tincescu cu Peugeot 208 R2, Bogdan Marișca cu Subaru Impreza, Marco Tempestini cu Ford Fiesta R5 și Vlad Cosma cu Suzuki Swift.

Florin Tincescu - Peugeot 208 R2
Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor concura cu modelul Ford Fiesta R5.
Bogdan Marișca și Carmen Poenaru vor lua startul în etapa de la Brașov cu Subaru Impreza.
Marco Tempestini și Toni Avram continuă cu Ford Fiesta R5 și în 2015.
Florin Tincescu și Sergiu Itu vor merge în competiția internă cu Peugeot 208 R2.
Vlad Cosma și Diana Hațegan participă, în premieră, cu un Suzuki Swift.

La sfârșitul lunii martie începe un nou sezon din Campionatul Național de Raliuri, iar Napoca Rally Academy va alinia cinci echipaje la start.  Simone Tempestini va participa cu Ford Fiesta R5, Florin Tincescu cu Peugeot 208 R2, Bogdan Marișca cu Subaru Impreza, Marco Tempestini cu Ford Fiesta R5 și Vlad Cosma cu Suzuki Swift.

9 etape. Peste 1.000 km de probă specială pe asfalt și macadam. Brașov, Arad, Tulcea, Bacău, Cluj, Sibiu, Iași, Harghita și Craiova. Așa arată pe scurt un nou sezon din Campionatul Național de Raliuri, sezon care va începe pe 27-28 martie cu Tess Rally. În 2015, echipa Napoca Rally Academy va participa cu patru echipaje, obiectivul principal fiind câștigarea titlului pe echipe.

Simone Tempestini este pilotul care reprezintă culorile echipei în cele mai importante campionate de raliuri din lume. Juniorul NRA a concurat pe zăpada din Austria în Campionatul European de Raliuri, a adunat deja puncte în Junior WRC cu Citroen DS3 R3T Max și a  câștigat Raliul Suediei la Production Cup în WRC 2. În competiția internă, Simone Tempestini va concura alături de Dorin Pulpea pe un Ford Fiesta R5 la șapte din cele 9 etape, Raliul Sibiului și Raliul Iașului fiind programate în aceeași perioadă cu două etape din Campionatul Mondial. “Sunt foarte fericit că am ocazia, în acest sezon, să pilotez un model R5 în campionatul intern. Obiectivul meu este să mă lupt pentru prima pozție la general. Nu va fi ușor, dar sunt hotărât și sper să fie cât mai mulți fani pe probe alături de mine pentru că voi face spectacol”, a spus Simone Tempestini.

Și Marco Tempestini va lua startul cu un Ford Fiesta R5 la minimum 7 etape din Campionatul Național de Raliuri. “Începe încă o ediție de campionat în România și, ca în fiecare an, speranțele și obiectivele sunt foarte mari. Mi-ar plăcea să termin pe podium la general la finalul sezonului și să obținem titlul pe echipe. În funcție de programul fiecărui echipaj vom face nominalizările la fiecare etapă și cred că vom fi foarte competitivi în lupta pentru titlu. Mi-ar plăcea să încep sezonul în același rtim ca anul trecut și totul să funcționeze perfect”, a spus Marco Tempestini, care va face echipă anul acesta cu Toni Avram.

Bogdan Marișca și Carmen Poenaru vor începe sezonul cu modelul Subaru Impreza, planurile pentru 2015 fiind de a trece, în funcție de buget, la o mașină mai competitivă. “Pentru mine acesta este al 22-lea sezon din carieră și aștept cu aceeași nerăbdare ca la început sezonul competițional. Vom începe cu Subaru Impreza la Brașov, dar planurile noastre sunt să schimbăm mașina pe parcursul sezonului, dar totul depinde de buget, mai ales că avem în plan și câteva participări în Campionatul Mondial”, a spus Bogdan Marișca.

În sezonul 2015, Florin Tincescu va schimba atât mașina de competiție, cât și copilotul. Juniorul Napoca Rally Academy va participa la cinci din cele 9 etape din calendarul CNR cu un Peugeot 208 R2, iar în dreapta sa va sta Sergiu Itu. Florin Tincescu a început sezonul cu un rezultat excelent la Covasna Winter Rally, unde s-a impus la 2WD și a terminat pe locul secund la general, dar nu se va putea lupta pentru titlul național din cauza suprapunerii etapelor din CNR și ERC. “Din păcate patru etape se suprapun peste programul nostru din Campionatul European de Raliuri și nu vom putea să ne luptăm pentru titlu la două roți motrice. Este păcat că nu s-a ținut cont de acest aspect la realizarea calendarului intern, dar noi sunte pregătiți să facem spectacol pe probe și să adunăm cât mai multe puncte pentru noi și pentru echipă. Vreau să-i mulțumesc și lui Iulian pentru că a fost alături de mine până acum și chiar dacă nu va mai fi în mașină el va avea locul său special acolo”, a spus Florin Tinescu.

Anul acesta alături de echipă va reveni, cu un program complet, și Vlad Cosma care va face echipă cu Diana Hațegan pe un Suzuki Swift. “După experiența pozitivă de la Sibiu și Covasna, am decis să concurez anul acesta cu Diana și sunt sigur că ne vom înțelege perfect pe probele speciale. Sunt foarte bucuros că pot participa anul acesta cu un program complet în cadrul echipei cu un Suzuki Swift și obiectivul meu este să câștig titlul în Cupa Suzuki și la clasa 9”, a spus și Vlad Cosma.

Tess Rally, prima etapă din noul sezon este programată în perioada 27 – 28 martie, la Brașov. “Ne așteaptă un an plin în care vom face tot posibilul să-I sprijinim pe juniorii din echipă pentru că ei reprezintă viitorul Napoca Rally Academy. Ținând cont de optimismul și entuziasmul cu care sprijinim dezvoltarea lor, este dezamăgitor faptul că nu s-a ținut cont de programele internaționale atunci când s-a aprobat calendarul competițional. Șansele celori doi juniori de a se lupta pentru titlurile naționale scad simțitor ținând cont că 6 din cele 9 etape se suprapun peste competiții din ERC și WRC. Sper ca noua conducere a Federației să țină cont și de acest aspect în viitor”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

Marco Tempestini și Simone Tempestini vor avea un prim test cu modelele Ford Fiesta R5 în acest weekend la Ronde delle Miniere, în Italia, iar primul test oficial cu toate echipajele NRA pentru Campionatul Național de Raliuri va avea loc în weekendul 21 – 22 martie pe traseul etapei de coastă de la Straja, Alba Iulia. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii