OZ, producătorul mondial de jante cel mai titrat pentru piața aftermarket, va fi foarte vizibil la cea de-a 85-a ediție a salonului auto de la Geneva, care se va desfășura în perioada 5-15 martie 2015.

OZ FORMULA HLT AUDI
OZ, producătorul mondial de jante cel mai titrat pentru piața aftermarket, va fi foarte vizibil la cea de-a 85-a ediție a salonului auto de la Geneva, care se va desfășura în perioada 5-15 martie 2015. Cel mai influent eveniment al anului va capta atenția întregii lumi nu doar cu debutul a noi modele ale celor mai cunoscute mărci de mașini, dar și cu prototipuri și concepte de mașini care vor anticipa cu succes design-ul și caracteristicile modelelor viitoare.

Și de data asta designeri de vârf au ales OZ pentru lansarea prototipurilor lor. IED (Institutul European de Design), Sbarro si ED Design sunt câteva dintre numele partenerilor acestei renumite companii din Padova (Nordul Italiei).

Pentru această importantă ocazie, Institutul European de Design semnează al 11-lea concept de mașină creată de Master în design-ul de transport. Mașina va fi lansată oficial în colaborare cu QUATTRORUOTE, care va gazdui evenimentul la standul său din Geneva. Cea mai potrivita descriere este aceea a unui autovehicul foarte sport care este de asemenea și foarte sigur, fiind o provocare pentru designeri. La realizarea design-ului sport al autovehiculului contribuie si jantele OZ Ultraleggera HLT 8.5x20 aleasă pentru partea din față și 11x20 pentru partea din spate, cu finisare Matt Black.

Franco Sbarro, designer-ul italo-elvețian cunoscut pentru stilul său vizionar în domeniul design-ului automobilistic expune la stand 5 automobile echipate cu jante OZ.

F1triple, o mașină cu trei locuri, echipată cu jantele OZ Mito Rosso, 19” pentru față și 20” pentru spate.

Grand Prix, o mașină cu motorizare în 12 cilindri BMW, inspirată din lumea Indianapolis-ului și faimoasele sale curse de camioane. Prototipul este echipat cu OZ Montecarlo HLT 20”, cu profil concav.

Dar adevarata inovație de la stand este ARIA, ultima creație de la școala Sbaro care va fi prezentată la Geneva. Cu tracțiune integrală și mecanică Subaru Turbo, mașina a fost echipată cu modelul de jantă 2015, OZ Zeus HLT Forged, creație ce aparține colecției exclusiviste OZ ATELIER FORGED, dimensiunea 10.5x20 cu profil concav.

OZ FORMULA HLT
Printre cele 5 autovehicule vor fi expuse și creații Ludovic Lazareth
Mașina cu trei roți Wazuma GT, inspirată de motorizarea motocicletelor, este influențată de design-ul convențional cu o pereche de locuri unul lângă altul și caracteristici clasice pentru automobile. Aceasta a primit autorizarea de circulație pe drumurile publice (primind înmatricularea), fiind testate de Auto Moto France. Vehiculul cu trei roți Wazuma GT este echipat cu jante OZ Botticelli III.

O altă inovație Ludovic Lazareth este un autovehicul pe patru roți cu motorizare Yamaha și un design mult mai avansat decât cele cunoscute. Prototipul este echipat cu jante OZ Alleggerita 17”  HLT pentru partea din față și 18” pentru spate.

Un alt parteneriat este cel cu ED Design care introduce conceptul original de mașină ED Torq, un autovehicul competițional cu două locuri, cu propulsie electrică și sistem de autoghidaj. Design-ul este încă top secret, pentru moment, fiind disponibilă doar o reclamă pe un panou publicitar. Mașina va fi echipată cu jante OZ Superforgiata, cele mai ușoare și performante jante OZ, destinate în mod special  pentru acest autovehicul care promite să fie ultimul trend în materie de inovație și tehnologie. Finisarea jantelor, special destinate acestui proiect este Polished Black.

Nu doar pentru conceptele de mașini, OZ va echipa și noutățile de la standul Corvette. Astfel, Corvette C6 va fi personalizată cu jantele OZ Superforgiata 8.5x19”pentru față și 10x20” pentru spate în finisare Matt Black. Cea mai ușoară roată este alegerea perfectă pentru a îmbunătăți performanțele unei supermașini.

6j2s
Printre alte parteneriate cu OZ pot fi precizate și cele cu industria elvețiană. La standul 7123, Alurad.ch va expune un Ford Mustang cu echipare OZ, o altă nouă intrare pentru colecția OZ Atelier Forged. Pentru aceasta a fost selectată o jantă HLT, Zeus, 9.5x20” pentru partea din față și 10.5x20” pentru partea din spate, cu finisare Matt Black. UGS va expune  Seat Exeo ST, echipată cu jantele OZ Formula HLT Race Grey 8.5x19”.

În fine, colecția OZ va fi expusă, de asemenea, la standurile Goodyear Dunlop și ESA, distribuitorul lider de piață în anvelope confirmând astfel importanța acestui duo: performanță – design.

Ca niciodată până acum, anul acesta la salonul de la Geneva, în ceea ce privește partenerii OZ, se confirmă faptul că această marcă notorie reprezintă un partener ideal, capabil să satisfacă cei mai exigenți designeri  de mașini, cu un mix perfect de tehnologie și stil.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii