Cele patru echipaje înscrise în Cupa Suzuki au făcut spectacol pe probele speciale din Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri 2015. Primul echipaj câștigător din 2015: Vlad Cosma / Diana Hațegan.

Vlad Cosma - Diana Hategan
Cele patru echipaje înscrise în Cupa Suzuki au făcut spectacol pe probele speciale din Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri 2015. Primul echipaj câștigător din 2015: Vlad Cosma / Diana Hațegan.

Cel de-al treilea sezon din Cupa Suzuki, competiție monomarcă din cadrul Campionatului Național de Raliuri, a început în forță la Tess Rally, prima etapă din 2015. Alex Ardelean, campionul din 2014, Vlad Cosma, Horia Chiriguț și M. Ardelean au fost cei patru piloți care s-au luptat pentru supremație pe specialele dificile din jurul Brașovului.

Cu o cutie de viteze cu grup scurt, care aduce un plus de performanță, modelul Suzuki Swift Sport a fost în centrul atenției și la clasa 9, unde piloții din Cupa Suzuki s-au luptat pentru locurile de pe podium. “Cupa Suzuki este un proiect care vrea să faciliteze accesul piloților în Campionatul Național de Raliuri. La fel ca și în celelalte sezoane am reușit să atragem doi debutanți, dar și un pilot cu experiență, Vlad Cosma, care a câștigat două competiții monomarcă. În plus, pe performanțele piloților din Cupa Suzuki contează acum și două echipe, Napoca Rally Academy și Sibiu Racing Team, ceea ce aplifică și mai mult lupta pe probele speciale”, a spus Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Cu două probe speciale câștigate vineri, Horia Chiriguț a ajuns în parcul de service în postura de lider la Cupa Suzuki. Și Alex Ardelean a câștigat o specială în prima zi, dar alegerea neinsipirată a anvelopelor l-a costat timp prețios pe super specială și a fost nevoit să se mulțumească doar cu poziția a doua. Vlad Cosma a a avut mici probleme la cutia de viteze pe primele probe și a terminat ziua pe poziția a treia.

Sâmbătă, în ziua a doua, toate echipajele din Cupa Suzuki au plecat determinate să se implice și în lupta pentru podium la clasa 9. Strategia și mai ales alegerea pneurilor a jucat un rol crucial în etapa de la Brașov, condițiile imprevizibile fiind tipice pentru prima etapă a sezonului. Vlad Cosma a câștigat primele două speciale de sâmbătă, iar Alex Ardelean s-a impus pe Babarunca, cea mai lungă probă a raliului. După evoluția de pe această probă, campionul de anul trecut a urcat pe primul loc în Cupa Suzuki, fiind urmat de Vlad Cosma, Horia Chirguț și M. Ardelean.

Lupta pentru victorie a fost extrem de strânsă pe ultimele trei probe speciale. Vlad Cosma și Diana Hațegan având un final în forță și reușind să câștige toate probele, ceea ce le-a asigurat prima victorie în Cupa Suzuki, chiar la debutul în această competiție. “Sunt foarte fericit că am început sezonul cu o victorie. A fost o etapă dificilă din toate punctele de vedere și tocmai de aceea acest succes este și mai frumos. Cu excepția unor mici probleme la setarea cutiei de viteze, care vor fi remediate până la etapa următoare, mașina a funcționat foarte bine și mă bucur că am ales să concurez anul acesta în această competiție. Atmosfera din cadrul Cupei este una excelentă și sunt sigur că vom avea un sezon foarte disputat în lupta pentru primele poziții”, a spus Vlad Cosma, care a terminat pe prima poziție în Cupa Suzuki și pe locul secund la clasa 9.

Alex Ardelean și Horațiu Baltador au repetat performanța din sezonul de debut și au terminat pe locul secund în Cupa Suzuki și pe poziția a treia la clasa 9. „A fost un raliu frumos, iar principala provocare a fost alegerea pneurilor. Vineri nu am fost foarte inspirați, dar am recuperat timpul pierdut sâmbătă. Îmi place cum se comportă mașina cu noua cutie și sunt bucuros că am terminat pe podium în toate competițiile în care suntem implicați: locul 2 la Cupa Suzuki, locul 3 la clasa 9 și locul 3 la echipe. Pentru această performanță aș vrea să mulțumesc echipei de mecanici condusă de Iulică Niță, copilotului meu, Horațiu Baltador, și familiei mele care a fost alături de mine în aceste zile”, a spus și Alex Ardelean.

Aflați la primul raliu din Campionatul Național, Horia Chiriguț și Andrei Hicea au avut o evoluție fără probleme, reușind în final să termine pe podiumul Cupei Suzuki și pe locul patru la clasa 9. “A fost primul raliu pentru noi, iar condițiile din ziua a doua au fost extrem de dificile. Am învățat multe aici și fiecare probă specială parcursă înseamnă un plus de experiență pentru noi, pe care-l vom valorifica în etapele viitoare”, a spus și Horia Chiriguț.

Cele trei echipaje de pe podium și-au asigurat premii în valoare totală de 2.000 Euro. Arad Rally, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri, se va desfășura în perioada 8 – 9 mai. Primul raliu pe macadam este inclus ca etapă în Cupa Suzuki, toate cele patru echipaje confirmând deja prezența. 

CLASAMENT CUPA SUZUKI 2015 (după Tess Rally)
1. Vlad Cosma / Diana Hațegan – 21,6 puncte 
2. Alex Ardelean / Horațiu Baltador – 18 puncte
3. Horia Chiriguț/Andrei Hicea – 14,4 puncte
4. M. Ardelean/R. Maior – 12 puncte

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii