În acest weekend începe o nouă ediție a Campionatului Național de Karting al României, organizat de Federația Română de Karting.

CUPA FRK 2015
În acest weekend începe o nouă ediție a Campionatului Național de Karting al României, organizat de Federația Română de Karting. În 2015 vor fi 6 etape pe cele mai spectaculoase circuite de karting din România, iar lupta pentru titlurile naționale începe pe circuitul AMCKart din București. 

După Cupa FRK, o competiție test pentru piloții și echipele implicate în Campionatul Național de Karting al României, în acest weekend se dă startul într-un nou sezon competițional organizat de Federația Română de Karting.

6 etape pe cele mai spectaculoase circuite de karting din România, 5 clase distincte, piloți de top și spectacol total într-un sport pe care l-au practicat si cei mai mari campioni din Formula 1. “Debutul unui sezon este cel mai frumos moment dintr-un campionat. Totul pornește de la zero. Este nerăbdarea tipică înaintea unui nou început. Se anunță o luptă interesantă la toate clasele pentru că avem piloți foarte talentați, susținuți de cluburi puternice și asta va duce la un spectacol total pe pistă și asta este până la urmă cel mai important”, a spus Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.  

Cele 6 etape din calendarul național sunt programate pe circuitele din București, Bacău și Târgu Secuiesc, câte două etape pe fiecare circuit, începând din mai și pânâ în luna octombrie 2015. Pe circuitul AMCKart din București se va desfășura în weekendul 16 – 17 mai prima etapă a sezonului din Campionatul Național de Karting al României. Cu o lungime de 1240 metri, circuitul AMCKart este unul tehnic, foarte virajat, care solicită la maximum piloții. “Am ales cele mai spectaculoase circuite din România și pentru ediția din acest an a Campionatului Național. Obiectivul nostru este să avem curse spectaculoase, să atragem cât mai mulți sportivi noi și să creștem interesul pentru karting în România”, a continuat Lucian Ștefan.

Lupta pentru titlurile naționale se va da la 5 clase (în funcție de vârstă): Promo BB (5 – 7 ani), Pufo (6 – 8 ani), Mini (9 – 12 ani), KFJuniori (12 – 14 ani) și KZ2 seniori (peste 15 ani). “La fel ca și până acum, FRK va susține clasa Promo BB punând la dispoziția micilor piloți motoarele și pneurile pentru competiție. Această clasă reprezintă viitorul acestui sport și suntem mândri că putem să le oferim această susținere”, a mai adăugat președintele Federației Române de Karting.

Ziua de vineri, 15 mai, este dedicată exclusiv testelor pentru piloții de la toate cele cinci clase. Sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 09:00 sunt programate antrenamentele și manșele de calificare, iar duminică, 17 mai, manșele de concurs încep de la ora 11:00. Festivitatea de premiere este programată la ora 15:30, iar intrarea publicului este liberă.

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii