Au fost nouă piloți care, din 2001, au triumfat în Raliul Sibiului. În 2012, norvegianul Andreas Mikkelsen, campionul en-titre din Intercontinental Rally Challenge (IRC), a luat startul în premieră la Raliul Sibiului și a reușit să câștige cu o Skoda Fabia S2000, victorie care i-a adus încă un titlu în IRC la finalul sezonului.

Andreas Mikkelsen si Ola Floene - Skoda Fabia S2000 - Raliul Sibiului 2012 - etapa in Intercontinental Rally Challenge
Au fost nouă piloți care, din 2001, au triumfat în Raliul Sibiului. În 2012, norvegianul Andreas Mikkelsen, campionul en-titre din Intercontinental Rally Challenge (IRC), a luat startul în premieră la Raliul Sibiului și a reușit să câștige cu o Skoda Fabia S2000, victorie care i-a adus încă un titlu în IRC la finalul sezonului. Andreas Mikkelsen și Ola Floene, copilotul cu care a luat startul la Sibiu, sunt acum în echipa de uzină Volkswagen și concurează în Campionatul Mondial de Raliuri.

Andreas au trecut aproape trei ani de la victoria ta în Raliul Sibiului. Ce îți mai aduci aminte despre Sibiu?
Andreas Mikkelsen: Un oraș fermecător, o atmosferă superbă, oameni minunați.

Prima și singura ta participare în Raliul Sibiului a fost în 2012 și ai și câștigat. Cum a fost?
Andreas Mikkelsen: Specialele au fost foarte dure. Trebuia să fii foarte rapid, dar în același timp să protejezi mașina și pneurile. Am încercat să găsim cel mai bun compromis și am reușit.

Raliul Sibiului a fost parte din calendarul Intercontinental Rally Challenge. Cât de importantă a fost victoria din 2012 pentru tine?
Andreas Mikkelsen: Pentru mine fiecare victorie este importantă, iar cea de la Sibiu mi-a asigurat prima poziție în clasamentul IRC.

Care a fost proba specială favorită și de ce?
Andreas Mikkelsen: Șanta a fost o probă fantastică. Mii de oameni cu luminițe pe probe și o atmosferă incredibilă. Încă îmi amintesc de speciala Șanta. Deci asta trebuie să fie proba mea favorită.

Care a fost cea mai mare provocare pentru tine la Raliul Sibiului?
Andreas Mikkelsen: Drumurile foarte dure.

A fost Raliul Sibiului cea mai dură etapă din cariera ta?
Andreas Mikkelsen:  Din IRC cu siguranță!

Penele de cauciuc au fost mereu o problemă la Sibiu. Tu câte pene ai făcut?
Andreas Mikkelsen: Niciuna. Nu-mi aduc aminte de așa ceva. Cu toate că probele au fost foarte dure, am reușit să gestionez bine pneurile!

Dacă ar fi să mai concurezi la Raliul Sibiului pe macadam cu ce mașină ai vrea să iei startul?
Andreas Mikkelsen:  Volkswagen POLO WRC!

Cel mai bun moment de la Raliul Sibiului?
Andreas Mikkelsen: Victoria într-un oraș senzațional!

Cel mai rău moment de la Raliul Sibiului?
Andreas Mikkelsen:  Nu am avut așa ceva.

În 2015, Raliul Sibiului s-a schimbat complet și va fi pe asfalt. Tu ce suprafață preferi?
Andreas Mikkelsen:  Nu are o importanță prea mare pentru mine. Îmi place să concurez pe orice suprafață. Inclusiv pe zăpadă!

Cel mai celebru drum din România, Transfăgărășan, a fost inclus în program. Știi ceva despre acest drum? Ai avut timp să-l vezi când ai fost la Sibiu?
Andreas Mikkelsen:  Am auzit de acest drum și îmi aduce aminte de drumurile de munte din Norvegia. Peisaje incredibile și cred că este fabulos ca probă de raliu!

Ți-ar plăcea să mai iei startul o dată în Raliul Sibiului?
Andreas Mikkelsen:  Da, desigur. Mi-ar plăcea oricând să revin aici!
 

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Orange România.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii