Dupa ce a incheiat Raliul Sardiniei cu doua echipaje pe podium, Hyundai Motorsport va continua in acelasi ritm si in Polonia, etapa a saptea din Campionatul Mondial (WRC), unde vor fi, in premiera, patru modele Hyundai i20 WRC pe lista de start.

Thierry Neuville at Rally Poland 2014
Hyundai Motorsport va lua startul, in premiera, cu patru masini, la o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).
Alaturi de Thierry Neuville, Dani Sordo si Hayden Paddon va fi prezent in echipa si olandezul Kevin Abbring.
In 2014, Neuville a incheiat Raliul Poloniei pe podium, iar echipa spera sa repete cel putin aceeasi performanta si in acest sezon.

Dupa ce a incheiat Raliul Sardiniei cu doua echipaje pe podium, Hyundai Motorsport va continua in acelasi ritm si in Polonia, etapa a saptea din Campionatul Mondial (WRC), unde vor fi, in premiera, patru modele Hyundai i20 WRC pe lista de start.

Hyundai Motorsport a obtinut in 2014 o clasare pe podium in Polonia, dar tinand cont ca anul acesta vor fi unele probe noi și va fi o a patra masina la start, pilotata de olandezul Kevin Abbring, echipa trebuie sa faca fata unor noi provocari.

Thierry Neuville si Dani Sordo vor concura sub culorile echipei Hyundai Shell World Rally in Polonia, la volanul unitatile cu numerele 7, respectiv 8. Starul din Raliul Sardiniei, Hayden Paddon,va concura pentru Hyundai Mobis Rally Team, in masina cu numarul 20, alaturi de Kevin Abbring, care va lua startul la primul dintre cele patru raliuri pe modelul Hyundai i20 WRC cu numarul 10.

Raliul Poloniei are un traseu modificat fata de anul trecut, toate cele 19 probe speciale fiind acum pe teritoriul Poloniei. Speciala Mikolajki Arena va fi parcursa de trei ori si este singura identica cu cea din 2014. Hyundai Motorsport a efectuat o sesiune de teste luna trecuta cu Neuville, Sordo si Paddon,ca parte a pregatirilor pentru Raliul Poloniei.

“Raliul Poloniei reprezinta o etapa importanta pentru Hyundai Motorsport pentru ca vom avea, pentru prima data, patru unitati la start. Am reusit un rezultat foarte bun in Sardinia, cu doua masini pe podium, dupa o evolutia excelenta a pilotilor nostri, in special a lui Hayden. Pentru Kevin, aceasta este prima dintre cele patru etape la care va concura alaturi de echipa, in Polonia el reusind sa castige in trecut, cand concura in Junior WRC. Pilotii nostri se descurca bine pe speciale noi, iar faptul ca peste 90% din traseul de anul acesta este schimbat poate ne va ajuta sa obtinem un rezultat bun. Ar fi extraordinar sa putem incheia pe podium la fel ca anul trecut”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Dupa locul al treilea in Sardinia, Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) va incerca sa obtina cel putin acelasi rezultat si in Polonia.

“Avem amintiri frumoase de anul trecut cand am reusit sa incheiem pe podium in Raliul Poloniei. Probele sunt dificile, dar imi place sa pilotez aici”, a mentionat Neuville.

Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) a participat anul trecut doar la recunoasterile pentru Raliul Poloniei.

“Va fi prima mea prezenta cu modelul Hyundai i20 WRC pe aceste probe. Este greu de prevazut care va fi evolutia noastra pentru ca sunt multe probe noi, foarte rapide, similare cu cele din Finlanda, doar mai inguste si cu un macadam mai dur. Echipa a avut o evolutie buna in Polonia anul trecut si dupa rezultatul pozitiv din Sardinia sper sa continuam in acelasi ritm”, a adaugat Sordo.

Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) a avut o evolutie spectaculoasa in Sardinia - fiind lider o mare parte din raliu - unde a obtinut primul sau podium din WRC.

“Trebuie sa abordam fiecare raliu cu atentie si sa ne facem treaba cat mai bine. Probele din Polonia sunt similare cu cele din Finlanda, foarte rapide, cursive. Suprafata este mai nisipoasa si pot aparea sleauri la cea de-a doua trecere, dar probele se potrivesc cu stilul meu de pilotaj”, a declarat Paddon.

Pentru pilotul olandezul Kevin Abbring (#10 Hyundai i20 WRC),Raliul Poloniei este primul din programul oficial de patru etape, alaturi de Hyundai Motorsport, stabilit pentru acest sezon.

“Am castigat aici in Junior WRC in 2009, este un raliu rapid, cu probe nisipoase si foarte inguste prin padure. Este primul raliu pe macadam cu un model WRC. Inca sunt in faza de acomodare, asa ca este important sa am o dictare buna si sa cresc treptat ritmul. Va fi un sentiment placut sa vad patru masini in parcul nostru de service si sper sa demonstrez tuturor ceea ce pot aici”, a adaugat si Abbring.

Raliul Poloniei va avea cartierul general in Mikolajki, unde este amplasat si parcul de service si unde se va desfasura super speciala de joi. Vineri, vor fi parcursi 150 km de proba speciala, aproape jumatate din lungimea raliului. In program va fi si speciala Stanczyki, care este cea mai lunga si are 39,12 km. Probele de sambata vor fi mai aproape de parcul de service, iar duminica este programata speciala Baranowo (14,6 km), care va fi parcursa de doua ori, la ultima trecere fiind si Power Stage.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii