Și în acest weekend, echipa Napoca Rally Academy se va lupta pentru puncte în Campionatul Național de Raliuri și în Campionatul European. Marco Tempestini, Simone Tempestini și Vlad Cosma vor lua startul în competiția internă, iar Florin Tincescu în Junior ERC.

Vlad Cosma si Diana Hategan - Suzuki Swift Sport
Marco Tempestini, Simone Tempestini și Vlad Cosma vor lua startul în Raliul Moldovei Moinești.
Florin Tincescu este pregătit pentru o nouă etapă din Junior ERC.
Bogdan Marișca se pregătește pentru partea a doua a sezonului 2015.

Și în acest weekend, echipa Napoca Rally Academy se va lupta pentru puncte în Campionatul Național de Raliuri și în Campionatul European. Marco Tempestini, Simone Tempestini și Vlad Cosma vor lua startul în competiția internă, iar Florin Tincescu în Junior ERC.

Echipa Napoca Rally Academy este pregătită pentru un nou weekend plin de acțiune. Marco Tempestini, Simone Tempestini și Vlad Cosma vor încerca să adune cât mai multe puncte în Raliul Moldovei Moinești, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri, iar Florin Tincescu se va lupta pentru puncte în Ypres Rally, etapa a cincea din Campionatul European de Raliuri, care contează și în clasamentul Junior ERC.


În competiția internă, echipa Napoca Rally Academy va evolua în format redus, în funcție de prioritățile fiecărui echipaj, dar și influențată de regulamentul particular din Campionatul Național. Astfel, ținând cont că în clasament contează cele mai bune 3 rezultate din primele patru etape, Simone Tempestini și Dorin Pulpea au schimbat modelul Ford Fiesta R5 și vor concura cu Citroen DS3 R3 Max, ca parte a pregătirii pentru Raliul Poloniei, etapă din Campionatul Mondial inclusă în calendarul Junior WRC. “Am câștigat primele trei raliuri, iar asta înseamnă că am maximum de puncte posibil și nu avea sens să mergem tot cu R5 în această etapă. În schimb, lupta din Junior WRC este foarte strânsă și trebuie să fim cât mai bine pregătiți pentru Raliul Poloniei unde avem nevoie de un rezultat bun ca să rămânem în lupta pentru titlul mondial”, a spus Simone Tempestini.

Marco Tempestini și Toni Avram vor lua startul cu modelul Ford Fiesta R5 cu obiectivul clar de a aduna cât mai multe puncte, atât în clasamentul piloților, cât și în clasamentul pe echipe. “Nu am avut cel mai bun început de sezon, așa că pentru noi Raliul Moldovei Moinești înseamnă “maximum attack”. Trebuie să recuperăm punctele pierdute în primele etape, dar și să ne apărăm poziția de lideri la echipe”, a spus Marco Tempestini.

Și în această etapă, Vlad Cosma și Diana Hațegan luptă în Cupa Suzuki și la clasa 9 cu modelul Swift Sport. După absența de la Arad și ghinionul de la Tulcea, echipajul Napoca Rally Academy are aceeași misiune. “Un rezultat bun în Cupa Suzuki și la clasa 9 ajută echipa așa că vom merge tare încă de pe prima probă specială. Am fost aproape de o victorie la Tulcea, dar am pierdut totul din cauza unei pene. Sper să avem mai mult noroc aici și să revenim în lupta pentru titlu în Cupa Suzuki”, a spus și Vlad Cosma. 

Bogdan Marișca și Carmen Găureanu nu vor lua startul în etapa a patra a sezonului, obiectivul fiind de a participa la toate celelalte patru etape rămase cu modelul Ford Fiesta R5. “Ținând cont de regulamentul din acest sezon, când din primele patru etape se scade cel mai slab rezultat, am decis să renunț la acest raliu și să-mi păstrez resursele pentru partea a doua a campionatului. Chiar dacă nu voi lua startul voi fi pe probe pentru a-mi susține colegii de echipă și sunt sigur că Napoca Rally Academy își va păstra prima poziție în clasamentul pe echipe”, a spus și Bogdan Marișca.

Florin Tincescu și Sergiu Itu își continuă sezonul în Campionatul European de Raliuri cu Ypres Rally, în Belgia, etapa a cincea din 2015, etapă inclusă și în Junior ERC. Cu patru puncte adunate până acum, Florin Tincescu se află pe locul 13 în clasamentul juniorilor. “Este primul an cu modelul Peugeot 208 R2 și obiectivul nostru este să ne acomodăm cu mașina și să învățăm toate etapele din ERC. Etapa din Belgia este una extrem de dificilă, dar care îmi place foarte mult așa că sper să parcurgem cât mai mulți kilometri”, a spus Florin Tincescu.

Raliul Moldovei Moinești este programat în perioada 26 – 27 iunie, iar Ypres Rally în perioada 25 – 27 iunie.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii