Florin Tincescu are amintiri plăcute din Insulele Azore unde a obținut, acum doi ani, un podium cu Dacia Logan în clasamentul 2WD. Acum, juniorul Napoca Rally Academy, împreună cu Sergiu Itu, copilotul său, este pregătit să atace din nou pe specialele din paradisul turistic portughez.

Florin Tincescu si Sergiu Itu - Peugeot 208 R2 - Circuit of Ireland Rally 2015 - Junior ERC
Florin Tincescu se întoarce pe insula unde a obținut cel mai important succes din carieră în Campionatul European de Raliuri.
Florin Tincescu și Sergiu Itu vor concura în Junior ERC cu un Peugeot 208 R2.
Raliul Insulelor Azore se va desfășura în perioada 4 – 6 iunie.

Florin Tincescu are amintiri plăcute din Insulele Azore unde a obținut, acum doi ani, un podium cu Dacia Logan în clasamentul 2WD. Acum, juniorul Napoca Rally Academy, împreună cu Sergiu Itu, copilotul său, este pregătit să atace din nou pe specialele din paradisul turistic portughez. 

17 probe speciale cu o lungime de peste 216 kilometri pe macadam și puțin asfalt pe una dintre cele mai frumoase insule din lume. Campionatul European de Raliuri ajunge în weekend-ul 4 – 6 iunie în Insulele Azore pentru etapa a patra din calendarul competițional. Etapa din Portugalia este inclusă și în campionatul Junior ERC, iar Florin Tincescu și Sergiu Itu vor lua startul aici cu un Peugeot 208 R2.


Florin Tincescu a mai concurat în Azore de două ori și aici a obținut cel mai important succes din carieră cu un model Dacia Logan. “Acum doi ani am reușit o performanță senzațională cu o mașină Dacia Logan. A fost o conjuctură favorabilă, evident, dar sunt mândru de acest succes”, a spus Florin Tincescu.

O vreme imprevizibilă, speciale dificile, o zonă fabuloasă. Așa ar putea fi descris pe scurt raliul din Insulele Azore. “Din punctul meu de vedere acesta este cel mai frumos raliu pe macadam. Sper ca experiența din trecut să ne ajute și să adunăm cât mai multe puncte în clasamentul juniorilor”, a continuat Florin Tincescu, care are patru puncte în clasamentul Junior ERC, după etapa din Irlanda.


Acesta fiind primul sezon complet cu modelul Peugeot 208 R2, echipajul Napoca Rally Academy și-a propus să acumuluze cât mai multă experiență în Campionatul European de Raliuri pentru ca în 2016 să se lupte pentru titlu în Junior ERC. “Este un an în care abordăm totul pas cu pas. În Azore vom încerca să creștem ritmul pe fiecare probă și să acumulăm cât mai multe informații despre comportamentul mașinii pe macadam. Este o suprafață care îmi place și sunt sigur că o să găsim un ritm bun pe probele de pe insulă”, a mai adăugat Florin TIncescu.

Suprapunerea etapei din Campionatul European de Raliuri cu Danube Delta Rally, etapă din Campionatul Național, face ca juniorul Napoca Rally Academy să nu poată să se lupte pentru titlul la clasa 2WD pe plan intern. “Din păcate sunt mai multe etape interne care se suprapun peste cele din ERC. Nu avem nicio șansă în aceste condiții să ne implicăm în lupta pe plan național și vreau să urez echipei mele care va fi acolo mult succes”, a completat juniorul NRA.

Raliul Insulelor Azore se va desfășura în perioada 4 – 6 iunie, competiția fiind transmisă în România de postul de televiziune Eurosport.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii