Napoca Rally Academy va lua startul cu patru echipaje la Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri. După ce s-a impus în clasamentul pe echipe în primele două etape ale sezonului, NRA vrea să continue în același ritm și în etapa de la Tulcea.

Vlad Cosma si Diana Hategan - Suzuki Swift Sport
Napoca Rally Academy va lua startul cu patru echipaje la Danube Delta Rally.
Simone Tempestini, Bogdan Marișca și Marco Tempestini vor concura cu modelul Ford Fiesta R5.
Vlad Cosma va lua startul cu un Suzuki Swift Sport și va participa și în Cupa Suzuki.

Napoca Rally Academy va lua startul cu patru echipaje la Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri. După ce s-a impus în clasamentul pe echipe în primele două etape ale sezonului, NRA vrea să continue în același ritm și în etapa de la Tulcea.

Înaintea etapei de la Tulcea, Simone Tempestini și Napoca Rally Academy sunt lideri la general, în clasamentul piloților și pe echipe, iar obiectivul principal este consolidarea acestor poziții după etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri. NRA va lua startul la Danube Delta Rally cu patru echipaje: Simone Tempestini / Dorin Pulpea (Ford Fiesta R5), Bogdan Marișca / Carmen Găureanu, Marco Tempestini / Toni Avram (Ford Fiesta R5) și Vlad Cosma / Diana Hațegan (Suzuki Swift Sport). “În acest weekend echipa noastră se luptă pe două fronturi, atât în Campionatul Național cât și în ERC unde Florin Tincescu și Sergiu Itu concurează în competiția dedicată juniorilor. Obiectivul principal este să ne consolidăm poziția de lideri la echipe și acest lucru nu se poate face decât cu performanțe foarte bune la nivelul fiecărui echipaj”, a spus Marco Tempestini.


După două victorii consecutive, la Brașov și Arad, Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor să continue lupta pentru titlul național din acest sezon cu o nouă victorie. Pentru echipajul Napoca Rally Academy orice punct este extrem de important ținând cont că unele dintre etapele din calendarul intern se vor suprapune cu cele din WRC. “Știam încă de la început că nu vom putea aduna puncte în toate etapele, iar obiectivul nostru a fost să ne luptăm pentru prima poziție la fiecare raliu în care luăm startul. Îmi place mult etapa de la Tulcea, mai ales după raliul de anul trecut când am fost foarte aproape de o victorie spectaculoasă. Anul acesta raliul este mai lung, are probe noi, și cu siguranță va fi o luptă disputată pentru prima poziție. Sper să fiu capabil să merg în același ritm ca la Arad și să obțin încă o victorie, dar suntem conștienți că va fi tot mai greu să nu facem nicio greșeală și că adversarii noștri vor mări și ei ritmul”, a spus Simone Tempestini, lider cu un total de 55 de puncte în clasamentul general.
La fel ca în etapa de la Arad, Bogdan Marișca și Carmen Găureanu vor lua startul tot cu modelul Ford Fiesta R5. Cu un total de 24 de puncte, după primele două raliuri din 2015, Bogdan Marișca se află pe locul 5 în clasamentul general. “Mă bucur că mergem și la Tulcea cu modelul Ford Fiesta R5. Danube Delta Rally este un raliu frumos, cu un organizator care an de an reușește să ridice nivelul raliului și sunt convins că și anul acesta va fi așa. Vom merge, ca și la Arad, fără a avea presiunea vreunui rezultat. Vom încerca să facem spectacol pentru cei de pe margine și să ne bucurăm de fiecare kilometru de probă speciala parcurs”, a spus Bogdan Marișca.

După două ediții cu ghinion, în care nu a reușit să ajungă la sosire, Marco Tempestini speră să termine în sfârșit etapa de la Tulcea. “Danube Delta Rally este o etapă în care nu am avut niciodată noroc. Chiar dacă îmi plac mult probele și raliul nu am reușit să termin niciodată. Așa că acum obiectivul nostru este să ajungem la sosire și dacă vom reuși cu siguranță vom aduna puncte importante pentru echipă și pentru noi în clasamentele generale”, a spus Marco Tempestini, care va concura alături de Toni Avram pe un Ford Fiesta R5.

Vlad Cosma și Diana Hațegan revin în cadrul echipei după o etapă de pauză în care Vlad Cosma a fost copilot. Pentru echipajul Napoca Rally Academy, care va concura pe un Suzuki Swift Sport și în cadrul Cupei Suzuki, aceasta este prima etapă pe macadam după mai mult de un an de zile. “Chiar dacă nu am mai mers de mult pe macadam, obiectivul nostru este același. Vom ataca la maximum încă de pe prima probă specială și sper ca la final să adunăm cât mai multe puncte pentru echipă și pentru noi. Se anunță o etapă foarte disputată și la Cupa Suzuki așa că va trebui să fim foarte atenți pe fiecare probă. Sunt sigur că va fi un raliu frumos”, a spus Vald Cosma.

Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri, este anul acesta și etapă în European Rally Trophy. Programată în perioada 4 – 6 iunie, etapa de la Tulcea are pe 140 kilometri împărțiți în 11 probe speciale, lungimea totală a raliului fiind de 521,5 kilometri. Vineri, în prima zi, sunt programate cinci probe speciale, ultima fiind super speciala din oraș, iar sâmbătă, restul de șase probe speciale. Sosirea este programată la ora 18:15. 

Înaintea plecării spre Tulcea, Napoca Rally Academy a avut trei zile pline la Cluj în care a reușit să instruiască aproape 700 de tineri șoferi clujeni în toate cele 4 sesiuni ale programului Ford Driving Skills for Life.

Programul Ford DSFL aflat în al doilea an în Romania a avut un real succes în rândul tinerilor șoferi, dar a atras atentia și unor nume importante din sportul românesc care s-au aflat printre cursanții acestui program de conducere preventivă: Gregory Tade (CFR Cluj) - golgheterul campionatului de fotbal al României în acest sezon, fostul jucător al naționalei de fotbal – Ciprian Deac (CFR Cluj), antrenorul echipei naționale de handbal feminin, Thomas Ryde și campioana olimpică la judo Alina Dumitru. “Proiectul NRA nu înseamnă doar participarea în raliuri. Înseamnă descoperirea și susținerea unor tinere talente, dar și implicarea în programe de conducere defensivă care au ca scop reducerea numărului de accidente pe drumurile publice”, a spus Marco Tempestini. 


Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii