Au fost nouă piloți care, din 2001, au triumfat în Raliul Sibiului. În 2013, când Raliul Sibiului a fost etapă în Campionatul European de Raliuri (ERC), s-a impus cehul Jan Kopecky, care a concurat pe o Škoda Fabia S2000 împreună cu Pavel Dresler.

Jan Kopecky si Pavel Dresler - Skoda Fabia S2000 - Raliul Sibiului 2013 - etapa in Campionatul European de Raliuri
Au fost nouă piloți care, din 2001, au triumfat în Raliul Sibiului. În 2013, când Raliul Sibiului a fost etapă în Campionatul European de Raliuri (ERC), s-a impus cehul Jan Kopecky, care a concurat pe o Škoda Fabia S2000 împreună cu Pavel Dresler. Victoria obținută la Sibiu l-a ajutat apoi să-și treacă în cont și titlul european la finalul sezonului 2013.

Jan, au trecut aproape 2 ani de la victoria ta în Raliul Sibiului. Ce îți mai aduci aminte despre oraș?
Jan Kopecky: Un oraș foarte frumos cu multe locuri unde poți să-ți petreci timpul liber și cu lucruri extraordinare de văzut. Și cu niște oameni minunați!

Prima și singura ta participare în Raliul Sibiului a fost în 2013 și ai și câștigat. Cum a fost?
Jan Kopecky: Am avut la dispoziție o mașină foarte bună, Škoda Fabia Super 2000, și nu am avut niciun fel de problemă tehnică. Am mers fără greșeală, am fost foarte rapizi și așa am reușit să câștigăm Raliul Sibiului.

Raliul Sibiului a fost parte din calendarul Campionatului European de Raliuri. Cât de importantă a fost victoria din 2013 pentru tine?
Jan Kopecky: Pentru noi a fost un rezultat imporant în încercarea de a câștiga titlul european, ceea ce am și reușit, iar victoria de la Sibiu a contat foarte mult!

Care a fost proba specială favorită și de ce?
Jan Kopecky: Cu siguranță speciala Crinți a fost preferata mea. Este o probă lungă, foarte dură, dar cu unele porțiuni mai lente, cu unele foarte rapide și unele foarte înguste. A fost o adevărată plăcere să pilotez pe o astfel de probă foarte solicitantă.

Care a fost cea mai mare provocare pentru tine la Raliul Sibiului?

Jan Kopecky: Să nu fac vreo greșeală și să nu distrug mașina pentru că unele porțiuni au fost foarte dure. Trebuia să abordezi totul cu cap și să descoperi care sunt porțiunile pe care poți forța și cele pe care unde trebuia să ai grijă de mașină.


A fost Raliul Sibiului cea mai dură etapă din cariera ta?
Jan Kopecky: Nu știu dacă cea mai dură, dar cum am spus a fost un raliu dur care s-a desfășurat la temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Cu siguranță nu a fost ușor.

Penele de cauciuc au fost mereu o problemă la Sibiu. Tu câte pene ai făcut?
Jan Kopecky: Niciuna. Am terminat raliul fără să facem nicio pană.

Dacă ar fi să mai concurezi la Raliul Sibiului pe macadam cu ce mașină ai vrea să iei startul?
Jan Kopecky:  Este o alegere foarte ușoară: noua Škoda Fabia R5!


Cel mai bun moment de la Raliul Sibiului?
Jan Kopecky: Cu siguranță faptul că am câștigat raliul!

Cel mai rău moment de la Raliul Sibiului?
Jan Kopecky:  Nu am avut niciunul. Totul a fost perfect.

În 2015, Raliul Sibiului s-a schimbat complet și va fi pe asfalt. Tu ce suprafață preferi?
Jan Kopecky:  Îmi plac ambele suprafețe, dar mă șimt mai bine pe asfalt pentru că în Cehia nu avem, din păcate, raliuri pe macadam.

Cel mai celebru drum din România, Transfăgărășan, a fost inclus în program. Știi ceva despre acest drum? Ai avut timp să-l vezi când ai fost la Sibiu?
Jan Kopecky: Va fi o provocare uriașă pentru toată lumea pentru că am petrecut, după raliu, două zile pe Transfăgărășan în cadrul unei acțiuni de PR cu modelul Škoda Octavia RS.

Ți-ar plăcea să mai iei startul o dată în Raliul Sibiului?
Jan Kopecky: Cu siguranță!
 
Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Orange România.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii