Goodyear și London School of Economics and Political Science (LSE)anunță începerea cooperării pe un proiect de cercetare inovativ privind siguranța rutieră, care va pătrunde adânc în comportamentul participanților la traficul rutier din Europa și care va căuta să identifice modul în care conducătorii auto își influențează reciproc comportamentul pe drum.

LSE
Goodyear și London School of Economics and Political Science (LSE) anunță începerea cooperării pe un proiect de cercetare inovativ privind siguranța rutieră, care va pătrunde adânc în comportamentul participanților la traficul rutier din Europa și care va căuta să identifice modul în care conducătorii auto își influențează reciproc comportamentul pe drum. Proiectul, administrat de LSE Consulting, este conceput să contribuie la dezbaterea privind siguranța rutieră în Europa cu o serie de insight-uri empirice unice.

“Cercetarea actuală privind siguranța rutieră este centrată în speță pe modul în care conducătorii auto își folosesc vehiculele într-un mediu fizic, văzut ca opus celui social. Odată cu noul notru proiect de cercetare, vom începe să analizăm modul în care conducătorii auto interacționează între ei, precum și atitudinile pe care le au față de alți conducători auto, pentru a vedea care sunt efectele asupra condusului auto cu risc.

Echipa noastră de cercetare de la Departamentul de Psihologie Socială de la LSE este extrem de încântată de oportunitatea de a utiliza cele mai recente tehnologii de cercetare descoperite în psihologia socială pentru o abordare a siguranței rutiere dintr-un unghi care nu a mai fost pus în evidență până acum”,a explicat Dr. Chris Tennant, care conduce acest proiect de cercetare în cadrul LSE.

“Departamentul de Psihologie Socială de la LSE a produs o cercetare a fundamentelor comportamentului individual în diferite contexte sociale timp de 50 de ani. Suntem încântați să putem lucra cu unele din cele mai importante autorități în materie de cercetare la un studiu care are potențialul de a dezvălui informații prețioase pentru dezbaterea privind sigurața rutieră,”a afirmatOlivier Rousseau, vice-președinte al Goodyear, pentru anvelope de consum în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Această colaborare marchează un alt pas important în eforturile Goodyear de a contribui la dezbaterea privind siguranța rutieră cu noi date statistice și proiecte de cercetare care să inițieze recomandări despre cum poate fi mai bine abordată această chestiune societală. Goodyear a condus până acum cercetări despre conducătorii auto tineri începători (2012), despre instructorii auto (2013) și despre părinții tinerilor conducători auto începători (2014), studii care au dus la publicarea unui studiu tip White Paper intitulat‘Driving Safety First: Îmbunătățirea siguranței rutiere pentru conducătorii auto începători’,cea de-a doua ediție a acestei publicații fiind tipărită în luna noiembrie a anului 2014. Aceast studiu a fost împărtășit cu factori de decizie politici cheie și cu organizații care se ocupă de problema siguranței rutiere pentru a-și oferi sprijinul și pentru a-și orienta eforturile pentru a face o Europă mai sigură din punct de vedere rutier.

Parte a acestui proiect de cercetare derulat împreună cu LSE este și un studiu pan-european al comportamentului conducătorilor auto din 15 țări, studiu ce ar trebui să furnizeze informații care să vină în sprijinul ideii de învățare permanentă de-a lungul vieții, idee susținută de Goodyear ca parte de bază în îmbunătățirea siguranței rutiere. O mare parte a cercetării întreprinse de Goodyear acum și a recomandărilor de politici publice, precum obținerea carnetului auto după absolvire, au venit în sprijinul acestei filosofii.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii