Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au avut o strategie inteligentă și se luptă pentru victorie în Raliul Poloniei, chiar dacă au avut și mici probleme tehnice pe parcursul primei zile în care nu au trecut prin parcul de service.

Simone Tempestini si Matteo Chiarcossi - Raliul Poloniei 2015
Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pe locul 3 în Junior WRC după prima zi din Raliul Poloniei.
Juniorul NRA a câștigat trei probe speciale și a fost lider la jumătatea zilei.
Sâmbătă sunt programate 8 probe speciale cu o lungime de 129,29 km.

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au avut o strategie inteligentă și se luptă pentru victorie în Raliul Poloniei, chiar dacă au avut și mici probleme tehnice pe parcursul primei zile în care nu au trecut prin parcul de service. Echipajul Junior NRA se află pe locul 3 în Junior WRC, după primele 9 probe speciale. 

Raliul Poloniei, etapa a șaptea din WRC și a treia din calendarul Junior WRC, a început joi seara cu super speciala de pe Mikolajki Arena unde Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat cu cel de-al treilea timp. Vineri a fost o zi lungă, cu 8 probe speciale, dar fără trecerea obișnuită prin parcul de service.

În aceste condiții, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au avut o abordare inteligentă și au mers mai prudent pe specialele scurte și au forțat pe specialele lungi. Astfel, după victoria pe PS5 Stańczyki (39,12 km), cea mai lungă probă a zilei, juniorul Napoca Rally Academy a preluat conducerea în Junior WRC. “Am mers foarte bine pe proba aceasta, dar din păcate am ajuns în spatele unui Mini RRC și am mers peste 10 kilometri în praf și cred că am pierdut peste 15 secunde aici. Așa în loc să avem un avans mai mare, avem doar un avans de șase zecimi”, a spus Simone Tempestini, după prima buclă.

Simone Tempestini a continuat în același ritm pe următoarele două speciale și și-a mărit avansul la peste opt secunde. Pe speciala a opta au apărut însă mci probleme tehnice la servodirecție și turbo, ceea ce l-a costat timp și două poziții. “A fost o zi foarte lungă cu peste 150 kilometri fără service. Am avut o problemă la servodirecție și mecanicii au mai descoperit și o problemă la turbo în parcul de service. Suntem pe trei acum, dar diferențele nu sunt mari așa că suntem încrezători că putem recupera. Sâmbătă este o altă zi și vom aborda totul cu cap pentru a ne maximiza șansele la victorie”, a spus Simone Tempestini.

Sâmbătă, în Raliul Poloniei, sunt programate 8 probe speciale cu o lungime de 129,29 km.


Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii