A devenit o tradiție pentru competitorii înscriși în Raliul Sibiului să-și facă ”încălzirea” pe terenul de sport. La actuala ediție, câțiva dintre piloții înscriși la Sibiu Rally Challenge și-au dat întâlnire la Sala Transilvania cu jucătorii echipei CSU Atlassib Sibiu pentru un joc de antrenament comun de baschet.

Meci baschet: CSU Atlassib Sibiu - Selectionata pilotilor
A devenit o tradiție pentru competitorii înscriși în Raliul Sibiului să-și facă ”încălzirea” pe terenul de sport. La actuala ediție, câțiva dintre piloții înscriși la Sibiu Rally Challenge și-au dat întâlnire la Sala Transilvania cu jucătorii echipei CSU Atlassib Sibiu pentru un joc de antrenament comun de baschet.

Joi după-amiază, cu doar doua ceasuri înaintea Startului Festiv al ediției 2015 a Sibiu Rally Challenge, la inițiativa organizatorilor competiției, împătimiții iubitori ai raliului și fanii baschetului au avut privilegiul de a asista la un inedit eveniment găzduit de Sala Transilvania din Sibiu. Este vorba despre un joc demonstrativ de baschet care a opus echipa din Liga Națională de Baschet Masculin a Clubului Sportiv Universitar Sibiu și o formație alcătuită dintr-o serie de piloți care vor concura în acest final de săptămână pe cel mai spectaculos drum din România, Transfăgărășanul.

Firesc, la capătul jocului care s-a întins pe durata unei reprize a unui joc oficial, nu rezultatul a fost important. Iubitorii baschetului au avut prilejul să vadă la lucru, la doar o zi după prezentarea oficială, lotul cu care CSU Atlassib Sibiu va aborda sezonul 2015/2016 al ligii naționale. Firesc, toți ochii s-au îndreptat către jucătorii care s-au alăturat lotului condus de noul tehnician al echipei, Dan Fleșeriu, în această vară, între care și șase jucători originari din Canada și SUA, Richard Amardi, Nick Evans, Lawrence Gilbert, Kevin Hardy, Marek Klassen și Will Paul. ”A fost un bun prilej pentru băieți să le arate fanilor câteva dintre calitățile cu care îi vor încânta pe parcursul acestui sezon și mă bucur că am avut privilegiul de a-i găzdui pe piloții de raliu, cărora, cu toții, le urâm mult succes în competiția la care vor participa în acest final de săptămână”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al CSU Atlassib Sibiu.

Din echipa piloților de raliu au făcut parte Marco Tempestini, pilotul echipei Napoca Rally Academy, Toni Avram, copilot în cadrul aceluiași team, Alex Filip, dublu campion național la două roți motrice, Gabi Lazăr, copilotul pilotului sibian Raul Badiu, Andrei Mitrașcă, Alexandru Rusu și Dan Pohariu.

”Pentru mine a fost mai dificil jocul de baschet decât meciurile de fotbal din anii precedenți. Ca să glumesc, am chiulit la respectivele evenimente derulate, în Caragiale, pe timpul liceului. Au fost însă clipe foarte plăcute, ne-au primit cu foarte mult fair-play, am jucat, ne-am distrat, și îi așteptăm și noi la Shakedown pentru ca schimbul de experiență să fie complet”, a declarat Alex Filip.

Marco Tempestini a declarat: ” A fost prima încercare aici la Sibiu și aș putea spune că a fost chiar mai challenging decât experiența care ne va aștepta pe probele speciale, pentru că echipa de baschet din Sibiu este o formație foarte bună a baschetului românesc. Am jucat baschet când eram mai tânăr și m-am bucurat să îmi aduc aminte, alături de acești băieți, de clipele de atunci. Baschetul și raliurile presupun experiență în sport și este extraordinar atunci când avem posibilitatea să mixăm experiențele. I-am invitat pe jucătorii formației sibiene mâine, la Shakedown, alături de noi, să trăiască emoțiile unei probe speciale și, ca să glumesc, să le demonstrăm cum se face un slam-dunk... pe un un viraj. Am înțeles că au programat un antrenament, așa că invitația rămâne valabilă și sper că vom găsi un alt prilej”.

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange România.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii