Simone Tempestini și Napoca Rally Academy au mai făcut un pas spre titlurile naționale din 2015. Juniorul NRA și-a trecut în cont încă o victorie în Campionatul Național de Raliuri, iar echipa și-a consolidat prima poziție în clasament.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Ford Fiesta R5
Simone Tempestini și Dorin Pulpea au câștigat Sibiu Rally Challenge.
Bogdan Marișca și Carmen Poenaru continuă seria de clasări pe podium cu Ford Fiesta R5. 
Vlad Cosma și Diana Hațegan au câștigat Cupa Suzuki și Clasa 9.
Florin Tincescu și Sergiu Itu au acumulat experiență la Clasa 3.
Marco Tempestini și Toni Avram au terminat pe locul 5 la general.

Simone Tempestini și Napoca Rally Academy au mai făcut un pas spre titlurile naționale din 2015. Juniorul NRA și-a trecut în cont încă o victorie în Campionatul Național de Raliuri, iar echipa și-a consolidat prima poziție în clasament. 

Napoca Rally Academy a continuat, aproape în același ritm ca în cursa de casă, la Sibiu Rally Challenge, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri. Simone Tempestini și Bogdan Marișca au terminat pe primele două locuri, Marco Tempestini s-a clasat pe cinci la general, Vlad Cosma și-a asigurat victoria la Cupa Suzuki și Clasa 9,  Florin Tincescu a terminat prima sa cursă cu modelul Subaru Impreza, iar Napoca Rally Academy a câștigat duelul pe echipe.

Sibiu Rally Challenge a început, la fel ca în etapa de la Cluj, cu duelul dintre Simone Tempestini și Bogdan Marișca pentru prima poziție în clasamentul general. Bogdan Marișca și-a trecut în cont victoria pe prima probă specială din Păltiniș, iar Simone Tempestini a fost mai rapid pe coborârea din stațiunea sibiană și a încheiat ziua în postura de lider al raliului. Juniorul NRA a fost însă de neoprit în ziua a doua și a reușit să câștige toate cele șase probe speciale programate, obținând astfel a cincea victorie din acest sezon în Campionatul Național de Raliuri. “Am mai făcut un pas spre obiectivul nostru și voi face totul pentru a deveni campion național anul acesta. A fost o etapă foarte frumoasă, dar foarte grea. Condițiile meteo, mai ales pe Transfăgărășan, au fost dificile, dar ne-am concentrat până la final și am reușit să câștigăm, ceea ce este cel mai important”, a spus Simone Tempestini.

Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au terminat pe locul doi toate probele din prima buclă a zilei de sâmbătă și și-au consolidat poziția secundă și la general. Pe final, Bogdan Marișca a redus puțin ritmul pentru a-și securiza rezultatul și astfel a obținut cel de-al doilea podium consecutiv cu modelul Ford Fiesta R5. “Îmi doresc să termin pe podium și la general la finalul sezonului. Mai sunt două etape și vom face totul pentru a ne atinge acest obiectiv. A fost un raliu dificil, ținând cont de condițiile meteo de pe Transfăgărășan, și tocmai de aceea acest rezultat este unul cu care suntem foarte mulțumiți”, a spus Bogdan Marișca.

Marco Tempestini și Toni Avram s-au confruntat cu mai multe probleme tehnice și nu au reușit să repete performanța de la Cluj, fiind nevoiți să se mulțumească cu poziția a cincea la general. “Am avut o serie de probleme tehnice care ne-au îndepărtat de poziția a treia. La prima coborâre pe Trasfăgărășan nu a funcționat dezaburirea, la prima trecere pe speciala Baraj s-a blocat frâna de mână, iar la cea de-a doua coborâre pe Transfăgărșan am rămas fără treapta a patra. Sunt însă extrem de fericit de modul în care a decurs raliul pentru echipa noastră și suntem aproape de a stabili un nou record în ceea ce privește vârsta la care se poate câștiga un titlu național”, a spus Marco Tempestini.

Vlad Cosma și Diana Hațegan a fost singurul echipaj NRA cu experiență pe Tranafăgărășan și au profitat la maximum de asta. Cei doi au câștigat toate probele în Cupa Suzuki și șapte la Clasa 9 ceea ce le-a asigurat fără niciun fel de probleme victoria la Sibiu. “Am avut un ritm foarte bun pe fiecare probă și asta ne-a adus o victorie clară atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9. Mai sunt două etape în campionat și obiectivul nostru este să devenim campioni în ambele competiții”, a spus Vlad Cosma.

Pentru Florin Tincescu și Sergiu Itu, etapa de la Sibiu a fost prima cu modelul Subaru Impreza de grupa N și juniorii NRA au terminat pe locul 6 la clasa 3. “Singurul nostru obiectiv a fost să ne acomodăm cu noua mașină și să ajungem la sosire. Sunt bucuros că am reușit asta și acum ne pregătim pentru cele două etape pe macadam rămase în calendarul intern. Înainte de asta, în acest weekend, vom lua însă startul la ultima noastră etapă din Junior ERC”, a spus Florin Tincescu. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii