Vali Porcișteanu revine în acest final de săptămână în întrecerile interne de raliuri cu prilejul Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor, care include și etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Vali Porcisteanu face echipaj cu Jonny Smith
Campionul național din 2011 revine pe probele speciale în Sibiu Rally Challenge.
Sibiu Rally Challenge a fost primul partener în campania ”Lipește-te de #valiporcisteanu”.
Copilotul lui Vali este Jonny Smith, unul dintre prezentatorii emisiunii ”În viteza a cincea/Fifth Gear”, ca parte a campaniei de promovare a noului sezon al show-ului.

Vali Porcișteanu revine în acest final de săptămână în întrecerile interne de raliuri cu prilejul Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor, care include și etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Competiția se va desfășura în perioada 20 – 23 august și are drept principal punct de atracție specialele derulate pe cel mai spectaculos drum din țară, Transfăgărășanul. 

Vali Porcișteanu a intrat deja în cartea de istorie a raliurilor din România. Este cel mai tânăr câștigător al titlului național absolut și singurul pilot recompensat cu un trofeu la care râvnesc inclusiv nume de referință pe plan continental, Colin McRae Flat Out Trophy. În plus, succesul său din 2011 reprezintă ultimul triumf al unui român în întrecerea internă.

După o pauză de mai bine de un an, Vali revine pe probele speciale, urmând să ia startul în Sibiu Rally Challenge, festivalul sporturilor cu motor care include și etapa a șasea a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Aceasta este prima sa apariție în întrecerile de raliuri după demararea campaniei ”Lipește-te de #valiporcisteanu”, un proiect care vine în întâmpinarea celor care doresc să-și promoveze imaginea sau să susțină echipajul #125 în sezoanele 2015-2016. Alegerea nu este întâmplătoare, Sibiu Rally Challenge fiind, de altfel, primul partener al pilotului în acest demers.

”Mă bucur că revin în competițiile oficiale și le mulțumesc tuturor partenerilor care au făcut posibil acest lucru. Sunt extrem de fericit că o fac la Sibiu, pentru că această întrecere reprezintă o bornă importantă a carierei mele ca urmare a faptului că aici obțineam în 2013 unul dintre cele mai importante trofee din carieră, Colin McRae FlatOut Trophy. Sunt convins că așa cum s-a întâmplat mereu aici, la întreceri vor asista zeci de mii de fani, și le promit că voi contribui și eu la reușita spectacolului într-o competiție în care am drept principal obiectiv reacomodarea cu ritmul de concurs”, a declarat Vali.

Porcișteanu va lua startul cu un Mitsubishi Lancer Evo9 de Clasa 3. Mașina, model 2006, a fost refăcută complet, Vali implicându-se serios în acest proiect. Surpriza o reprezintă copilotul său, campionul național din 2011 urmând să-l aibă în dreapta pe Jonny Smith, unul dintre prezentatorii emisiunii ”În viteza a cincea / Fifth Gear” difuzată de History Channel. Cei doi vor participa și la mai multe activități organizate de History în Piața Mare din Sibiu.

Prezența lui Jonny este parte a campaniei de promovare a noului sezon al show-ului, care se va difuza, începând din 8 octombrie, în fiecare joi, de la ora 21.00, și care va include și un episod special filmat în totalitate în România. În cadrul acestuia, celelalte două gazde ale show-ului, Tiff Needell şi Vicki Butler-Henderson, sunt prezentate în timp ce vizitează un restaurator local de maşini clasice, testează noul Ferrari California Turbo pe serpentinele care străbat Munţii Carpaţi şi vizitează Sinaia pentru a participa la o întrecere mai puţin obişnuită. În plus, starurile show-ului britanic sunt prezentate în timp ce testează maşinile româneşti de salvare GHE-O.

Televiziunea History a fost lansată în Marea Britanie în noiembrie 1995, ajungând în prezent în peste 98 de milioane de case din lume. În România, postul de televiziune History este disponibil și în grila de programe Orange TV, partener oficial al Sibiu Rally Challenge.

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange România.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii