Obiectivul Hyundai Motorsport este de a-si consolida pozitia secunda in clasamentul constructorilor in Raliul Australiei, etapa a zecea dintre cele 13 programate in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Rally Australia Preview 2015
Hyundai Motorsport va lua startul cu trei masini in Raliul Australiei, etapa a 10-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
Thierry Neuville si Hayden Paddon vor concura in culorile Hyundai Shell World Rally Team pe modelele Hyundai i20 WRC cu numerele 7, respectiv 8.
Dani Sordo va participa in premiera la etapa din zona Coffs Harbour, la volanul modelului Hyundai i20 WRC, cu numarul 20, pentru Hyundai Mobis World Rally Team.

Obiectivul Hyundai Motorsport este de a-si consolida pozitia secunda in clasamentul constructorilor in Raliul Australiei, etapa a zecea dintre cele 13 programate in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

In competitie vor lua startul trei echipaje. Tocmai pentru a maximiza sansele la consolidarea locului al doilea, au fost realizate mici modificari in ceea ce priveste echipajele care puncteaza in clasament.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) va concura in culorile echipei Hyundai Shell World Rally impreuna cu neozeelandezul Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC). La prima sa prezenta in etapa care are cartierul general la Coffs Harbour, Dani Sordo (#20 Hyundai i20 WRC) va concura pentru Hyundai Mobis World Rally, obiectivul sau fiind de a acumula experienta pe cele 17 probe speciale de macadam.

Coffs Harbour, amplasat intre Sydney si Brisbane, va gazdui inca o data parcul de service in Raliul Australiei, o etapa pe macadam cu speciale extrem de dificile.Hyundai Motorsport va folosi informatiile adunate la editia din 2014 pentru setarile de baza ale modelelor Hyundai i20 WRC. De asemenea, alegerea pneurilor va fi cruciala pentru etapa programata in acest sfarsit de saptamana la Antipozi.

“Dorim sa obtinem un rezultat bun si in Australia. Am realizat cateva modificari in cadrul echipei pentru ca Dani nu a mai concurat niciodata in aceasta zona si l-am nominalizat pe Hayden sa acumulezepuncte in clasamentul constructorilor, tinand cont de experienta sa aici", a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut evolutii constante la ultimele etape si a reusit sa incheie pe locul al cincilea in Raliul Germaniei.

“Imi place Raliul Australiei si seamana putin cu etapa din Sardinia sau alte raliuri pe macadam din Europa. Este insa dificil pentru ca este departe de casa si totul trebuie sa functioneze perfect. In aceasta perioada a anului este foarte uscat si vom avea mult praf, dar si ceata, asa ca nu va fi deloc usor. Am avut un ritm bun in ultimele competitii si vom incerca sa facem progrese si aici”, a mentionat Neuville.

Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) va avea alaturi foarte multi fani din Noua Zeelanda si si-a propus un obiectiv ambitios. Dupa experienta din Germania, Paddon si John Kennard, copilotul sau, abia asteapta sa revina pe un teren mai familiar.

“Raliul Australiei este etapa pe care am asteptat-o cu nerabdare tot sezonul. Cu siguranta va fi o presiune suplimentara, dar voi da totul pentru ca vreau sa obtin un rezultat bun. Cred ca vom avea o pozitie buna la start si sunt sigur ca vor fi multi fani alaturi de noi pe probe. Vom face spectacol si sunt sigur ca ne vom simti bine”,a adaugat Paddon.

Sordo (#20 Hyundai i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, vor lua startul pe un teren complet nou si vor incerca sa acumuleze cat mai multe informatii pe macadam, dupa rezultatul excelent din Raliul Germaniei, unde au incheiat pe pozitia a patra.

“Am fost in Australia, dar la etapa din Perth si mi-a placut mult acel raliu. Nu stiu foarte multe despre noua locatie pentru ca nu am fost niciodata in zona. Totul este nou pentru mine, dar am auzit ca probele sunt foarte rapide. Trebuie sa fim atenti la recunoasteri si abia astept sa descoper noile probe din zona Coffs Harbour.”

La editia din acest an a Raliului Australiei, vineri pilotii vor merge spre sud prin Bakers Creek, Northbank si Newry Long, unde sunt programate trei probe noi. Competitia de sambata include si probe de noapte: Nambucca (50.80km) si Valla (7.94km), iar duminica echipajele se vor intoarce la Coffs Harbour pentru patru probe speciale, iar a doua trecere pe Wedding Bells (9.23km) are si rol de Power Stage.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii