Hyundai Motorsport si-a pastrat pozitia secunda in clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri, dupa evolutia buna din Raliul Australiei, unde toate cele trei modele Hyundai i20 WRC inscrise in competitie au terminat in top opt.

Thierry Neuville
Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia a doua din clasamentul constructorilor in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa evolutia buna din Raliul Australiei, etapa a zecea a sezonului.
Hayden Paddon a terminat raliul pe locul 5, aceasta fiind a patra clasare in top cinci din acest an, dupa o evolutie fara greseala in ultima zi din Australia.
Thierry Neuville s-a clasat pe locul sapte, adunand puncte importante la constructori, iar Dani Sordo a terminat pe locul opt intr-un raliu cu o configuratie in care nu a mai concurat niciodata pana acum.

Hyundai Motorsport si-a pastrat pozitia secunda in clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri, dupa evolutia buna din Raliul Australiei, unde toate cele trei modele Hyundai i20 WRC inscrise in competitie au terminat in top opt.

In ultima zi a etapei a zecea din calendarul mondial au fost programate cinci probe speciale, cate doua treceri pe proba Bucca Long (21,95 km) si pe Wedding Bells (9,23 km) si o trecere pe speciala Settles Rd. (6,4km). A doua trecere pe proba Wedding Bells a avut si rol de Power Stage, unde primii trei clasati obtin puncte suplimentare in clasament.

Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) a terminat pentru a patra oara in top cinci in acest sezon, dupa o evolutie foarte buna in fata suporterilor sai veniti din Noua Zeelanda. Thierry Neuville, colegul sau din cadrul echipei Hyundai Shell World Rally, a terminat pe locul sapte si a adunat puncte importante pentru Hyundai Motorsport in clasamentul constructorilor.

Dani Sordo, care a concurat pentru echipa Hyundai Mobis World Rally, a terminat pe locul opt, intr-un raliu in care a concurat pentru prima oara in aceasta configuratie.

Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) a avut o evolutie competitiva si a reusit sa castige doua probe speciale sambata dimineata, neozeelandezul fiind sustinut de un numar mare de suporteri in acest weekend.

“Am avut o zi buna care a pus capat unui weekend cu un rezultat pozitiv. Am fost multumit de ritmul de pe ultimele probe. Obiectivul nostru a fost sa terminam acest raliu si sa adunam cat mai multe puncte pentru a consolida pozitia secunda a echipei in clasamentul constructorilor. Pentru mine personal a fost un weekend fantastic. Am avut o dimineata foarte buna sambata, cand am castigat doua probe speciale, dar si in general am fost foartemultumit de comportamentul masinii si de evolutia mea. Ma simt onorat ca am fost sustinut de atat de multi fani si le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in weekend”, a spus Paddon.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) si-a propus sa termine acest raliu in puncte si a ajuns la sosire pe pozitia a saptea la general. Pilotul belgian a avut o evolutie buna si in ultima zi a raliului,incheiand intr-o nota pozitiva etapa de la antipozi.

“Am avut o evolutie curata duminica, fara sa-mi asum prea multe riscuri. Obiectivul nostru a fost sa terminam aici si am reusit. Nu avea niciun rost sa mai fortam astazi si ne-am concentrat pe obiectivul echipei de a aduna cat mai multe puncte. Mi-a placut acest raliu si chiar daca am avut mici probleme in prima parte, cred ca am reusit sa ne imbunatatim permanent ritmul si setarile pe parcusul celor trei zile, ceea ce este cel mai important”, a spus Neuville.

Dani Sordo (#20 Hyundai i20 WRC) a avut un ritm bun la prima sa participare in configuratia actuala a Raliului Australiei si a reusit chiar sa castige trei probe speciale in prima zi. Spaniolul a terminat etapa de la antipozi pe locul opt in clasamentul general.

“Mi-a placut mult acest raliu si sunt foarte multumit de performantele masinii. Ne-am concentrat in ultima zi sa terminam fara probleme si am reusit. Pozitia era asigurata asa ca nu avea niciun sens sa riscam. Este prima mea participare in actuala configuratie a raliului si m-am simtit bine dupa ce am castigat primele probe speciale. Am testat cateva lucruri noi la masina si cred ca acest lucru va fi benefic pentru viitor”, a spus Sordo.

Obiectivele Hyundai Motorsport, la cea de-a doua participare din istorie in Raliul Australiei, au fost foarte clare. Echipa trebuia sa termine cu toate cele trei masini in puncte si sa-si mentina pozitia a doua in clasamentul constructorilor, ceea ce s-a si intamplat.

“Ne-am atins obiectivele si suntem in continuare pe locul secund in clasamentul constructorilor, ceea ce este cel mai important. Raliul Australiei a fost o etapa solicitanta in care am gasit cele mai bune solutii pentru dezvoltarea masinii. Hayden a avut un weekend foarte bun si chiar daca si-ar fi dorit un podium, nu a fost foarte departe din punct de vedere al performantelor, asa ca poate sa fie mandru de evolutia sa. Thierry a adunat si el puncte importante aici, iar Dani s-a acomodat repede cu specialele complet noi pentru el. Putem fi multumiti de evolutia noastra in acest raliu pentru ca am reusit sa reducem constant diferenta fata de rivalii nostri. Acum vom reveni in Europa pentru ultimele trei etape ale sezonului si vom face totul pentru a ne pastra locul secund in clasament, prioritatea numarul unu pentru noi. Le multumesc tuturor celor din echipa pentru efortul depus in acest weekend”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) va reveni in Europa pentru etapa a 11-a a sezonului, programata in Corsica la inceputul lunii octombrie. Hyundai Motorsport va concura aici cu patru masini cu Neuville si Sordo, cu numerele 7, respectiv 8, Paddon in masina cu numarul 20, iar Kevin Abbring in masina cu numarul 10.

Clasament Raliul Australiei 2015: 
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:59:16.4
J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +12.3
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +32.6
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +38.5
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +55.1
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:38.0
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:08.3
D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +2:15.2
E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +4:33.7
N. Al-Attiyah / M. Baumel (Ford Fiesta RRC) +11:46.5 

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2015
S. Ogier  235 puncte / J.M. Latvala 134 / A. Mikkelsen 111 / M. Østberg  90 / T. Neuville 86 / K. Meeke 71 / E. Evans 63 / O. Tanak 62  / H. Paddon 56 / D. Sordo 56 / M. Prokop 33 / K. Al Qassimi 9 / Y. Protasov 8 / J. Hänninen 8 / N. Al-Attyiah 7 / S. Loeb 6 / A. Al-Kuwari 6 / R. Kubica 6 / D. Dominguez 4 / P. Andreucci 4 / E. Lappi 4 / N. Fuchs 2 / G. Saba 2 / J. Kopecky 2 / P. Tidemand 2 / J. Ketomaa 1 / F. Villagra 1 / L. Bertelli 1 / S. Lefebvre 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2015
Volkswagen Motorsport 343 puncte / Hyundai Motorsport 177 / Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 164 / M-Sport World Rally Team 148  / Volkswagen Motorsport II 76 / Hyundai Motorsport N 49 / Jipocar Czech National Team 43 / FWRT SRL 9

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii