Noua ŠKODA Superb impresionează cu un consum de combustibil extrem de scăzut. Acest fapt se confirmă în mod deosebit în privința noului model ŠKODA Superb GreenLine, pe care ŠKODA îl va prezenta publicului pentru prima dată la IAA (Salonul Internațional Auto de la Frankfurt).

Noua SKODA Superb GreenLine
ŠKODA Suberb GreenLine 1,6 TDI/88 kW are un consum impresionant de numai 3,7 l/100 km și emite doar 95 g CO2/km (versiunea limuzină).
Reducerea consumului de combustibil este datorată modificărilor aduse motorului și optimizării aerodinamicității.
Există deja 33 de modele ŠKODA cu emisii mai mici de 100g CO2/km şi 105 modele cu emisii mai mici de 120 g CO2/km.

Noua ŠKODA Superb impresionează cu un consum de combustibil extrem de scăzut. Acest fapt se confirmă în mod deosebit în privința noului model ŠKODA Superb GreenLine, pe care ŠKODA îl va prezenta publicului pentru prima dată la IAA (Salonul Internațional Auto de la Frankfurt). Cu un consum de combustibil impresionant de 3,7 l/100 km și emisii de CO2 de numai 95 g/km (versiunea limuzină), noua ŠKODA Superb GreenLine 1,6 TDI/88 kW defineşte noi standarde de ecologie în segmentul său - atât pentru versiunea Combi cât și pentru versiunea limuzină. Cu doar un drum la stația de benzină, puteți conduce versiunea „green” a noului model reprezentativ al mărcii ŠKODA mai mult de 1.780 km.

ŠKODA Superb GreenLine 1,6 TDI/ 88 kW este echipată cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză. Întocmai ca și motoarele modelului standard Superb, versiunea 1,6 TDI este echipată cu sistemul Start-Stop și funcţia de recuperare a energiei de frânare, ca dotări standard. Caracteristicile adiționale ale noii versiuni GreenLine includ rapoarte de transmisie mai lungi și SCR (Reducere Catalitică Selectivă).

În plus, caroseria, șasiul și scutul inferior ale modelului ŠKODA Superb GreenLine au fost armonizate din punct de vedere aerodinamic. Garda la sol este cu 15 mm mai coborâtă față de modelul standard Superb. Atât versiunea Superb GreenLine, cât și versiunea Superb GreenLine Combi dispun de eleron. Aceste ajustări contribuie la o aerodinamicitate considerabil îmbunătățită a modelelor Superb GreenLine, conferindu-le un coeficient aerodinamic mai scăzut. Superb GreenLine obține o valoare de 0,263; Superb Combi GreenLine ajunge la 0,275.

ŠKODA Superb GreenLine are un consum de combustibil (diesel) combinat de doar 3,7 l/100 km. Emisiile de CO2 se ridică la doar 95 g/ km. Noua ŠKODA Superb GreenLine 1,6 TDI/88kW (atât versiunea Combi, cât și versiunea limuzină) defineşte noi standarde de ecologie în segmentul său. După o singură alimentare (66 l diesel), Superb GreenLine poate străbate peste 1.780 km.

Pentru a respecta diferitele standarde de emisii aplicabile în lume, modelul Superb utilizează două unități de tratare a gazelor de eșapament: un convertor de oxidare catalitic și filtre de particule diesel. Oxizii de azot sunt reduși prin sistemul de reducere catalitică al modelului Superb GreenLine, prin utilizarea agentului de reducere AdBlue. Produsă sintetic, această soluţie apoasă demineralizată de uree cu o concentrație de 32,5 % de uree de înaltă puritate tratează gazele de evacuare de la motorul diesel, nu doar reducând oxizii de azot, dar și economisind combustibil. 

Anvelopele cu rezistență redusă la rulare sunt montate pe jante de 16 inch, cu variantă de 17 inch disponibilă la cerere. ŠKODA Superb GreenLine poartă pe ușa portbagajului o emblemă GreenLine. Geamurile portierelor laterale spate și luneta sunt fumurii, iar farurile de ceață sunt echipate cu funcția Cornering.

Versiunea GreenLine este disponibilă cu liniile de echipare ˋActiveˊ, ˋAmbitionˊ și ˋStyleˊ. Din anul 2008, termenul GreenLine indică modelul ŠKODA cel mai economic din punct de vedere al consumului de combustibil din respectiva gamă de modele.

Durabilitatea și protecția mediului sunt elemente cheie în strategia corporativă ŠKODA. La ŠKODA, mobilitatea individuală pornește de la 79 g CO2/km, cu automobilul de oraş pe gaz ŠKODA Citigo G-TEC. Alături de noul model apărut, 33 de modele ŠKODA produc emisii de CO2 sub 100 g/km; 105 modele ŠKODA emit mai puțin de 100 g/km și 105 modele ŠKODA emit mai puțin de 120 g CO2/km. În plus față de modelele ŠKODA GreenLine, vehiculele ce utilizează gaz natural comprimat reprezintă un punct forte important al strategiei companiei privind  produsele durabile. ŠKODA oferă trei modele G-TEC atractive: Citigo G-TEC, Octavia G-TEC și Octavia Combi G-TEC.

Calea urmată de ŠKODA este clar definită: mobilitatea ecologică trebuie să rămână la un preț convenabil - în favoarea clienților și a mediului înconjurător. Până la data lansării noului model ŠKODA Superb la finele lunii mai, producătorul a preschimbat întreaga gamă europeană de motoare cu motoarele Euro 6, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător. Toate modelele ŠKODA sunt acum disponibile cu cele mai noi motoare pe benzină și diesel de la Grupul Volkswagen, care includ sistemul Start-Stop și funcţia de recuperare a energiei la frânare.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager SKODA
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii