Cu ocazia Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt, CITROËN prezintă în premieră mondială un concept car inspirat de bătrânul Méhari: CITROËN CACTUS M, propunând cu acest nou prototip o reinterpretare «outdoor» a modelului C4 Cactus într-o configuraţie fresh şi optimistă.

Noul concept car Citroen Cactus M
Cu ocazia Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt, CITROËN prezintă în premieră mondială un concept car inspirat de bătrânul Méhari: CITROËN CACTUS M, propunând cu acest nou prototip o reinterpretare «outdoor» a modelului C4 Cactus într-o configuraţie fresh şi optimistă. Pe lângă design-ul deosebit, Marca lansează o nouă abordare a vieţii, în care petrecerea timpului liber devine o veritabilă experienţă auto. Extrem de polivalent pe orice tip de traseu şi în orice situaţie, conceptul CACTUS M inspiră libertate, evadare şi bunăstare.

Un crossover în aer liber.
Înglobând deja spiritul CITROËN C4 Cactus, stilul concept car-ului CACTUS M denotă caracterul de aventurier şi ne trimite cu gândul la versiunea CITROËN Aircross prezentată la Shanghai, în aprilie. Aripile sculptate în jurul roţilor îi conferă o alură compactă, musculoasă. Parbrizul vertical, caroseria înălţată şi jantele cu diametru mare accentuează personalitatea dedicată petrecerii timpului liber. Lateralele caroseriei sunt scoase în evidenţă de portierele ample din plastic ce denotă greutatea optimizată, protecţia sporită şi unicitatea vehiculului. Noul concept aminteşte de spiritul celebrului Mehari, care împărtăşea aceeaşi filozofie a vehiculului. Habitaclul este complet deschis.  Pasagerii beneficiază de un acces facil la locurile de pe rândul al doilea, urcând prin lateralul caroseriei, cu ajutorul unei trepte suport integrate în consola spate. Nu mai există nicio frontieră între pasageri şi lumea exterioară.

Ingenios, dedicat petrecerii timpului liber.
Conceptul CITROËN CACTUS M transformă activităţile din timpul liber într-un mod de viaţă, ce guvernează întreaga experienţă auto. Design-ul interior ilustrează perfect această perspectivă prin utilizarea de materiale tehnice folosite la diverse activităţi desfăşurate în aer liber. Pentru o utilizare fără frontiere, habitaclul poate fi cu uşurinţă spălat integral graţie sistemului de evacuare integrat la nivelul pragurilor. Inspirat din domeniul surf-ului, scaunele au fost gândite similar echipamentelor impermeabile. Tapiţeria este de fapt un neopren colorat, rezistent la apă, fiind în acelaşi timp foarte confortabilă. Cu adevărat polivalent, CITROËN CACTUS M, integrează montanţi care permit pasagerilor să-şi depoziteze echipamentele (wakeboard, placă de surf…). Totul a fost gândit pentru a inspira confort şi relaxare!

Pretabil oricărui tip de traseu.
CITROËN CACTUS M a fost creat pentru a evada, explora şi descoperi noi teritorii. Indiferent de activitatea desfăşurată, condiţiile meteo şi cele din trafic, totul a fost gândit prin prisma confortului pasagerilor. Indiferent de tipul de drum, funcţia Grip Control asigură nivelul optim de aderenţă pentru a face faţă cu succes oricărei situaţii delicate. CACTUS M exprimă libertatea la superlativ: habitaclul extrem de modulabil poate fi transformat într-un spaţiu de dormit, în timp ce acoperişul gonflabil poate fi transformat în cort. Acoperişul, susţinut de un sistem gonflabil  inovator, vă protejează, de asemenea, împotriva ploii.  CITROËN CACTUS M, integrează de altfel numeroase sisteme de tehnologie on-board, deosebit de utile (tabletă tactilă, comenzi easypush…).

Conceptul CACTUS M este o reinterpretare modernă a valorilor care au stat la baza creaţiei Méhari. Confortul, bunăstarea, petrecerea timpului liber, valori care au stat întotdeauna la baza principiilor CITROËN. Prezentat alături de C4 Cactus şi de conceptul Aircross, conceptul CACTUS M reflectă întreaga vitalitate şi coerenţă a Mărcii.

Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii