După ce şi-a anunţat revenirea în cursă în cadrul ultimei ediţii a salonului auto de la Geneva, PEUGEOT a avansat în primul semestru din 2015 şi se prezintă la Frankfurt în cea mai bună formă.

PEUGEOT FRACTAL 1508TW019
După ce şi-a anunţat revenirea în cursă în cadrul ultimei ediţii a salonului auto de la Geneva, PEUGEOT a avansat în primul semestru din 2015 şi se prezintă la Frankfurt în cea mai bună formă: cu un număr de 886.000 de unităţi vândute la sfârşitul lunii iunie 2015, marca a înregistrat o creştere a vânzărilor de 3,9% în întreaga lume şi un trend de creştere puternic în Europa (+6,7%), Asia (+9,6%), Africa (+10,9%) şi India/Pacific (+50,2%) păstrându-şi în acelaşi timp tendinţa de urcare în gamă.

În ofensivă pe toate fronturile! Printre atuurile PEUGEOT putem enumera:
- atractivitatea unei game tinere, de 2,6 ani  în medie;
- succesul mondial repurtat de 308 - best-seller-ul mărcii, nr 1 în Franţa - poziţionându-se astfel pe podiumul european pe segmentul C;
- global car-ul  2008 fabricat pe 3 continente şi nr. 2 în Europa pe segmentul B-SUV;
- dezvoltarea tehnologică a noilor motorizări Euro 6, cu 25 de versiuni best-in-class CO2 şi transmisia automată  EAT6.

1. 308 GTi by PEUGEOT SPORT: best-seller-ul mondial în lumea sportivă
La doi ani de la lansare, PEUGEOT 308 devine best-seller mondial al Mărcii. Modelul, desemnat Maşina Anului 2014, se bucură în continuare de succes. Ocupând deja primul loc în Franţa la configuraţia sedan, lansarea versiunii SW i-a conferit poziţia de lider la categoria sa în Franţa, Italia, Benelux, Polonia şi Olanda. După lansarea versiunilor GT şi GT Line la începutul anului, 308 merge mai departe şi lansează radicala versiune 308 GTi by PEUGEOT SPORT.

Cu noua gamă 308, Marca păşeşte într-o nouă etapă, cu obiective înalte. După modelele RCZ R şi 208 GTi 30th, 308 GTi devine a treia maşină a mărcii care arborează logo-ul  by PEUGEOT SPORT simbol al capacităţii de inovaţie a tehnicienilor, inginerilor şi piloţilor din cadrul departamentului sport de la Vélizy.

Performanţa este garantată: graţie motorizării turbo pe benzină de 1.6L THP 270 CP, 308 GTi by PEUGEOT SPORT atinge 100 km/h în doar 6’’, respectiv 1.000 m D.A. în 25’’3 şi afişează o viteză maximă la bord limitată la 250 km/h. Graţie motorului extrem de suplu ce dezvoltă 169 CP/L şi greutăţii optimizate de 1.205 kg, 308 GTi by PEUGEOT SPORT emite doar 139 g de CO2/km, ocupând astfel o poziţie de referinţă pe segmentul său. Modelul este disponibil într-o gamă de 6 culori, alături de varianta Coupe Franche bi-ton Negru Perla Nera în contrast cu noua nuanţă de Roşu Ultimate.

2. PEUGEOT 308 R HYbrid: berlină compactă cu performanţe de supercar
Graţie ecartamentului mărit cu 80 mm şi caroseriei musculoase, PEUGEOT 308 R HYbrid impresionează încă de la prima vedere. Ceea ce se reflectă şi în cifrele surprinzătoare: echipat cu tehnologia plug-in hybrid, dezvoltă până la 500 CP dintre care 270 furnizaţi de motorul termic de 1.6L THP şi de cele 2 motoare electrice de 115 CP instalate fiecare pe câte un ax, acesta afişează un raport greutate/putere de… 3,1 kg/CP şi un cuplu maxim de 730 Nm. Temuta felină nu are nevoie decât de 4’’ pentru a atinge 100 km/oră şi de doar 22’’ pentru a parcurge 1.000 m D.A.

Spectaculos, senzaţional, extraordinar……superlative ce caracterizează perfect felina de curse cu adevărat de temut.

3. PEUGEOT 308 Racing Cup: născut pentru a concura
Este suficientă o privire pentru a-i înţelege intenţiile… precum şi pe cele ale inginerilor PEUGEOT SPORT. Derivată din 308 GTi by PEUGEOT SPORT de la care preia baza ansamblului motor, noua versiune 308 este destinată circuitelor de curse. Numele său? PEUGEOT 308 Racing Cup.

Spre deosebire de fratele său de serie care dezvoltă 270 CP graţie motorului turbo de 1.6L THP, noua versiune dezvoltă cel puţin 308 CP adică cu 38 CP mai mult faţă de versiunea de stradă! Cu 14% mai multă putere  pentru noua fiară de curse ce poartă semnătura PEUGEOT SPORT şi o greutate mai mică cu 100 - 150 kg comparativ cu versiunea de serie.

Disponibilă de la sfârşitul anului 2016 pentru clienţii din întreaga lume, noua versiune va înlocui RCZ Racing Cup la sfârşitul anului 2016 în formulele de promovare PEUGEOT SPORT putând fi admirată la campionatele de berline precum VLN în Germania, CER în Spania,  CITE în Italia, BCDG în Belgia precum şi în cadrul competiţiilor de anduranţă «24H series».

O puteţi descoperi în premieră mondială la Frankfurt.

4. Conceptul PEUGEOT FRACTAL: PEUGEOT i-Cockpit® din viitor
Seducând peste 1,8 milioane de clienţi, din 2012, la care se adaugă şi lansarea modelului 208, PEUGEOT i-Cockpit® s-a impus drept simbolul distinctiv al ultimelor creaţii ce poartă semnătura Mărcii. În 2015, PEUGEOT dezvăluie o nouă perspectivă cu noul concept inovator denumit PEUGEOT FRACTAL. În spatele liniilor futuriste ale acestui coupé urban electric se ascunde noua interpretare a PEUGEOT i-Cockpit® în care atenţia a fost acordată sunetului pentru un condus şi mai instinctiv.

Văzul, simţul şi acum şi auzul au fost puse laolaltă pentru a transpune pilotul şi pasagerii într-o experienţă senzorială unică graţie sistemului acustic 9.1.2. care combină sistemul de înaltă fidelitate 9.1 cu boxele infra-bass integrate în spătarul fiecărui scaun pentru o spaţializare dinamică a sunetului.

Specialist recunoscut în domeniul sonorizării, designerul brazilian Amon Tobin a colaborat cu designerii PEUGEOT pentru a crea ambianţa sonoră unică în acest concept car şi care să se ralieze semnăturii exterioare ce variază în funcţie de modul de accelerare, decelerare sau frânare la o viteză constantă. Modelul a fost conceput astfel încât să avertizeze pietonii şi bicicliştii integrându-se perfect în mediul urban.

În ceea ce priveşte interiorul, PEUGEOT FRACTAL mizează pe tehnologii inovatoare. Display-ul de tip head-up integrează ecranul holografic HD, în timp ce volanul de dimensiuni mici integrează taste senzoriale şi o interfaţă dublă tactilă care vă permite gestionarea funcţiilor şi a ambianţei acustice. În interior, 80% din suprafaţă este imprimată 3D, aşa cum suprafeţele izolate fonic ghidează sunetul într-o sală de spectacol. De altfel deschiderea portierelor poate fi controlată de la distanţă graţie ceasului Samsung Gear S.

Propulsat de un ansamblu de tracţiune complet electric, noul coupé urban dezvoltă până la 204 CP şi oferă o autonomie de 450 km graţie liniilor extrem de fluide, greutăţii optimizate de 1000 kg şi anvelopelor de tip Tall & Narrow cu bandă de rulare îngustă. Extrem de rapid, atinge 100 km/h în 6’’8 şi 1000 m în 28’’8 şi se strecoară cu uşurinţă prin oraş graţie dimensiunilor compacte (3m81 ) şi gărzii la sol variabile între 7 - 11 cm.

5. PEUGEOT la Frankfurt: un stand pe care nu-l puteţi rata
Desfăşurat pe 2900 m2 în hala 8, standul Peugeot întâmpină publicul cu maximum de emoţie: descoperiţi 4 premiere mondiale, concepte şi versiuni de prezentare: 308 GTi by PEUGEOT SPORT (premieră mondială), 2 concept-car-uri PEUGEOT FRACTAL (premieră mondială) şi PEUGEOT QUARTZ cu noua sa versiune de caroserie Coupe Franche bi-ton şi spectaculoasa versiune de prezentare 308 R HYbrid.
Peugeot îşi reflectă experienţa sportivă şi tehnologică pe 2 arii tematice. Domeniul Sport ce cuprinde ultimele creaţii ale seriei 308 GTi by PEUGEOT SPORT, 208 GTi by PEUGEOT SPORT şi RCZ R, noul 308 Racing Cup precum şi simulatoarele 308 GTi by PEUGEOT SPORT şi Peugeot Vision Gran Turismo.

Standul este la rândul său înfrumuseţat de nuanţa arămie Coupe Franche. PEUGEOT propune o experienţă imersivă inedită în zona FRACTAL prin mixarea sunetului - creat de Amon Tobin - a luminii şi filmuleţelor video.

6. Conectivitate: mai rapid, mai diversificat
Serviciul PEUGEOT CONNECT PACKS este disponibil în Franţa şi în curând în Germania la toată gama de vehiculele noi, echipate cu sistemul PEUGEOT Connect SOS & Assistance precum şi la peste 600.000 de autovehicule PEUGEOT de ocazie prevăzute deja cu acest echipament încă din 2010. Din 2003, sistemul este disponibil la peste un milion de vehicule, oferind asistenţa necesară în peste 16 000 situaţii critice.

Astăzi, serviciul PEUGEOT Connect SOS & Assistance se îmbogăţeşte cu noua gama de servicii PEUGEOT Connect Packs: Pachetul Monitoring (carnet de întreţinere virtual şi sfaturi de condus eco),  Pachetul Mapping (localizarea vehiculului şi alertă utilizare în afara zonelor şi programului stabilit) şi Pachetul Tracking (localizarea vehiculului în situaţia furtului).

Link MyPeugeot
Link MyPeugeot este o aplicaţie gratuită care transpune experienţa condusului pe smartphone printr-o interfaţă simplă şi intuitivă care comunică conducătorului auto istoricul călătoriilor şi consumul de carburant, localizarea vehiculului, continuarea navigaţiei pe jos şi viitoarele vizite de întreţinere precum şi diferite alerte de informare.

7. PEUGEOT Cycles: mobilitate individuală inovatoare, cu stil
Cu ocazia salonului de la Frankfurt, Peugeot Cycles face o demonstraţie de forţă a expertizei sale în materie de mobilitate individuală cu o gamă de produse deosebit de tehnologice, pline de stil:
- HYbrid-Kick este o trotinetă electrică dezvoltată în parteneriat cu Micro, marcă renumită în acest domeniu. Inteligentă şi adaptată perfect mobilităţii urbane, aceasta a fost concepută pentru a încăpea şi a putea fi încărcată în portbagajul vehiculelor Peugeot. Va fi comercializată începând cu 2016.
- HYbrid-Bikes sunt biciclete asistate electric. Printre acestea putem enumera AE01, AE21 şi CO1, care vor fi expuse la Frankfurt şi urmează să fie disponibile pe parcursul ultimului trimestru din 2015.

8. PEUGEOT Scooters: istoria continuă pe 2 şi 3 roţi
Cea mai veche marcă de vehicule motorizate cu două roti va prezenta în cadrul Salonul de la Frankfurt 3 modele de scutere din gama sa:
- PEUGEOT Metropolis 400, scuterul cu 3 roţi, unul dintre cele mai tehnologice de pe piaţă, propune din această vară o ediţie specială Blue Line ce preia principiul bi-ton Coupe Franche dezvoltat în domeniul automobilistic. La Frankfurt, PEUGEOT Scooters va prezenta ediţia limitată PEUGEOT Metropolis D-Air echipat cu ultimul model de echipament moto Dainese din lume.
- Django îşi va face apariţia cu motorizarea de 50 cm3, la un an de la lansarea pe piaţă a versiunii de 125 respectiv 150 cm3.
- Speedfight IV 50 cm3 este al 4lea dintr-un proiect demarat acum 20 de ani. În avanpremieră, Speedfight Sport Concept va fi, de altfel, expus la Frankfurt.

9. PEUGEOT Music: emoţie muzicală de neuitat
Din 2014, platforma peugeotmusic.com promovează noi talente din diferite genuri muzicale cum ar fi soul, rock, pop, electro şi alternativ. Graţie web-radiourilor, utilizatorii pot beneficia de o gamă muzicală gratuită fără publicitate şi descărca aplicaţia Peugeot Music disponibilă în Apple Store, Google Store şi Store Blackberry.

În septembrie 2015, artistul şi DJ-ul brazilian Amon Tobin se alătură Peugeot Music după ce a colaborat în prealabil cu diverse echipe de designeri din domeniul auto la conceptul electric PEUGEOT FRACTAL pentru care a creat o ambianţă sonoră specifică atât pentru exterior cât şi pentru interior.

Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii