Simone Tempestini și Dorin Pulpea au câștigat toate cele cinci probe speciale din Raliul Iașului desfășurate până acum și au un avans de peste un minut și jumătate în clasamentul general. După ziua de vineri, Napoca Rally Academy este foarte aproape să-și atingă obiectivele stabilite pentru această etapă.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Raliul Iasului
Simone Tempestini și Marco Tempestini ocupă primele două locuri la general în Raliul Iașului.
Bogdan Marișca analizează oportunitatea de a lua startul în super rally.
Vlad Cosma este lider în Cupa Suzuki și la clasa 9.
Florin Tincescu a terminat ziua pe locul 4 la clasa 3.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au câștigat toate cele cinci probe speciale din Raliul Iașului desfășurate până acum și au un avans de peste un minut și jumătate în clasamentul general. După ziua de vineri, Napoca Rally Academy este foarte aproape să-și atingă obiectivele stabilite pentru această etapă. 

Raliul Iașului, penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri, a început joi seară cu super speciala Râpa Galbenă, iar vineri au fost programate patru probe speciale (câte două treceri pe probele Ciocaboca și Mădârjac). Simone Tempestini și Dorin Pulpea au început în forță și s-au impus pe toate probele desfășurate până acum. “Îmi place mult raliul, dar nu trebuie să uităm că suntem abia la jumătate. Vrem să continuăm sâmbătă în același ritm și sper să reușim să plecăm de aici cu maximum de puncte”, a spus Simone Tempestini.

Marco Tempestini și Toni Avram au avut o evoluție constantă și la finalul zilei și-au asigurat poziția secundă în clasament. “Avem un mic avans față de Gergo Szabo și sper să putem să creștem această diferență. Îmi plac mult probele de sâmbătă și se potrivesc perfect și cu mașina noastră, așa că sper să avem o zi frumoasă”, a spus Marco Tempestini.

Pentru Bogdan Marișca și Carmen Poenaru ziua de vineri s-a terminat pe speciala a cincea când echipajul NRA a decis să se oprească. După o ieșire mai largă într-un viraj, s-a rupt o jantă și Bogdan Marișca a pierdut peste șapte minute. “Pe prima probă a zilei de vineri, la o ieșire mai largă într-un viraj am lovit ceva din iarbă și la 200 de metri după incident a cedat janta. Am pierdut foarte mult timp cu schimbatul roții, după care am decis să ne oprim pentru că mașina nu avea un set-up care să-mi ofere siguranță. Vom analiza împreună cu mecanicii noștri și dacă descoperim care este problema vom lua startul în super rally”, a spus Bogdan Marișca, în parcul de service.

Vlad Cosma și Diana Hațegan au început cu al doilea timp pe super specială în Cupa Suzuki, după care au câștigat toate cele patru probe de vineri și sunt lideri atât în clasamentul Cupei, cât și la clasa 9. “Deocamdată totul este conform planului. A fost o zi ok, cu un ritm bun și cu Diana în formă maximă. Sâmbătă încercăm să ne păstrăm poziția, dar și să mai urcăm un loc în clasamentul 2WD”, a spus și Vlad Cosma.

Florin Tincescu și Sergiu Itu au început Raliul Iașului cu o greșeală pe super specială, dar au început să recupereze pe următoarele probe. “Am avut o abordare prudentă de dimineață, dar apoi am ridicat ritmul pe măsură ce încrederea noastră în mașină a crescut. Mă simt mai bine pe macadam și asta se vede”, a spus și Florin Tincescu, care ocupă poziția a patra la clasa 3, la primul său raliu pe macadam cu modelul Subaru Impreza.

Raliul Iașului continuă sâmbătă cu ultimele patru probe speciale, câte două treceri pe probele Păun și Dobrovăț. Startul din parcul de service se va da la ora 09:30, iar sosirea este programată la ora 15:30.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii