Pasiunea ŠKODA pentru designul expresiv şi noile versiuni de modele vor fi prezentate lumii la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an (IAA). Un highlight special la salonul auto IAA (15 - 27 septembrie 2015) va fi noua ŠKODA Superb Combi.

Skoda Superb Combi
Spaţiu-gigant: Noua ŠKODA Superb Combi își sărbătorește premiera la Salonul Auto.
Design sportiv: Noua ŠKODA Superb SportLine.
Peste 1.780 km cu un singur plin: Noua ŠKODA Superb GreenLine.
Aspect dinamic: Noua ŠKODA Rapid Monte Carlo.
Îndrăzneaţă: Noua ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine.
Cai putere: ŠKODA Octavia RS 230 şi ŠKODA Fabia R5 Combi.
ŠKODA la Frankfurt, 1.732 m2 în hala 3.

Pasiunea ŠKODA pentru designul expresiv şi noile versiuni de modele vor fi prezentate lumii la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an (IAA). Un highlight special la salonul auto IAA (15 - 27 septembrie 2015) va fi noua ŠKODA Superb Combi. Facându-şi pentru prima dată apariţia la un salon auto internaţional, modelul combi de clasă medie îmbină designul expresiv şi tehnologia de ultimă oră cu interiorul extrem de încăpător. Publicul va avea totodată posibilitatea să privească mai îndeaproape noua ŠKODA Superb SportLine - cu design sportiv şi ŠKODA Superb GreenLine - versiunea cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil şi cu emisii reduse. ŠKODA Rapid Monte Carlo şi ŠKODA Rapid Spaceback îşi vor face de asemenea debutul la prezentare, subliniind pasiunea mărcii pentru precizie, alături de puternica ŠKODA Octavia RS 230 şi ŠKODA Fabia R5 Combi.

La doar câteva luni după succesul lansării pe piaţă a noii versiuni limuzină a modelului Superb, ŠKODA va prezenta la Frankfurt versiunea Combi a navei - amiral, pentru prima oară la un Salon Auto Internaţional. Întocmai ca şi versiunea limuzină, ŠKODA Superb Combi a atins un nou și impresionant nivel de tehnologie şi design. „ŠKODA intenţionează să crească în continuare, punând din ce în ce mai mult accentul pe emoţie, alături de valorile esenţiale ale brand-ului, ce privesc spaţiul şi funcţionalitatea”, explică  Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland - CEO ŠKODA. Noua ŠKODA Superb Combi reprezintă încununarea obiectivului nostru de a oferi combinaţia perfectă dintre estetică şi funcţionalitate în segmentul auto de clasă medie.

Noua ŠKODA Superb Combi transformă în mod impresionant designul expresiv al versiunii limuzină în caroseria unei versiuni combi de clasă medie, dinamică şi elegantă. Bazată pe inovativa tehnologie MQB, acest „număr de echilibristică” a făcut posibilă înzestrarea modelului cu cel mai încăpător interior din segmentul său. Acest fapt este valabil atât în privinţa interiorului său neobişnuit de spaţios, cât şi în privinţa portbagajului.  Capacitatea de încărcare totală a portbagajului este de aproape 2.000 de litri - o dimensiune care regăseşte altfel doar la segmentul auto mediu superior.

Noua ŠKODA Superb Combi a atins un nivel absolut nou de Confort. Un highlight deosebit este sistemul de control adaptiv al şasiului (DCC), inclusiv funcţia de selectare a modului de condus - Driving Mode Select. Există sisteme noi de aer condiţionat, incluzând pentru prima oară noul sistem de climatizare cu reglaj pe trei zone, trapă panoramică cu acţionare electrică, încălzire staţionară, scaune încălzite, senzor luminos de ploaie, parbriz incălzit fără fire şi duze încălzite pentru sistemul de spălare a parbrizului. Hayonul cu acţionare electrică poate fi deschis mișcând piciorul sub partea posterioară a maşinii. Noile sisteme facilitează mai mult decât oricând manevrele de accesare a locurilor de parcare, precum  şi de ieşire de pe acestea. O altă caracteristică extraordinară este includerea unei umbrele în fiecare dintre portierele din faţă.

Totodată, ŠKODA Superb Combi dă dovadă de o calitate superioară în privinţa conectivităţii. Noile sisteme de infotainment se conectează automat la multe modele de smartphone-uri, astfel încât aplicaţiile selectate pot fi utilizate pe display-ul automobilului. Datele autovehiculului pot fi accesate prin utilizarea funcţiei SmartGate de pe dispozitivul mobil. Cu acces la internet de mare viteză, noua ŠKODA Superb Combi se transformă într-un hotspot pe roţi. Puteţi chiar controla sistemul infotainment de pe bancheta din spate a maşinii, utilizând aplicaţia ŠKODA Media Command.

Niciun compromis - acesta este motto-ul atunci când vine vorba de siguranţă. Noua ŠKODA Superb Combi este dotată cu toate sistemele de asistenţă care se regăsesc la noua ŠKODA Superb versiunea limuzină. Instalată ca şi dotare standard în toate ţările UE, modelul oferă Front Assist (monitorizarea traficului din faţă) cu sistemul de frânare de urgenţă City, sistemul de frânare Multi-Collision Brake (integrat în ESC), sistemul electronic de monitorizare a presiunii din pneuri, diferenţialul blocabil electronic (EDL) cu funcţia extinsă XDS+ și şapte airbag-uri.  Printre celelalte opţiuni disponibile se numără Adaptive Cruise Control (control automat distanţă), Crew Protect Assist (protecţia proactivă a pasagerilor), Lane Assistant (asistent pentru menţinerea benzii de rulare), Traffic Jam Assist (asistent în blocajele din trafic), Blind Spot Detect (monitorizare unghi mort), Rear Traffic Alert (alertă la traficul din spate), Emergency Assist (mașina se oprește în caz de urgenţă), Driver Alert (detector oboseală), Speedlimiter (limitator de viteză), Travel Assist (identificarea indicatoarelor de circulaţie) și Hill-Hold Control (asistență șoferilor la demararea din rampă). Sunt de asemenea disponibile: funcţia de mascare a luminilor de drum (Smart Light Assist), funcţia Light Assist – controlul automat al luminilor de drum, funcţia de iluminare adaptivă AFS (Adaptive Frontlight System).

Noua ŠKODA Superb Combi se bucură de un consum de combustibil şi valori de emisii îmbunătăţite la un nivel record. Noul model consumă şi emite cu până la 30% mai puţin combustibil, respectiv CO2 în comparaţie cu modelul predecesor, în timp ce puterea motorului a crescut cu până la 20%. Tracţiunea integrală este disponibilă în combinaţie cu patru dintre motoarele din gamă.

Design sportiv– noua ŠKODA Superb SportLine
Noua ŠKODA Superb SportLine, care îşi celebrează premiera la Frankfurt, dispune de un design sportiv deosebit. Atât versiunea hatchback, cât şi versiunea Combi ale ŠKODA Superb SportLine prezintă elemente de design sportive, atât în interior cât şi la exterior, precum şi dotări cuprinzătoare. În afară de sistemele de propulsie de bază pe benzină şi diesel, ŠKODA Superb SportLine va fi disponibilă cu toate tipurile actuale de motoare Superb.

Cele mai notabile caracteristici ale ŠKODA Superb SportLine includ jantele din aliaj negre de 18 sau 19 inch, geamurile cu tentă închisă în spate lateral şi la lunetă (Sunset), şasiul sport cu garda la sol coborâtă cu 15 mm. Interiorul versiunii SportLine include volanul sport cu trei spiţe şi nuca schimbătorului îmbrăcată în piele, scaune sport cu tapiţerii exclusive, pedalier cu finisaj din aluminiu şi elemente de decor din carbon.

Doar 3,7 litri de motorină la 100 km parcurși– noua ŠKODA Superb GreenLine
Noua Superb obţine un număr mare de puncte şi în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Un aspect aplicabil mai ales noului model ŠKODA Superb GreenLine 1.6 TDI/88 kW. Cu un consum de combustibil impresionant de 3,7 l/ 100 km și emisii de CO2 de numai 95 g/ km (versiunea limuzină), noua ŠKODA Superb GreenLine 1,6 TDI/ 88 kW defineşte noi standarde de ecologie în segmentul său - atât pentru versiunea Combi cât și pentru versiunea limuzină.  Cu doar un plin, versiunea „green” a noului model reprezentativ al mărcii ŠKODA poate străbate până la 1.780 km. Toate acestea au fost posibile graţie ajustărilor aduse motorului şi tehnologiei cutiei de viteze, anvelopelor cu rezistenţă redusă la rulare şi optimizărilor aerodinamice.

Design sportiv - noua ŠKODA Rapid Monte Carlo
De asemenea, la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt îşi celebrează premiera noua ŠKODA Rapid Monte Carlo, care în luna noiembrie se va îndrepta către dealership-uri cu un look proaspăt, un interior cu accente sportive  şi cele mai noi dotări opţionale. Acesta este cel de-al şaselea model al mărcii din impresionanta gamă Monte-Carlo.

Jantele din aliaj negre de 16 sau 17 inch, finisajul negru al ramei grilei radiatorului, carcasele oglinzilor exterioare, eleronul faţă şi spate, pragurile uşilor și difuzorul spate accentuează prezenţa puternică a modelului pe şosea. Pe fiecare dintre montanţii B a fost aplicată emblema Monte- Carlo. Geamurile din spate și luneta sunt din sticlă cu tentă închisă (SunSet), la fel și blocurile optice spate. Oglinzile exterioare ajustabile electric şi încălzite, farurile cu xenon și proiectoarele de ceață cu carcase fumurii sunt dotări standard. Aspectul sportiv continuă și la interior; volanul cu 3 spiţe acoperit cu piele se potrivește cu schimbătorul de viteze și frâna de mână, fiind completate de scaunele sport individuale precum și de alte elemente de design. 

Proaspătă, aventuroasă, compactă- noua ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine
Anul acesta în septembrie, la Frankfurt, ŠKODA va prezenta pentru prima oară la un salon auto versiunea deosebită a hatchback-ului compact. ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine se evidențiază prin eleroanele negru- argintiu,  panoul negru din jurul pragurilor și pasajelor roților, jantele din aliaj argintii de 16 sau 17 inch, carcasele oglinzilor argintii.

Adevărată putere –  ŠKODA Octavia RS 230 și ŠKODA Fabia R5 Combi
Desăvârșind apariția încărcată de emoție a ŠKODA la Frankfurt, marca va prezenta doi maeștri ai vitezei- ŠKODA Octavia RS 230 și ŠKODA Fabia R5 Combi. ŠKODA Octavia RS 230  combină design-ul expresiv cu tehnologia modernă și puterea impresionantă. Octavia RS 230 este primul model al ŠKODA care deține un diferențial blocabil controlat electronic pentru viraje deosebit de dinamice, în dotarea standard. Denumirea suplimentară „230” se referă la caii putere ai ediției speciale RS: sub capotă se află un motor pe benzină de 169 kW/ 230 CP. În combinaţie cu transmisia manuală cu 6 trepte de viteză, Octavia RS 230 accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,7 secunde.Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, făcând din Octavia RS 230 cea mai rapidă ŠKODA Octavia care fost produsă vreodată în serie.

În plus, producătorul auto ceh va prezenta ŠKODA Fabia R5 Combi. Versiunea Combi a automobilului de raliu de succes al mărcii,  ŠKODA Fabia R5 are un aspect dinamic, cu finisajul său distinctiv verde- alb- negru și jantele din aliaj de 18 inch. Șasiul cu dimensiuni mărite adăpostește veritabila tehnologie de raliu, inclusiv un motor turbo de 1,6 litri cu 205 kW (279 hp).

ŠKODA la cea de-a 66-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt (2015):
› Standul ŠKODA: Hala 3, Stand A05
› Zona de prezentare ŠKODA: 1.732 m2
› Conferinţa de presă ŠKODA: 15.09.2015, 11:35 – 11:50
› Numărul automobilelor ŠKODA prezentate în prima zi dedicată presei: 13 autovehicule (1× Superb Combi SportLine, 1× Superb Combi Style, 2× Superb Combi L&K, 1× Superb Combi GreenLine, 1× Superb Style, 1× Superb SportLine, 1× Octavia Scout, 1× Octavia RS 230, 1× Rapid Spaceback ScoutLine, 1× Rapid Monte Carlo, 1× Fabia Monte Carlo, 1× Fabia Combi R5)
› Numărul automobilelor ŠKODA prezentate în a doua zi dedicată presei: 16 autovehicule (4× Superb Combi, 1× Superb Combi SportLine, 1× Superb Style, 1× Superb SportLine, 1× Octavia Scout, 1× Octavia RS 230, 1× Yeti Monte Carlo, 1× Rapid Spaceback ScoutLine, 1× Rapid Spaceback Monte Carlo, 1× Rapid Monte Carlo, 1× Fabia Monte Carlo, 1× Fabia Combi Monte Carlo, 1× Fabia R5 Combi)
› Numărul automobilelor ŠKODA prezentate în a treia zi dedicată presei: 17 autovehicule (1× Superb Combi SportLine, 1× Superb Combi Style, 1× Superb Combi L&K, 1× Superb Combi GreenLine, 1× Superb Style, 1× Superb SportLine, 1× Octavia Scout, 1× Octavia Combi G-TEC, 1× Octavia RS 230, 1× Yeti Monte Carlo, 1× Rapid Spaceback ScoutLine, 1× Rapid Spaceback Red and Grey, 1× Fabia Combi Monte Carlo, 1× Fabia Monte Carlo, 1× Fabia Red and Grey, 1× Citigo Monte Carlo, 1× Fabia R5 Combi)
› Zilele dedicate presei: 15.09. - 16.09.2015
› Zile dedicate vizitatorilor la târg: 17.09. - 18.09.2015
› Zile deschise publicului: 19.09. - 27.09.2015
› Loc de desfășurare: Centrul de Expoziții (Messegelände), Ludwig-Erhard-Anlage 1, 60327 Frankfurt/Main

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager SKODA
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii