ŠKODA accelerează ritmul atunci când vine vorba de conectivitate pentru gama de modele. Modelele ŠKODA Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti și Superb oferă actualmente soluţii inovatoare pentru interacțiunea dintre autoturism și smartphone-ul sau tableta dumneavoastră.

SKODA SmartGate conduceti inteligent
Sistemul SmartGate: interacțiune între autoturism și aplicaţiile ŠKODA personalizate.
„Simply Clever”: accesaţi pe dispozitivele dumneavoastră „smart” informaţii utile în legătură cu autovehiculul și conduita la volan.
Compatibil cu  sistemele de operare Android, iOS și Windows Phone.

ŠKODA accelerează ritmul atunci când vine vorba de conectivitate pentru gama de modele. Modelele ŠKODA Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti și Superb oferă actualmente soluţii inovatoare pentru interacțiunea dintre autoturism și smartphone-ul sau tableta dumneavoastră. Sistemele MirrorLink și SmartGate fac legătura între autovehicul și dispozitivul mobil. În timp ce sistemul MirrorLink vă permite utilizarea aplicaţiilor smartphone-urilor prin intermediul ecranului sistemului de infotainment, sistemul SmartGate vă permite accesul la datele automobilului de pe telefonul dumneavoastră. Utilizând aceste funcţii şi aplicaţii asociate, un smartphone sau o tabletă pot fi conectate la autovehicul pentru a obţine informaţii utile, de exemplu cu privire la eficienţa consumului de combustibil, caracteristicile dinamice ale călătoriilor şi întreţinere.

Prin utilizarea noii aplicaţii SmartGate dezvoltată de ŠKODA, anumite date privind autovehiculul pot fi afişate pe smartphone sau tabletă. Sistemul SmartGate poate specifica în jur de 40 de parametri diferiţi cu privire la automobil.

Cu sistemul SmartGate şi aplicaţiile aferente, utilizatorii pot obţine informaţii utile, de exemplu cu privire la consumul de combustibil sau la viteză. Aceste date pot fi chiar împărtăşite cu prietenii sau familia pe reţelele de socializare. Informaţiile sunt transmise wireless iar aplicaţiile sunt asistate de sistemele de operare Android, iOS (Apple) şi Windows Phone. Din motive de securitate, utilizatorii ar trebui să-şi schimbe parola de securitate corespunzătoare, ulterior activării iniţiale a sistemului SmartGate.

ŠKODA optimizeză şi dezvoltă în mod continuu modul de operare şi funcţionalitatea aplicaţiilor. Valorile cum ar fi viteza medie, costurile și alte informaţii pot fi afișate de aplicaţia ŠKODA Drive. În mod similar, puteți vizualiza pe o hartă distanța parcursă. Jurnalul călătoriei poate fi salvat pe portalul special ŠKODA Drive Portal. De asemenea, pe același portal puteți  gestiona datele și obține statistici și grafice utile, împărtășindu-le totodată prietenilor.

Aplicaţia ŠKODA Service este utilă în anumite situații de urgență. Funcționând ca un asistent mobil, aplicația asigură anumite funcții și oferă informaţii cu privire la automobilul ŠKODA, ori de câte ori clientul are nevoie de acestea.

ŠKODA G-Meter analizează conduita obișnuită a șoferului dintr-o altă perspectivă.  Sunt afişate valoarea G, acceleraţia, viteza, turaţia motorului, acționarea pedalei de frână, schimbarea treptelor de viteză și presiunea aplicată pe pedala de acceleraţie.  Aplicația avertizează şoferul în cazul în care o valoare prestabilită este depăşită.

ŠKODA MFA-Pro vă transformă smartphone-ul într-un computer de bord complex (abrevierea MFA vine de la Multifunktionsanzeige în germană sau multifunctional display în engleză). Această aplicație face posibilă accesarea a peste 40 de parametri din sistemul de bord. 

În timp ce conduceți, ŠKODA Performance înregistrează și ulterior analizează parametrii specifici cu privire la performanțele automobilului, cum ar fi viteza, turaţia motorului, presiunea aplicată pe pedala de accelerație și timpul de frânare.

ŠKODA MotorSound simulează sunetul motorului autovehiculului. Simulația se bazează pe datele analizate cu privire la pedala de acceleraţie și turația motorului. Sunt disponibile trei sunete de motor.

ŠKODA Smart Racer App pune la dispoziție un joc cu raliu, pentru distracție la bordul mașinii în timpul călătoriei. Viteza mașinilor din joc va fi adaptată la viteza realei ŠKODA, condusă de dumneavoastră.

Descărcați gratuit aplicațiile din Apple Store, Google Play și Windows Store.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager SKODA 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii