La cea de-a 66-a ediție a Salonului Internațional Auto de la Frankfurt, Suzuki prezintă în premieră mondială modelul Baleno, un hatchback compact, care stabilește noi standarde în materie de stil, echipări și tehnologie.

Suzuki Baleno
La cea de-a 66-a ediție a Salonului Internațional Auto de la Frankfurt, Suzuki prezintă în premieră mondială modelul Baleno, un hatchback compact, care stabilește noi standarde în materie de stil, echipări și tehnologie.

BALENO – noul hatchback compact de la Suzuki
Beneficiind de toată experiența companiei, de peste 60 de ani, în dezvoltarea și producția de mașini compacte, noul Baleno vine cu un design puternic și elegant, interior și portbagaj spațioase, fiind echipat cu cele mai noi tehnologii.

Baleno respectă noul limbaj de design al mărcii, “Liquid Flow”, care sugerează o masă energetică de lichid în mișcare. Exteriorul sportiv și elegant este completat de un interior confortabil, care oferă suficient spațiu pentru adulți atât pe locurile din față, cât și pe cele din spate, cu un portbagaj de 355 litri, o referință în acest segment.

Pentru un nivel ridicat de performanțe și fiabilitate, Suzuki Baleno este construit pe o platformă rigidă, din materiale ultra ușoare de ultimă generație și este echipat cu motorul turbo cu injecție directă BOOSTERJET de 1,0 litri și sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Supus unor numeroase teste în Europa, Baleno oferă o experiență unică la volan, un amestec echilibrat între performanță și confort.

Noul Suzuki Baleno va fi disponibil pe piața europeană din primăvara anului 2016.

Noul Plan de Management pe termen mediu SUZUKI NEXT 100 (pentru perioada 2015 – 2019)
În luna iunie a acestui an, Suzuki Motor Corporation și-a stabilit noul Plan de management pe termen mediu – SUZUKI NEXT 100, un plan pe 5 ani, începând din 2015. Pentru a asigura creșterea continuă a grupului în următorii 100 de ani, Suzuki își va concentra eforturile în direcția consolidării managementului companiei, desemnând următorii 5 ani ca o perioadă de stabilizare și fundamentare a managementului.

Conform noului Plan de Management pe termen mediu, Grupul va acționa ca o singură echipă pentru a amplifica valoarea companiei și a-și atinge obiectivele de creștere durabilă.

Suzuki își propune să își consolideze afacerile întorcându-se la origini, la “dezvoltarea unor produse cu o valoare superioară, concentrându-se pe consumator”. Prin această politică, Suzuki speră să-și crească și consolideze vânzările de la 3.015,5 miliarde yeni în anul fiscal 2014 (1 aprilie 2014 – 31 martie 2015), la 3.7000 miliarde yeni în anul fiscal 2019.

Pentru a crește eficiența în producția de automobile, Suzuki va consolida platformele existente și se va concentra pe dezvoltarea motoarelor pe benzină. În următorii cinci ani, Suzuki și-a propus să lanseze 20 de modele noi la nivel global pentru a crește numărul de unități vândute de la 2,87 milioane de vehicule în anul fiscal 2014, la 3,4 milioane în 2019. Noul Baleno prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt este primul pas la nivel global pentru lansarea celor 20 de modele în următorii cinci ani.

Pentru a-și atinge obiectivele, Suzuki va lansa mai mult de un model complet nou anual pe piața din Europa, obiectivul fiind de a atinge un număr de 280.000 unități vândute în anul fiscal 2019. În afara lansării unor noi modele, Suzuki va introduce și un nou nivel de echipare “S”, mai sportiv, pe modelul Vitara, ceea ce va contribui la atingerea pragului de 205.000 unități vândute, o creștere cu 5% față de anul fiscal anterior.

Suzuki Vitara S
Nivelul de echipare “S” pentru Vitara
Suzuki prezintă la Frankfurt și un nou nivel de echipare pentru Vitara. “S” va fi disponibil încă din acest an pe modelul lansat în primăvara acestui an. Cu un motor BOOSTERJET de 1,4 litri, o grilă față inspirată de cea a conceptului iV-4 SUV, precum și numeroase elemente noi la interior, nivelul de echipare “S” aduce un plus de sportivitate modelului Vitara.

“S” va fi echiparea de top pentru Vitara și include, printre altele, faruri cu LED, scaune din piele, RBS (Radar Brake Support), sistem autonom de frânare de urgență în standard. Nivelul de echipare “S” va fi disponibil în șapte culori de caroserie, inclusiv două combinații bi-ton. Pentru a răspunde nevoilor diverse ale clienților săi, Suzuki va începe vânzările succesiv în țările din Europa.

Tehnologii noi pentru o plăcere mai mare la volan, un consum eficient
și siguranță sporită
Pașii procesului de consolidare a dezvoltării tehnologice au fost stabiliți în Planul de Management pe termen mediu SUZUKI NEXT 100 (pentru perioada 2015 – 2019), obiectivele fiind acelea de a oferi clienților o plăcere superioară la volan, performanțe îmbunătățite și consum eficient, prin dezvoltarea permanentă a platformelor și trenurilor de rulare, dar mai ales o siguranță sporită prin integrarea unor sisteme inovatoare de siguranță activă și a noi echipamente de conectivitate.

Noul Baleno înglobează trei tehnologii noi pentru o plăcere mai mare la volan, un consum eficient și siguranță sporită: platforma rigidă din materiale ultra-ușoare de ultimă generație, motorul turbo cu injecție directă și sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

În plus, sistemul de conectare al smartphone-ului cu display-ul de 7 inch, care oferă o experiență operativă inuitivă, este acum compatibil cu sistemul Apple CarPlay, modul inteligent și sigur de a utiliza iPhone-ul în mașină.

Platformă de ultimă generație
Noua platformă Suzuki a fost dezvoltată prin revizuirea structurii de bază, obținându-se o structură mai ușoară, dar în același timp mult mai rezistentă. Rezultatul este o creștere cu 10% a rigidității, comparativ cu vehiculele convenționale din aceeași clasă, și o reducere cu aproximativ 15% a greutății, comparativ cu platforma pe care o înlocuiește.

În plus, prin faptul că nu a făcut doar o optimizare parțială, ci mai degrabă o optimizare a intregului vehicul, Suzuki a reușit să găsească soluții inteligente care minimizează transmiterea vibrațiilor și a zgomotului din exterior în interiorul habitaclului, oferind o deplasare lina și silențioasă. Aceasta evoluție se traduce prin performanțe mai bune și un consum eficient de combustibil, fără a face niciun compromis în ceea ce privește siguranța la impact.

De asemenea, Suzuki va eficientiza dezvoltarea modelelor sale prin integrarea și dezvoltarea acestei platforme și pentru modelele din clasa mică și segmentele A și B, adoptând componente funcționale modular, precum sistemul de suspensie, de aer condiționat și cadrul scaunelor.

Motorul turbo BOOSTERJET cu injecție directă
BOOSTERJET este un motor de generație nouă, turbo, cu injecție directă care asigură un consum eficient de combustibil și oferă o plăcere mai mare la condus.

În afara consumului eficient de combustibil și a performanțelor dinamice, motorul BOOSTERJET este compact, ușor și are un layout optimizat pentru a corespunde cerințelor riguroase în ceea ce privește dimensiunea și greutatea vehiculelor din segment, consolidând astfel reputația Suzuki în ceea ce privește construcția și dezvoltarea de motoare.

Motorul BOOSTERJET este disponibil în verisunile de 1,0 litri și 1,4 litri. Suzuki va introduce prima oară motorul 1.0 BOOSTERJET, care are o putere maximă de 82kW și un cuplu maxim de 170Nm, pe noul Baleno, iar motorul 1.4 BOOSTERJET, cu o putere maximă de 103kW și un cuplu maxim 220Nm, va fi lansat în premieră pe modelul Vitara, cu nivelul de echipare “S”.

Noul sistem hibrid de tip “mild” (SHVS)
Sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) este un sistem hibrid de tip “mild” dezvoltat de Suzuki care folosește un starter generator integrat (ISG – integrated starter generator), ce asistă motorul termic în timpul accelerărilor și permite recuperarea energiei în timpul frânărilor.

Sistemul ISG este folosit în locul unui alternator convențional pentru că ISG regenerează electricitatea mult mai eficient. De asemenea, sporește eficiența de regenerare a energiei, detectând forța de apăsare a frânelor, amplificând în consecință cantitatea de energie generată.

Folosind energia stocată, funcția motorului electric din ISG îmbunătățește consumul de combustibil, asistând parțial motorul termic, oferind cantitatea suplimentară de energie necesară în momentele de consum maxim, la plecarea de pe loc sau în timpul accelerărilor puternice.

Sistemul SHVS disponibil pe modelul Baleno foloseste baterii compacte litiu-ion, cu o încărcare ultra-rapidă.

Din respect pentru mediul înconjurător, Suzuki intenționează să extindă numărul modelelor echipate cu sistemul hibrid de tip “mild” SHVS, acesta fiind un sistem care contribuie la economia de combustibil și este foarte eficient din punct de vedere al costurilor.

Smartphone Linkage Display Audio cu Apple CarPlay
Sistemul de conectare al smartphone-ului este acum compatibil cu sistemul Apple CarPlay și oferă o experiență intuitivă și operativă prin intermediul ecranului de 7 inch.

Prin conectarea unui iPhone, prin intermediul unui cablu USB, funcțiile diverse din Apple CarPlay vor putea fi folosite prin sistemul de infotainment al mașinii pe ecranul de 7 inch. Hărți, apeluri telefonice, mesaje, muzică, dar și podcast-uri, cărți audio și alte aplicații compatibile cu Apple CarPlay pot fi controlate prin intermediul ecranului tactil sau al comenzilor vocale folosind interfața Siri, concepută de Apple. Acest lucru permite șoferului să folosească un iPhone, minimizând riscul distragerii atenției sale în timpul condusului.

Suzuki va introduce în premieră Apple CarPlay pe nivelul de echipare “S” al modelului Vitara, după care îl va introduce succesiv și pe celelalte modele noi, inclusiv pe Baleno, prezentat în premieră mondială la Frankfurt. De asemenea, sistemul va fi introdus treptat, în funcție de echipare, și pe modelele deja existente în gama Suzuki.

CarPlay este compatibil cu iPhone 5 și toate versiunile ulterioare lansate de iPhone.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii