Campionatul Mondial FIA de Formula E revine pentru al doilea sezon în Beijing, pe 24 octombrie. Echipa DS Virgin Racing şi-a propus să continue ceea ce a început în sezonul trecut.

DS VR Neon Final Front
DS Virgin Racing va lua cu asalt străzile din Beijing cu un nou pilot, noi parteneri, un nou propulsor şi o explozie de energie!

Campionatul Mondial FIA de Formula E revine pentru al doilea sezon în Beijing, pe 24 octombrie. Echipa DS Virgin Racing şi-a propus să continue ceea ce a început în sezonul trecut.

La sfârşitul primului sezon, Sam Bird a repurtat o victorie în runda finală de la Londra. Britanicul urmăreşte să-şi continue evoluţia ascendentă, bazându-se pe sezonul inaugural promiţător, care i-a adus, de altfel, o victorie în Malaezia alături de noul său co-echipier, francezul Jean-Éric Vergne.

Lansarea Mărcii DS, aduce cu ea o versiune restilizată a monopostului pentru sezonul 2. Combinând cu succes identităţile Mărcilor “DS” şi “Virgin”, noul design plin de rafinament este rezultatul alchimiei perfecte dintre culorile identitare ale celor două brand-uri, fără a renunţa la nuanţele deosebite de roşu şi crom din sezonul 1. Logo-ul DS înfrumuseţează cu mândrie lateralele de culoare neagră ale autovehiculului, alături de inscripţia Hewlett Packard Enterprise, în timp ce carcasa bateriei păstrează nuanţa de violet din sezonul 1.

Nu doar exteriorul maşinii a suferit modificări. O serie de modificări tehnice au dat posibilitatea echipelor - inclusiv DS Virgin Racing – să-şi dezvolte propriile motorizări electrice pentru sezonul 2. Echipa a regândit complet propulsorul pentru a creşte performanţa de la 150kW până la 170kW, profitând astfel de puterea maximă autorizată pentru sezonul 2. Noul ansamblu s-a dovedit a fi extrem de fiabil pe parcursul testelor din timpul verii, însă, este destul de greu să preconizăm cum se va comporta în timpul competiţiei desfăşurate pe străzile Beijing-ului.  

De altfel, Fanboost a fost regândit, iar fanii vor avea ocazia de a-I vota pe Sam şi Jean-Éric până în minutul 6 din cursă, astfel încât aceştia să beneficieze de 100 kJ energie suplimentară în timpul cursei.

«Sezonul trecut, încununat de victoria de la Londra a fost, într-adevăr un moment unic», afirma Sam Bird la deschiderea sezonului. «Sper să putem continua această evoluţie ascendentă şi să intrăm în noul sezon la fel de motivaţi. Anul trecut am avut, de asemenea, onoarea de a urca pe podiumul de la  Beijing. De data aceasta, sperăm să repurtăm şi mai multe victorii !»

«Sunt extrem de încântat că m-am alăturat echipei DS Virgin Racing şi sunt extrem de nerăbdător să iau startul cu succes la Beijing», adaugă Jean-Éric Vergne. «Nu am concurat anul trecut pe acest circuit, aşadar este extrem de interesant să descopăr şi să trăiesc o experienţă nouă pe acest circuit urban unic. »

«Este uimitor cât de repede a trecut anul», afirmă Alex Tai, Team Principal al DS Virgin Racing. «Anul trecut pe vremea asta, păşeam în universul relativ necunoscut al dezvoltării de automobile electrice de curse. Pe parcursul primului sezon am învăţat foarte multe lucruri şi ne-am consolidat echipa. Am reuşit să aducem laolaltă numeroase persoane de succes, atât pe pistă cât şi în afara acesteia. Toate aceste lucruri, cumulate experienţei dobândite anul trecut, îmi insuflă încredere în faptul că vom reuşi să înregistrăm performanţe înalte încă de la începutul sezonului, aici, în Beijing.»

«Ca urmare a noului parteneriat cu Virgin Racing din iunie, anul acesta, au urmat câteva luni extrem de incitante pentru Marcă», afirmă Yves Bonnefont, Director General DS. «Am sărbătorit de curând aniversarea de 60 de ani a DS şi ar fi cu adevărat extraordinar să reuşim să inaugurăm această aniversare cu o cursă memorabilă, mai ales în China, ţară care reprezintă o piaţă extrem de importantă pentru noi.»

Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii