La inceputul lunii octombrie, 2015, unul dintre cele 4 vehicule autonome ale PSA Peugeot Citroën a parcurs traseul Paris – Bordeaux pe autostradă, pentru a lua parte la Congresul Mondial: Intelligent Transport Systems (ITS) care se desfăşoară în intervalul 5-9 octombrie.

Un prototip PSA parcurge traseul Paris-Bordeaux, adica 580 km, pe modul autonom
La inceputul lunii octombrie, 2015, unul dintre cele 4 vehicule autonome ale PSA Peugeot Citroën a parcurs traseul Paris – Bordeaux pe autostradă, pentru a lua parte la Congresul Mondial: Intelligent Transport Systems (ITS) care se desfăşoară în intervalul 5-9 octombrie.

Cei 580 de km au fost parcurşi integral pe modul autonom fără intervenţia conducătorului auto. Autovehiculul şi-a reglat singur viteza şi a efectuat manevrele de depăşire a celorlalte vehicule, conform limitelor legale dar şi în funcţie de traseu.

Grupul este primul constructor care a obţinut, în iulie 2015, autorizaţiile necesare pentru a rula cele 4 prototipuri autonome pe autostradă  precum şi pentru alte aproximativ 15 astfel de prototipuri, începând din 2016.

PSA Peugeot Citroën dezvoltă o serie de soluţii şi tehnologii pentru a construi o maşină a viitorului mai inteligentă, capabilă să sporească confortul la bord dar şi să satisfacă aşteptările clienţilor, în materie de mobilitate. Modul de rulare autonom face posibilă reducerea numărului de accidente cauzate de eroarea umană reducând nivelul de oboseală al conducătorului auto pe traseele monotone. Proiectele deja începute se vor concretiza rapid prin introducerea progresivă a funcţiilor de rulare autonomă la modelele de serie.

Cu prilejul acestei premiere, în Franţa, Carlos Tavares, Preşedinte al Consiliului Director PSA Peugeot Citroën declară: «Traseul parcurs de prototipul nostru face dovada faptului că autovehiculele autonome nu mai sunt de domeniul science-fiction. Această realitate ne ajută să păşim într-o nouă eră, în ceea ce priveşte mobilitatea, cu adevărat incitantă».

Congresul Mondial ITS de la Bordeaux (5-9 octombrie 2015)
PSA Peugeot Citroën prezintă în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Congresului Mondial ITS, autovehiculul autonom precum şi sistemele de comunicare «Car to Car» sau «Car to infrastructure». Aceste sisteme oferă o nouă sursă de informaţie şi folosesc informaţiile furnizate de către celelalte vehicule sau din trafic, pentru a cunoaşte mai bine mediul din jurul autovehiculului. Obiectivul este acela de a îmbunătăţi siguranţa participanţilor la trafic reducând, astfel, numărul de accidente şi anticipând situaţiile critice.

Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii